Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ηρεμία πριν την καταιγίδα

Δημοφιλή

Το μόνο σίγουρο είναι ότι… δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα. Οι 13 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί δεν είναι παρά μόνο ο πρόλογος από τον φετινό μαραθώνιο, οι ομάδες δεν έχουν φτάσει καν στου δρόμου τα μισά.

Η συνθήκη της χειμερινής διακοπής ένεκα του Μουντιάλ, δημιουργεί μία πρωτοφανή συνθήκη για τις ελληνικές ομάδες, που αρχίζουν σταδιακά να βιώνουν τις διαφορές.

Ήδη, οι περισσότερες εξ’ αυτών είδαν αρκετούς τραυματισμούς, κατά την διάρκεια της χειμερινές προετοιμασίας, κανείς δεν ξέρει ακόμα σε τι φόρμα, τι ρυθμό, τι ετοιμότητα θα εμφανιστούν οι παίκτες με την επανέναρξη.

Κάτι άλλο σίγουρο είναι πως το δεύτερο μισό της σεζόν, θα έχει πολύ μεγαλύτερη επιβάρυνση, σχεδόν διπλάσιες αγωνιστικές υποχρεώσεις από το πρώτο.

Κι εκεί θα μετρήσει πολύ το ποιοτικό βάθος του πάγκου, οι λύσεις πρώτης γραμμής, η δουλειά σε βάθος του κάθε προπονητή, η ικανότητα προσαρμογής σε νέες συνθήκες.

Το μεταγραφικό παζάρι έχει ήδη ξεκινήσει κι ας αρχίζει τυπικά την 1η Ιανουαρίου. Οι περισσότερες ομάδες ξέρουν τα «θέλω» τους και ήδη αρχίζουν να «λοκάρουν» σε μεταγραφικούς στόχους. Κι επειδή ο ΠΑΟΚ δεν παίζει μόνος του στο πρωτάθλημα, καλό είναι να ρίξουμε μία ματιά και στις κινήσεις των… υπολοίπων.

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός έχει το «μαξιλαράκι» των 8 βαθμών από την δεύτερη θέση, ωστόσο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αρχίζει να χάνει ποιοτικά στελέχη του. Ο Αϊτόρ τέθηκε νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν με ρήξη πρόσθιου χιαστού, το ίδιο συνέβη και με τον συμπληρωματικό μέσο Αλέξις Τρουιγιέ.

Ο Φώτης Ιωαννίδης θα επανέλθει στις αρχές του 2023 με διάταση στον έσω πλάγιο, ενώ και ο Σεμπάστιαν Παλάσιος έχει αντιμετωπίσει φέτος πολλά μικροπροβλήματα τραυματισμού.

Όλα αυτά υποχρεώνουν το τριφύλλι να θωρακίσει το ρόστερ του, αφού είναι δεδομένο ότι από εδώ και πέρα ο Παναθηναϊκός θα δεχθεί ισχυρή πίεση από τις ομάδες που κυνηγάνε στην βαθμολογία.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι το τριφύλλι θα πάει για ένα καλό όνομα στα εξτρέμ (ακούγεται αυτό του Ιρανού Γιάχανμπακς της Φέγενορντ), ψάχνει για ένα δημιουργικό οκταρο-δεκάρι, ενώ είναι ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο τρίτης προσθήκης σε θέση που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί. Αν πάντως, κρίνουμε από την προϊστορία και την διαχρονική δυσκολία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ανάψει πράσινο φως σε μεταγραφικούς στόχους, τότε το μεταγραφικό ενδιαφέρον στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού θα τραβήξει μέχρι τέλη Ιανουαρίου.

ΑΕΚ: ΜΙΑ + ΜΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Είναι η μόνη ομάδα που ήδη έχει κάνει μία προσθήκη, η οποία ήδη έκανε προετοιμασία, ήδη έπαιξε και στα πρώτα φιλικά. Η ΑΕΚ είχε κλείσει από το καλοκαίρι τον Πάολο Φερνάντες από τον Βόλο και ο Ισπανός εξτρέμ ήδη έχει φορέσει τα κιτρινόμαυρα, κάνοντας κανονικά προετοιμασία στην Ολλανδία.

Ωστόσο, η Ένωση μαστίζεται από πολλά προβλήματα, που αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Ο Στίβεν Τσούμπερ αποφάσισε να κάνει επέμβαση στους κοιλιακούς και αναμένεται να επιστρέψει στις αρχές του 2023, ο Νίκλας Ελίασον που υπέστη κάταγμα περόνης στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης αναμένεται να επιστρέψει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) στα πλέι-οφ, ενώ από το νέο έτος αναμένεται να επιστρέψει και ο Άμραμπατ, ο οποίος έκανε επέμβαση καθαρισμού στο γόνατο.

