Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το έκανε… θρίλερ αλλά χαμογέλασε!

Δημοφιλή

Την Κυριακή (23/4) ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει επί του Προμηθέα στο Παλατάκι με 78-75, στο πλαίσιο του πρώτου παιχνιδιού των προημιτελικών της Basket League.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με 12-7, με τον Νέιτ Ρένφρο να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Δικέφαλος κράτησε το προβάδισμα του μέχρι το τέλους της πρώτης περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε με 17-13.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο υπήρξαν και άλλοι πρωταγωνιστές για τους «ασπρόμαυρους». καθώς ο Νίκος Τσιακμάς πέτυχε πέντε πόντους πολύ νωρίς στο παιχνίδι, βοηθώντας κι αυτός με τη σειρά του να χτιστεί ένα καλό σερί η ομάδα του. Το σύνολο του Τακιανού ήταν στο +9 (32-23) τρία λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν την διαφορά σε 36-30, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του δευτέρου δεκαλέπτου.

Με το ξεκίνημα του τρίτου μέρους οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν βελτιωμένες στο περιφερειακό σουτ. Ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις με τους Φράνκε και Σαλούστρο, ενώ ο Προμηθέας με Ντάνγκουμπιτς και Κουλμπόκα. Παρόλα αυτά, οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να κρατήσουν την διαφορά στο +9 (50-41) στα μισά της τρίτης περιόδου.

Στα τελευταία λεπτά του τρίτου μέρους, η ένταση του αγώνα ανέβηκε με τις δύο ομάδες να προχωρούν σε βιαστικές επιθέσεις και να βρίσκουν λύσεις από τα 6.75. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε, 56-52 δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Ο Προμηθέας πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στον αγώνα στο τέλος της τρίτης περιόδου με το σκορ να είναι στο 58-61.

Στα πρώτα λεπτά της τελευταία περιόδου, ο Δικέφαλος δεν ανταπεξήλθε στο επιθετικό κομμάτι, καθώς στα τρίτα πρώτα λεπτά πέτυχε μόλις ένα καλάθι.

Ο Νέιτ Ρένφρο σημείωσε ένα ακόμη κάρφωμα, το οποίο έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του για το 62-61.

Ο Χρήστος Σαλούστρος πραγματοποιήσε μία εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας ένα τεράστιο τρίποντο που έδωσε «ανάσα» στον ΠΑΟΚ τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Σε εκείνο το κομβικό σημείο, ήρθε ο Τσιακμάς για να πετύχει καλάθι και να βάλει τον Δικέφαλο μπροστά με το σκορ να είναι, 69-61)

Ο Προμηθέας δεν πτοήθηκε και επέστρεψε στην αναμέτρηση με δύο σερί τρίποντα του Τόμασον στο τελευταίο λεπτό του αγώνα κάνοντας το 75-72. Εν τέλη, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 78-75, με αποτέλεσμα να κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά στα ημιτελικά.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση την Τετάρτη 26 Απριλίου στην Πάτρα, όταν θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα.

ΠΑΟΚ – Προμηθέας: 78-75

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Φράνκε, Ράιλι, Σαλούστρος, Μαργαρίτης, Ρένφρο


Τελευταία νέα

Οι ευχές της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για το Πάσχα (pic)

Τις δικές της ευχές για τις ημέρες του Πάσχα έστειλε στον κόσμο της ομάδας η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, με μια...

Στην ίδια κατηγορία