Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Τι (τους) έκανες Αντρίγια στο Μουντιάλ

Δημοφιλή

Οι Σέρβοι υποκλίθηκαν στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος ξεχώρισε στο Μουντιάλ του Κατάρ, και η FORZA συγκρίνει τις επιδόσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο με αυτές στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ.

Η κατάρρευση της Σερβίας απέναντι στη Βραζιλία με την αντικατάσταση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν μια παρατήρηση που στην αρχή χαρακτηρίστηκε υπερβολή, και την επόμενη μέρα αποτέλεσε το κοινό γνώρισμα των αναλύσεων της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Καλά, τι έκανε ο «Ζίλε» σε εκείνο το ματς; Σπαθιά κατάπινε;

Όχι ακριβώς. Αν θέλει κανείς να βάλει έναν τίτλο στην παρουσία του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο Μουντιάλ του 2002, και ειδικά στην αναμέτρηση με τη Βραζιλία είναι πως ο Σέρβος ήταν ο πιο τακτικά προσηλωμένος παίκτης της ομάδας του. Πάνω σε αυτό «πάτησε» ο 25χρονος. Και λέμε «πάτησε» διότι το να είσαι τακτικά προσηλωμένος δεν φτάνει όταν αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο. Ο… φουλ μπακ της εθνικής Σερβίας έβγαλε στο γήπεδο και τα περισσότερα αγωνιστικά του γνωρίσματα, με αποτέλεσμα να γεμίσει το μάτι πολλών.

Η «ΜΑΧΗ» ΜΕ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Απέναντι στους Βραζιλιάνος, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν ο «mr. 50%». Στην αναμέτρηση μέτρησε δυο γεμίσματα, δέκα μονομαχίες, δυο ντρίμπλες και τέσσερα τάκλιν. Σε όλα είχε ποσοστό επιτυχίας στο 50%. Με τον μέσο όρο στο Μουντιάλ να ανάμεσα στο 27% – 33% σε σέντρες και ντρίμπλες και στο 34%-42% σε μονομαχίες και τάκλιν, ο Ζίβκοβιτς ήταν σημαντικός, ειδικά από τη στιγμή που στην εξίσωση μπαίνει και ο αντίπαλος.

ΤΟ ΣΟΟΥ ΜΕ ΚΑΜΕΡΟΥΝ

Δυο ασίστ, δυο key passes, τρεις σέντρες με ποσοστό 67%, έντεκα μονομαχίες με ποσοστό 64%, δυο ντρίμπλες και ένα τάκλιν, όλα πετυχημένα. Απέναντι στο Καμερούν, ο Ζίβκοβιτς έδωσε παράσταση γιε ένα ρόλο. Και όλα αυτά ως δεξί φουλ μπακ, ένα ρόλο που δεν έχει στον ΠΑΟΚ λόγω συστήματος. Ο «Ζίλε» αγωνίζεται στη συγκεκριμένη θέση στην εθνική ομάδα, και κάθε φορά που το κάνει, δείχνει να προσαρμόζεται στις μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν.

ΑΛΛΟΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Ναι, αυτό το «άλλος στη Σερβία και άλλος στον ΠΑΟΚ» ειπώθηκε κατά κόρον, και δεν αφορούσε μόνο το γεγονός πως έπαιζε σε άλλη θέση με διαφορετικά γνωρίσματα. Στο Μουντιάλ του Κατάρ, ο Ζίβκοβιτς είχε την εικόνα ενός παίκτη που ζει και αναπνέει για τα ματς, και η αλήθεια είναι πως αυτή τη νοοτροπία έχει καιρό να τη βγάλει με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Η ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΥ «ΕΒΓΑΛΕ ΜΑΤΙ»

Στη σύγκριση των στατιστικών του στις τρεις αναμετρήσεις με τη φανέλα της εθνικής Σερβίας με αυτές στον ΠΑΟΚ την τρέχουσα σεζόν, η επίδοση που βγάζει μάτι είναι μια. Με τον ΠΑΟΚ, το ποσοστό ευστοχίας του στα γεμίσματα είναι στο 11%. Στο Μουντιάλ του Κατάρ, ο Σέρβος είναι 63% στις σέντρες. Υπάρχει εξήγηση; Ή, μάλλον, υπάρχει… δικαιολογία; Το πρώτο στοιχείο έχει να κάνει με το γεγονός πως η Σερβία, λόγω τακτικής, γεμίζει την περιοχή με παίκτες, με αποτέλεσμα οι πιθανότητες ευστοχίας της σέντρα να αυξάνονται. Μια ακόμα παράμετρος είναι και το μικρό δείγμα γραφής, καθώς μιλάμε για μόλις τρεις αγώνες, και η σύγκριση γίνεται με μισή σεζόν. Στο τέλος όμως, αυτό που μένει είναι πως 11% ευστοχία στα γεμίσματα που είχε στο πρώτο μισό της σεζόν με τον ΠΑΟΚ, θα πρέπει να αλλάξει.

«ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ»

Ο Ζίβκοβιτς έκανε τουρνουά καριέρας στο Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά προδόθηκε από την ομάδα του. Πλαισιωμένος με παίκτες που παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα, ο «Ζίλε» είχε κίνητρο και κατάφερε να βάλει ξανά το όνομά του στον χάρτη, μετά την αποχώρησή του από την Μπενφίκα. Ο Ζίβκοβιτς έβαλε το πόδι στο γκάζι στο Κατάρ και καλείται να το βάλει και με τον ΠΑΟΚ.

«ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΛΟΓΩ ΑΝΤΡΙΓΙΑ!»

Την επόμενη μέρα της αναμέτρηση με τη Βραζιλία, η «dayly mail»έκανε ειδική μνεία στον Ζίβκοβιτς, αναφέροντας, όσα λεπτά αγωνιζόταν, πως δεν άφησε τον Βινίσιους να πάρει ανάσα. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας, Ιβάν Τσαμπρίνοβιτς, έβαλε μια άλλη παράμετρο, καθώς τόνισε πως θα έπρεπε η Σερβία να αγωνιστεί με άλλο σύστημα, που θα βόλευε περισσότερο τους παίκτες, μεταξύ αυτών και τον Ζίβκοβιτς: «Πρέπει να προσαρμόσουμε το σύστημα παιχνιδιού μας στους παίκτες που έχουμε. Δεν είχαμε δυνάμεις για 90 λεπτά, δυστυχώς τόσο το παιχνίδι. Υπάρχουν και καλά πράγματα βέβαια, δεν είναι εύκολο να πετύχεις πέντε γκολ, αλλά φυσικά δεν είναι καλό όταν δέχεσαι οκτώ.

Για μένα ο Ζίβκοβιτς άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ήταν εξαιρετικός στην επιστροφή στην άμυνα και σπουδαίος στην επιθετική φάση του παιχνιδιού μας, αν και δεν έπαιξε αυτό που παίζει στον ΠΑΟΚ» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Τελευταία νέα

Με τον κόσμο του για μια ιστορική νίκη!

Για τον δεύτερο αγώνα των θέσεων 3-4 της Α1 Πόλο ανδρών, ο ΠΑΟΚ Domus Ergo υποδέχεται την Κυριακή 26...

Στην ίδια κατηγορία