Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τι μας άρεσε και τι όχι στην 15νθήμερη προετοιμασία στο Τέχελεν

Δημοφιλή

Ο απολογισμός του βασικού σταδίου προετοιμασίας για τον ΠΑΟΚ και όλα όσα έγιναν και μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά ενόψει του δύσκολου ξεκινήματος στη σεζόν.

Ποτέ ένα βασικό στάδιο προετοιμασίας δεν αρχίζει και τελειώνει μέσα σε ιδανικές, τέλειες ή πολύ κακές συνθήκες. Πάντα υπάρχουν τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά ενός 15νθημέρου. Έτσι και τώρα για τον ΠΑΟΚ που έφθασε στις 3 Ιουλίου και αναχωρεί σήμερα για να επιστρέψει στη βάση του.

Θα ξεκινήσουμε το θέμα μας καταγράφοντας όλα όσα κρίνουμε θετικά, όσα έγιναν και μας έκαναν καλή εντύπωση σε μία ιδιαίτερη προετοιμασία με δύσκολο κλίμα στον περίγυρο του ΠΑΟΚ. Κακά τα ψέματα ο Δικέφαλος του Βορρά είναι υπό πίεση και αυτό πάντα παίζει ρόλο στην καθημερινότητα της ομάδας. Έστω και έτσι, έστω και μετά από μία δύσκολη πρώτη εβδομάδα, ο ΠΑΟΚ νιώθουμε ότι θα κερδίσει αρκετά από την παραμονή του στο Τέχελεν πράγματα που μπορεί να αξιοποιήσει στο ξεκίνημα, αλλά και στην πορεία της χρονιάς.

Θα επιμείνουμε σε καταστάσεις, στη δουλειά της ομάδας, σε αγώνα που στιγμάτισε θετικά την ομάδα, αλλά και σε πρόσωπα που πραγματικά ξεχώρισαν.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Ο ΠΑΟΚ την «πάτησε» πέρσι και πήγε χαλαρός για τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς, υποτιμώντας τη σημασία τους. Φέτος όλα ήταν πολύ διαφορετικά. Από νωρίς η ομάδα και ο προπονητής εμπέδωσαν ότι ετοιμάζονται για τους αγώνες με την Μπεϊτάρ και μόνο αυτοί είναι στο μυαλό τους. Το μήνυμα για το πόσο κρίσιμες είναι οι αναμετρήσεις έχει περάσει με κάθε πιθανό τρόπο. Πνευματικά η ομάδα δεν θα πάει όπως πέρσι, θα δούμε και αγωνιστικά.

Ο ΤΣΙΓΓΑΡΑΣ

Έφυγε με αμφισβήτηση και μέσα σε ένα παράξενο κλίμα, επέστρεψε δριμύτερος και αποφασισμένος να κερδίσει τον χώρο και τον χρόνο του. Η παρουσία του ήταν καταπληκτική, σε προπονήσεις και σε αγώνες. Νικητής, πειθαρχημένος, σχεδόν αλάνθαστος, ένα χαφ που υπερέχει σαφώς άλλων νεαρών παικτών στη θέση. Ο Τσιγγάρας θα ξεκινήσει βασικός και όλα δείχνουν ότι θα έχει σημαντικό ρόλο στη φετινή σεζόν.

ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗ ΓΚΕΝΚ

Ο ΠΑΟΚ πήγε σε αυτό το ματς απόλυτα υποψιασμένος. Είχε περάσει το μήνυμα στην ομάδα για τη δυναμική της Γκενκ και ο αγώνας αντιμετωπίστηκε σαν πρόβα τζενεράλε. Η απόδοση ήταν πολύ καλή για μεγάλο διάστημα και από το ματς αυτό όλη η ομάδα κέρδισε ξεκάθαρα σε αυτοπεποίθηση, επικρατώντας ενός αντιπάλου που είναι ξεκάθαρα σε υψηλότερο επίπεδο.

