Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Το… ευρωπαϊκό αφιέρωμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στην Ελσίνκι στην Bolt Arena για την 1η αγωνιστική των ομίλων του UEFA Europa Conference League.

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στατιστικά σχετικά με το background της αναμέτρησης, μέσα από το αφιέρωμα του paokfc.gr:

«Ο ΠΑΟΚ θα δώσει τον 25ο του αγώνα στο Conference League και μετράει μέχρι τώρα 12 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες με απολογισμό 34-18 στα τέρματα.

Αυτή τη σεζόν γα τα προκριματικά του θεσμού είχε έξι αναμετρήσεις, στις οποίες σημείωσε τέσσερις νίκες και δύο λευκές ισοπαλίες. Δέχθηκε τέρμα μόνο σε δύο εκτός έδρας ματς, στη νίκη του με 4-1 επί της Μπεϊτάρ στην Ιερουσαλήμ και στη νίκη επί της Χαρτς στη Σκωτία με 2-1.Συνολικά στα ευρωπαϊκά Κύπελλα έχει 224 αγώνες (84 νίκες – 64 ισοπαλίες – 76 ήττες) και γκολ 303-278.

Η πιο “βαριά” σεζόν της ιστορίας του στις διοργανώσεις της UEFA ήταν το 2021-22 με 16 αναμετρήσεις και συμμετοχή στα προημιτελικά του θεσμού, όπου αποκλείστηκε από την Μαρσέιγ. Συνολικά είχε 8 νίκες – 3 ισοπαλίες – 5 ήττες.

Σε αντιδιαστολή, πέρσι είχε μόλις δύο αναμετρήσεις εκτός συνόρων με μια ήττα και μια ισοπαλία με την Λέφσκι Σόφιας.Ο ΠΑΟΚ είχε κάνει ντεμπούτο στον όμιλο του Conference League το 2021-22 με αντίπαλο τη Λίνκολν εκτός έδρας και επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Άκπομ (45’) και Μιτρίτσα (56’).

Συνολικά είχε κλείσει τον όμιλο με τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα στην Τούμπα από την Κοπεγχάγη.

Τα περισσότερα παιχνίδια με τα χρώματα του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη έχει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης (60 συμμετοχές), ενώ ακολουθεί ο Στέφανος Αθανασιάδης με 53, ο Χοσέ Κρέσπο με 50 και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με 46».


Τελευταία νέα

Νέα ανακοίνωση από την ΠΑΕ Άρης

90 λεπτά χωρίζουν τον ΠΑΟΚ από το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας του και στο αποψινό (19/5, 20:00) παιχνίδι κόντρα...

Στην ίδια κατηγορία