Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το αφιέρωμα του ΠΑΟΚ για τους δέκα παίκτες του στην Εθνική Νέων

Δημοφιλή

Για την συμμετοχή δέκα ποδοσφαιριστών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κ19 της Εθνικής ομάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έκανε αφιέρωμα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ αναφέρει:

«Με μια… δεκάδα ΠΑΟΚ στην αποστολή της αναχωρεί για Μάλτα η Εθνική Νέων Κ19, για την έβδομη συμμετοχή της σε τελικά Eυρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τα τελικά του EURO θα διεξαχθούν από τις 3 έως τις 16 Ιουλίου με την Εθνική μας να αντιμετωπίζει την Νορβηγία στις 04.07 (19:00), την Ισπανία στις 07.07 (19:00) και την Ισλανδία στις 10.07 (22:00).

Οι δέκα του PAOK Academy που θα ζήσουν την εμπειρία είναι οι Δημήτρης Μοναστηρλής, Ζήσης Τσίκος, Λάμπρος Σμυρλής, Νίκος Σπυράκος, Χάρης Γεωργιάδης, Δημήτρης Κωττάς, Κωνσταντίνος Γκούμας, Νίκος Δεληγιάννης, Γιάννης Γκιτέρσος, Στέφανος Τζίμας. Να τονίσουμε ότι οι αρχικές κλήσεις ήταν 11 για τον ΠΑΟΚ, μα δυστυχώς ο Λευτέρης Τασιούρας επέστρεψε με ίωση από το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι και δεν συμπεριελήφθη στους 20 του ομοσπονδιακού Τάσου Θέου, που ταξιδεύουν στη Μάλτα.

Η Εθνική Ελλάδας προκρίθηκε από την προκριµατική φάση τον Σεπτέμβρη του 2022 ως πρώτη του ομίλου της, µε νίκες επί της Ελβετίας (2-0) και της Ανδόρας (3-0) και ισοπαλία 1-1 µε την Τσεχία. Στη συνέχεια, τον Μάρτιο του 2023, ταξίδεψε για την Ιρλανδία και την φάση Elite Round, όπου με δύο νίκες και µία ισοπαλία (3-0 την Εσθονία, 1-1 µε τη Σλοβακία και 1-0 τη διοργανώτρια Ιρλανδία) ολοκλήρωσε την πορεία της και πάλι στην πρώτη θέση υπερτερώντας στην ισοβαθμία λόγω της διαφοράς τερμάτων. Έτσι έγινε μία από τις οκτώ ομάδες της τελικής φάσης του EURO U19 και κληρώθηκε στον 2ο όμιλο μαζί με την Ισπανία, την Ισλανδία και την Νορβηγία. Στον 1ο όμιλο θα συμμετάσχουν η διοργανώτρια Μάλτα, η Πολωνία, η Πορτογαλία και η Ιταλία.

· Την πρόκριση στην ημιτελική φάση (νοκ άουτ αγώνες) θα κατακτήσουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

· Όλοι οι αγώνες της Εθνικής θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ.

· Οι προηγούμενες συµµετοχές της Εθνικής Νέων σε τελική φάση EURO U19 ήταν οι εξής: 2015 (διοργανωτές – ημιτελική φάση), 2012 (φιναλίστ), 2011, 2008, 2007 (φιναλίστ), 2005».


Τελευταία νέα

Τρομερή αποθέωση από τον προπονητή της Μπριζ στην Τούμπα

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Τούμπας,...

Στην ίδια κατηγορία