Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Τι έκανε ο Μπάμπα δύο χρόνια μακριά από τον ΠΑΟΚ;

Δημοφιλή

Μετά από μία διετία στην Ρέντινγκ, το αγγλικό όνειρο του Μπάμπα Ραχμάν έσβησε.

Πάντα το πίστευε. Βασικά, ακόμα το πιστεύει: «Πιστεύω στον εαυτό μου και στην ποιότητα μου. Πιστεύω 100% σε εμένα», δήλωσε σε μία πρόσφατη του συνέντευξη.

Πιστεύει ότι ακόμα και τώρα αξίζει μία θέση στο ρόστερ της Τσέλσι, που το καλοκαίρι του 2015 έδωσε 22 εκατομμύρια λίρες για να τον πάρει από την Άουγκσμπουργκ!

Πιστεύει ότι όλο αυτό που συνέβη από τότε μέχρι σήμερα ήταν μία σειρά συγκυριών, ατυχίες, τραυματισμοί, κακές αποφάσεις που δεν τον άφησαν να στεριώσει στους μπλε, άσχετα αν έχει να αγωνιστεί με την φανέλα τους 7 ολόκληρα χρόνια!

«Το όνειρο μου είναι να γυρίσω στην Τσέλσι και να παίξω ξανά στο κορυφαίο επίπεδο, να ανταγωνιστώ του καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Έχω έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο μαζί της. Μα, ακόμα κι αν δεν γίνει αυτό θα ήθελα να πάω σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο και να δείξω την αξία μου». Αυτές δεν είναι παλιές κουβέντες του. Τα έλεγε πέρσι το φθινόπωρο, μετά από αμέτρητους δανεισμούς σε Σάλκε, Ρεμς, Μαγιόρκα, ΠΑΟΚ και Ρέντινγκ, έχοντας κλείσει τα 28 του χρόνια, παίζοντας στην Championship.

Ο ρεαλισμός δεν ήταν ποτέ μία από τις αρετές του. Πάντα στόχευε στο φεγγάρι, ώστε ακόμα κι αν αστοχούσε, να βρεθεί κάποτε στα αστέρια. Κι αυτό είναι κάτι που τον κάνει ευτυχισμένο.

Η τελευταία ανάμνηση από Ελλάδα, έχει γεύση… σαμπάνιας. Το τελευταίο του παιχνίδι με τα ασπρόμαυρα ήταν ο κερδισμένος τελικός κυπέλλου στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό. Έφυγε νικητής. Τροπαιούχος.

Ήρθε όμως… λαβωμένος. Ήρθε τον Ιανουάριο του 2021, μετά από περίπου τρία χρόνια σκουριάς (23 επίσημα παιχνίδια σε 36 μήνες), τρεις επεμβάσεις στα γόνατα και ηθικό κάτω από το μηδέν.

Εδώ ένιωσε ξανά ποδοσφαιριστής. Βρήκε τα πατήματα του. Στάθηκε ξανά στα πόδια του. Βρήκε ρυθμό. Κι όταν ο ΠΑΟΚ πίστεψε ότι μπορεί να ποντάρει πάνω του, να τον μονιμοποιήσει στην Θεσσαλονίκη, εκείνος μάζεψε τα μπογαλάκια του και επέστρεψε στην Αγγλία. Εξάλλου, πάντα αυτή θεωρούσε ως τη γη της ποδοσφαιρικής επαγγελίας. Στο μυαλό του είναι παίκτης επιπέδου Τσέλσι. Αυτό πίστευε πάντα, αυτό πιστεύει και τώρα, όπου μετά από δύο χρόνια ως δανεικός στην Ρέντινγκ, οι δρόμοι του ενώνονται ξανά με αυτούς του ΠΑΟΚ

ΛΑΤΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ ΡΕΝΤΙΝΓΚ

Η επιλογή του να αφήσει τον ΠΑΟΚ για να πάει δανεικός στην Ρέντινγκ είχε τα πάνω της και τα κάτω της. Ο Γκανέζος αριστερός μπακ έκανε την πιο γεμάτη, την πιο ποιοτική σεζόν της καριέρας του (2021-22), με 29 παιχνίδια που θα ήταν περισσότερα αν δεν υπήρχε μία θλάση μεσούσης της σεζόν, αρκετά χάι-λάιτ και εξαιρετική σχέση με τον κόσμο του συλλόγου. Η ομάδα όμως τα πήγε χάλια. Ο Σέρβος Παούνοβιτς απολύθηκε την άνοιξε, ο Πολ Ινς ήρθε στην θέση του και η ομάδα μόλις που γλίτωσε τον υποβιβασμό (21η). Το πρόσημο όμως για τον ίδιο ήταν θετικό…

ΕΠΑΙΞΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ήταν τόσο καλή η σεζόν 2021-22 για εκείνον που αρκούσε για να ξαναβρεί την θέση του στην Εθνική Γκάνας. Όχι, ως κομπάρσος, αλλά ως πρωταγωνιστής. Ο Μπάμπα έπαιξε και στα τρία παιχνίδια του Μουντιάλ στο Κατάρ, έκανε δύο πολύ ποιοτικά 90λεπτα απέναντι σε Πορτογαλία, Ουρουγουάη, ήταν από τους καλύτερους των «μαύρων αστεριών» και πλέον λογίζεται βασικότατος σε όλες τις κλήσεις.

ΗΠΙΕ ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ

Μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2022 ήταν μετέωρος, στον αέρα. Ήταν από τους τελευταίους παίκτες που «βόλεψε» η Τσέλσι, με τον Μπάμπα Ραχμάν να επιδιώκει την επέκταση του δανεισμού του στην Ρέντινγκ, κάτι που έγινε πράξη. Ωστόσο, τίποτα δεν ήταν το ίδιο. Η αλλαγή συστήματος από 4-2-3-1 σε 3-5-2, σήμαινε ολοκληρωτική αλλαγή ρόλου για τον Μπάμπα, που παρασύρθηκε στην γενική μετριότητα της ομάδας. Οι επιδόσεις του σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού (αμυντική και επιθετική συνεισφορά έπεσαν), ο πιτσιρικάς Γκίνες-Γουόκερ του έφαγε την θέση και ο Γκανέζος έκανε μόλις 18 συμμετοχές στην Championship δίχως ούτε μισή ασίστ. Το χειρότερο; Η Ρέντιγνκ υποβιβάστηκε και το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας αποκλείστηκε.

ΕΜΕΙΝΕ ΥΓΙΗΣ

Για έναν παίκτη που έκανε τρεις πολύ σοβαρές εγχειρήσεις στα γόνατα του πριν έρθει στον ΠΑΟΚ, το γεγονός ότι δεν πέρασε ξανά την πόρτα του χειρουργείου σημαίνει ότι άφησε πίσω τις πολύ δύσκολες ημέρες. Με εξαίρεση μία θλάση στον τετρακέφαλο την άνοιξη του 2022 έμεινε υγιής και στα 29 του δείχνει έτοιμος για μία νέα πρόκληση στην καριέρα του, σε ρόλο βασικού.

Προηγούμενο άρθροΕξελίξεις με Σαμάτα
Επόμενο άρθροΤα… φώτα στον Εκόνγκ


Τελευταία νέα

Το FORZA ONLINE απεργεί!

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΕΣΗΕΜΘ. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ...

Στην ίδια κατηγορία