Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τακιανός: «Συγκλονιστικό αυτό που ζήσαμε»

Δημοφιλή

Σπουδαία νίκη πήρε στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ mateco, καθώς κέρδισε με 78-72 την ΑΕΚ για την 21η «στροφή» της Basket League.

Ο κόουτς Φώτης Τακιανός έκανε δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου, μιλώντας για τη μεγάλη επικράτηση επί της Ένωσης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Δεν ξέρω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω λεξιλόγια που μπορεί να καλύψει τα όσα αισθάνομαι σήμερα. Ιδιαίτερα τιμητική ημέρα για τον Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος έδωσε τα πάντα. Συνεργάστηκα μαζί του σαν συμπαίκτης του και σαν συνεργάτης του. Τα αισθήματα είναι βαθιά για έναν άνθρωπο που τον έχω ζήσει. Του εύχομαι να ζήσει κι άλλες τέτοιες στιγμές, γιατί το αξίζει.

Ήταν συγκλονιστικό το γήπεδο σήμερα. Αν αυτή η νίκη μπορέσει να σηματοδοτήσει μια αρχή που θα λέει ότι ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο, οι παλαίμαχοι παίκτες θα έρχονται στο γήπεδο και μπορούν με την παρουσία τους να δημιουργούν ένα κλίμα καλό για τους παίκτες που αγωνίζοντας εντός των τεσσάρων γραμμών. Αυτά μπορεί να είναι τα δύο σημαντικά κέρδη που μπορεί να έχει ο ΠΑΟΚ.

Ο αγώνας ήταν εξαιρετικά δύσκολος έναντι μιας ομάδας με βαθύ και ποιοτικό ρόστερ, που μπορεί να εμφανίζει διαφορετικές καταστάσεις, τις οποίες καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε. Μείναμε συμπαγείς ακόμη κι όταν δεν λειτούργησε το πλάνο μας. Δύο πράγματα έπαιξαν ρόλο. Οι παίκτες κατέθεσαν την ψυχή τους στο παρκέ με την παρότρυνση των φιλάθλων και το δεύτερο είναι ότι όταν η ομάδα κλήθηκε να κρατήσει μικρή διαφορά, η αμυντική λειτουργία μας ήταν εξαιρετική. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν. Θέλω να πω ότι σήμερα έλειπε ο Σαλούστρος, που εισήλθε στο νοσοκομείο λόγω μιας λοίμωξης. Θέλουμε να του πούμε ότι έχει κι αυτός μερίδιο σε αυτή τη νίκη. Να ευχηθούμε στην ΑΕΚ καλή επιτυχία στην ευρωπαϊκή της πορεία. Έχουμε ένα παιχνίδι την άλλη εβδομάδα και να πάμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται στην Πάτρα».

Για την απουσία του Σαλούστρο και την τακτική:

«Ο Γουίλιαμς μπήκε στο παιχνίδι σε πολύ κατάσταση. Είχαμε αποφασίσει μία τακτική Α, δεν λειτούργησε. Αποφασίσαμε μία άλλη τακτική με έναν άλλο παίκτη. Αποφασίστηκε να χτυπηθεί μία συγκεκριμένη αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ».

Για το πώς άλλαξε το κλίμα στην ομάδα:

«Η δική μου σκέψη και θέληση για να εμφανιστεί πιο έτοιμος ο ΠΑΟΚ είχε να κάνει με την ανταπόκριση των παικτών. Οι παίκτες αντέδρασαν και το πώς αντέδρασαν φαίνεται μέσα στο παιχνίδι. Η ομάδα όταν δείχνει αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση σημαίνει ότι είμαστε σε έναν καλό δρόμο».

Για το τι του είπαν οι πρώην συμπαίκτες του μετά το τέλος του ματς:

«Η απόσυρση της φανέλας του Μπάνε δημιουργούσε ένα περιβάλλον το οποίο μπορούσε να μας αποσυντονίσει. Θεώρησα ότι ήταν καλύτερο να τους χαιρετίσω μετά το παιχνίδι. Έδωσαν συγχαρητήρια στην προσπάθεια των παιδιών. Έχουν την εμπειρία να παρατηρούν πράγματα και μου είπαν ότι έχουν τη δυνατότητα να βελτιωθεί η ομάδα.

Με ευχαριστεί ότι βλέπω χαμογελαστά πρόσωπα στο γήπεδο. Η δική μου φιλοσοφία είναι ότι δεν πρέπει να περπατάμε σε ακραίες καταστάσεις, αλλά στη χρυσή τομή. Ούτε στην ήττα πρέπει να κατεβάζουμε το κεφάλι, ούτε στη νίκη να πανηγυρίζουμε υπέρ του δέοντος».

Για τις σκέψεις πριν το ματς:

«Οι σκέψεις πριν το παιχνίδι είναι πολλές, ειδικά σε μια τέτοια ξεχωριστή ημέρα. Ο αθλητισμός δεν πρέπει να σου δημιουργεί παραπάνω άγχος από ό,τι πρέπει. Είπαμε στους παίκτες ότι θα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα. Δημιουργήσαμε στους παίκτες ένα κλίμα αυτοπεποίθησης και ότι αν ακολουθήσουν το πλάνο θα κερδίσουν».

Για το ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας:

«Το παιχνίδι στην Πάτρα είναι ένα από τα δύσκολα παιχνίδια. Ο αντίπαλος είναι χωρίς άγχος, εμείς έχουμε τα προβλήματα των τραυματισμών. Ο Ρένφρο έπαιξε με διάστρεμμα».


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Stark Arena (video)

Απίθανη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Euroleague, εκφράζοντας...

Στην ίδια κατηγορία