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΚΟΝΓΚ

Ο νεοαποκτηθείς στόπερ εξέπληξε με τον αέρα και την άνεση που μπήκε στην ομάδα σαν προσωπικότητα. Χαλαρός και ακομπλεξάριστος, έδειξε από τις πρώτες ημέρες ότι σύντομα θα περάσει το στίγμα του στα αποδυτήρια. Ένας ανήσυχος τύπος με ωραίες ιδέες για τη ζωή, ένας ποδοσφαιριστής που σύντομα μπορεί να πάρει θέση ηγέτη και αρχηγού μέσα στην ομάδα.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ

Η περσινή κακή αγωνιστική περίοδος τελείωσε και με διάφορα παρατράγουδα-προβλήματα σε σχέση με συγκεκριμένους παίκτες. Ο Νάρεϊ σοκαρίστηκε από τα επακόλουθα του covid, τώρα όμως επέστρεψε καλά και επανέρχεται μεσοεπιθετικά. Ο Μιχαηλίδης φέτος βγάζει τα θετικά του στοιχεία εκείνα που τον έκαναν ξεχωριστό στη θέση, ενώ και ο Τσαούσης έδωσε μεγάλο αγώνα για να πείσει ότι αξίζει θέση στο ρόστερ.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Εννοείται ότι δεν πήγαν όλα τέλεια για τον ΠΑΟΚ σε αυτή την περίοδο. Υπήρξαν και δύσκολες στιγμές, ατυχίες, κακές εμφανίσεις, αλλά και προβληματισμός για παίκτες. Ας δούμε τι κρατάμε από όλα αυτά…

Είχε παρθεί μία απόφαση από νωρίς στον ΠΑΟΚ ότι η ομάδα έχει ποιοτικά κενά, έπρεπε να αναβαθμίσει το ρόστερ της και αυτό να υλοποιούνταν σε συγκεκριμένο timing πριν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε, προέκυψαν και άλλα ζητήματα και κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ έβγαλε το βασικό στάδιο προετοιμασίας με πάρα πολλούς νεαρούς παίκτες. Καλή η ηλικιακή ανανέωση, αλλά όταν σε μία ομάδα που διεκδικεί υψηλούς στόχους το 70% του ρόστερ είναι κάτω των 23 και πολλοί πρωτοεμφανιζόμενοι, τότε υπάρχει ζήτημα. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να βρεθεί με άλλες συνθήκες στην Ολλανδία, να ετοιμαστεί έχοντας κλείσει τα ποιοτικά του κενά, κάτι που σε ένα ποσοστό και κυρίως στον φορ και στον χαφ δεν υλοποιήθηκε

Η ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Πέρσι στην Ολλανδία και στο βασικό στάδιο προετοιμασίας, είχαμε καταγράψει μία πρώτη καλή εβδομάδα και ένα δεύτερο διάστημα που ήταν… οδυνηρό. Με πωλήσεις, τραυματισμούς, αναποδιές και παρεξηγήσεις. Φέτος, η πρώτη εβδομάδα ήταν η δύσκολη. Ο προπονητής δεν ήταν καλά, η ομάδα δεν απέδιδε, όλος ο εκνευρισμός μεταφέρονταν από δηλώσεις και εμφανίσεις και σε κάθε περίπτωση η αρνητική αύρα κυριαρχούσε επηρεάζοντας τις κινήσεις όλων.

ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗ GO AHEAD EAGLES

Όπως ο ΠΑΟΚ είχε το πολύ καλό παιχνίδι του με την δυνατή Γκενκ, έτσι είχε και το κακό απόγευμα με την Ολλανδική Go Ahead Eagles. Πολλά χιλιόμετρα ταξιδιού, καθυστέρηση στην άφιξη, πολλή ζέστη και κακή εμφάνιση με ήττα, μετά βέβαια και από μία πολύ δύσκολη Παρασκευή. Οι δηλώσεις Λουτσέσκου και όλη η κατάσταση επηρέασε την ομάδα, τα κεφάλια ήταν σκυμμένα και όλο αυτό χάλασε και την εικόνα της προπόνησης τη Δευτέρα.

ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ

Είναι πάντα ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς και να αποφύγεις εντελώς τις ατυχίες. Μυικά ο ΠΑΟΚ δεν έβγαλε ιδιαίτερα θέματα, ενώ το ατύχημα του Σάστρε ήταν εξωπραγματικό και πρωτοφανές.


Τελευταία νέα

Παρακολουθούν την κατάσταση του Εκόνγκ στην Νιγηρία

Ο Γούιλιαμ Τροστ Εκόνγκ τραυματίστηκε στα πρώτα παιχνίδια με την Εθνική Νιγηρίας στο Κόπα Άφρικα, ωστόσο συνέχισε να αγωνίζεται,...

Στην ίδια κατηγορία