Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θριάμβευσε στην ημέρα του Μπάνε ο ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ mateco φιλοξένησε στο Παλατάκι την ΑΕΚ για την 21η αγωνιστική της Basket League, με το ματς να ξεκινά με την αύρα του Μπάνε Πρέλεβιτς, που τιμήθηκε πριν το τζάμπολ του αγώνα.

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Δικέφαλος κόντρα στην Ένωση, καθώς επικράτησε με σκορ 78-72 στο κατάμεστο Παλατάκι.

Εντυπωσιακό παιχνίδι έκαναν οι Χαντς, Ρένφρο και Ράιλι για τους «ασπρόμαυρους». Η ομάδα του Φώτη Τακιανού βρίσκεται πλέον στο 12-9 και διεκδικεί με αξιώσεις την τέταρτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Δυνατή εκκίνηση από την ΑΕΚ

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φράνκε, Ράιλι, Σάιμπερτ, Μαργαρίτη και Ρένφρο ως την αρχική πεντάδα του ματς.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα, καθώς Γιάνκοβιτς και Μίτσελ πέτυχαν διαδοχικά καλάθια. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ορεξάτος μπήκε στο παρκέ ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, κερδίζοντας βολές στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Ο Τζέιλεν Ράιλι ήταν εκείνος που πέτυχε το τρίποντο που έβαλε μπροστά τον Δικέφαλο (13-10), αναγκάζοντας τον Καντζούρη να πάρει τάιμ άουτ. Ιδιαίτερα εύστοχος ήταν ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου, βρίσκοντας μεγάλα τρίποντα από Σάιμπερτ και Χαντς, με τον τελευταίο να το πετυχαίνει με buzzer beater για το 23-18.

Στον πόντο το ματς

Με δύο τρίποντα της Ένωσης ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος, ωστόσο ο Φράνκε είχε και πάλι απάντηση στην ευστοχία των φιλοξενούμενων.

Πόντο πόντο πήγαινε το παιχνίδι στην δεύτερη περίοδο. Η Ένωση βρήκε καλάθια από τον Μίτσελ, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα στην επίθεση. Από πλευράς ΠΑΟΚ, ο Νέιτ Ρένφρο έκανε ένα εντυπωσιακό δεύτερο δεκάλεπτο, προσφέροντας θέαμα στο κατάμεστο Παλατάκι.

Εξαιρετικά άστοχος ο ΠΑΟΚ

Σκούρα τα βρήκαν οι “ασπρόμαυροι” στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού πέτυχαν μόλις τέσσερις πόντους σε έξι λεπτά (44-49). Ρεσιτάλ αστοχίας είχε ο Τζόρνταν Σάιμπερτ σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο, προσπαθώντας να ευστοχήσει από τα 6.75 με μεγάλη… αποτυχία.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον την αστοχία του ΠΑΟΚ, παίρνοντας προβάδισμα εννιά πόντων (44-53) με τους Λεμάρ, Γιάνκοβιτς και Φλιώνη. Ο Δικέφαλος πήρε… μπρος προς το τέλος της περιόδου χάρη στους Χαντς και Ρένφρο, μειώνοντας τη διαφορά στους έξι (47-53).

Ο Τζέιλεν Χαντς έκλεψε την παράσταση στο φινάλε του δεκαλέπτου με το τεράστιο τρίποντο που έβαλε κάνει το 52-55.

Ντέρμπι στο φινάλε η αναμέτρηση

Βροχή τα τρίποντα στο τέταρτο δεκάλεπτο του αγώνα. Ο Φράνκε μπήκε με φόρα στην αρχή της περιόδου, ευστοχώντας από τα 6,75 φέρνοντας το ματς στα ίσα (55-55). Παρόλα αυτά, οι “κιτρινόμαυροι” βρήκαν λύσεις από τον Γουίλιαμς, ο οποίος ευστοχούσε με κάθε δυνατό τρόπο, δίνοντας και πάλι προβάδισμα στην Ένωση για το 60-63.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά στο σκορ πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, αφού Ράιλι και Χαντς πέτυχαν σπουδαία καλάθια για το 68-65.

Ο Δικέφαλος ήταν μπροστά με τρεις πόντους στο τελευταίο λεπτό (75-72), με τον Ρένφρο να προσφέρει ένα από τα highlights του αγώνα με το μπλοκ του στα τελευταία δευτερόλεπτα. Τελικώς, οι “ασπρόμαυροι” επικράτησαν με 78-72.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση το άλλο Σαββατοκύριακο, όταν θα αντιμετωπίσει ο Δικέφαλος τον Απόλλωνα Πάτρας για την τελευταία «στροφή» της κανονικής διάρκειας.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ:

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ:

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 23-18
2η: 17-21
3η: 12-16
4η: 26-17

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 40-39, 52-55,  78-72

Τα στατιστικά του ματς:


Τελευταία νέα

Ο Μαργαρίτης μπαίνει στη χρυσή ιστορία του ΠΑΟΚ

Δεν σταματάει το κοντέρ για τον Βαγγέλη Μαργαρίτη, ο οποίος γράφει και πάλι ιστορία με το μπασκετικό τμήμα του...

Στην ίδια κατηγορία