Ωστόσο, στην Ολλανδία έβγαλαν μυϊκά προβλήματα τόσο ο Τζαβέλλας, όσο και ο Γαλανόπουλος, ενώ και ο Γκατσίνοβιτς έμεινε εκτός για να κάνει αποθεραπεία σε πρόβλημα τραυματισμού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως ήταν το πρόβλημα στους προσαγωγούς που αποκόμισε από το Μουντιάλ, ο Μιλάντ Μοχαμάντι, ο οποίος πάει για νυστέρι που θα τον αφήσει αρκετούς μήνες εκτός μάχης.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς την ΑΕΚ να κινηθεί ζεστά για να πάρει παίκτες, όμως η αίσθηση που υπάρχει είναι πως αν γίνει κάποια κίνηση, αυτή θα είναι δύσκολα πάνω από μία, αφού υπάρχει η άποψη πως πρέπει να αξιοποιηθούν καλοκαιρινές μεταγραφές, που δεν ενσωματώθηκαν ακόμα όπως ο Σιντιμπέ και ο Φαν Βέερτ. Στόχευση η θέση του αριστερού μπακ, όμως ακόμα η αναζήτηση είναι σε εμβρυακό επίπεδο, δίχως διαρροή ονομάτων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ!

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό, ο Μίτσελ τόνισε την αναγκαιότητα για να συρρικνωθεί το ρόστερ από τους περίπου 40 παίκτες, στους 22-23.

Για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρξει μία γενναία «επιχείρηση σκούπα» που δεν είναι και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο, ειδικά τον Ιανουάριο.

Οι πρώτοι που αποχαιρέτισαν ήταν οι Λαλά (Μπρεστ), Κούτρης (Πογκόν), στην μαύρη λίστα βρίσκονται οι Άβιλα, Ντε Λα Φουέντε, Αμπουμπακάρ Καμαρά, ενώ ο ερυθρόλευκοι ψάχνουν προτάσεις και για ένα σωρό άλλους παίκτες (Σισέ, Μπα, Μπουχαλάκης, Ρέαμπτσουκ).

Εσωτερικές μεταγραφές θεωρούνται οι Μαρσέλο, Λάιντνερ, Κασάμι, Φορτούνης που έκαναν κανονικά προετοιμασία στην Μαρμπέγια και υπολογίζονται πλέον κανονικά, δύσκολα θα σπάσουν οι δανεισμοί των Ούι-Τζο, Μπόουλερ, Σαμασέκου, ενώ αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή από την Βερόνα, ο Παναγιώτης Ρέτσος.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει την αγορά για εξτρέμ και δείχνει να καταλήγει στον Ντάνιελ Μαντσίνι του Άρη. θα κινηθεί για στόπερ αν πρώτα φύγει κάποιος και ακούγεται ότι ψάχνει και για φορ, αφού ο Γιουσέφ Ελ-Αραμπί ψάχνεται εδώ και καιρό για κάτι άλλο.

ΜΑΝΤΣΙΝΙ ΦΕΥΓΕΙ, ΝΤΑΡΙΝΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ

Δουλειές με… φούντες ξανά για τον Άρη, ο οποίος βλέπει τα κενά του να μεγαλώνουν, αντί να λιγοστεύουν. Στην δεδομένη ανάγκη για απόκτηση σέντερ-φορ και κεντρικού χαφ, προκύπτουν νέα θέματα αφού η διαφαινόμενη αποχώρηση του Ντάνιελ Μαντσίνι στον Ολυμπιακό και ο τραυματισμός του Νικολά Ν’ Κουλού στο Μουντιάλ (περίπου 1,5 μήνα εκτός δράσης) γεννά την ανάγκη για εξτρέμ και για στόπερ. Ο Άρης κινείται ζεστά για την απόκτηση του 32χρονου Τσέχου χαφ της Χέρτα Βερολίνου, Βλάντιμιρ Ντάριντα, έχει κι άλλες καυτές πατάτες με παίκτες που έχουν καθίσει στα συμβόλαια τους (Χάιροβιτς, Ντιοπ) και δείχνει ότι θα πάει για «καυτό» Γενάρη.


Τελευταία νέα

Μπαίνει στις μάχες των ημιτελικών

Η σειρά των ημιτελικών αγώνων πρωταθλήματος χάντμπολ για τον ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ επρόκειτο ν’ αρχίσει το προηγούμενο Σάββατο,...

Στην ίδια κατηγορία