Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Έρχονται 234 νέες θέσεις στάθμευσης στον χώρο του λιμανιού

Δημοφιλή

Συνολικά 234 επιπλέον θέσεις στάθμευσης θα δημιουργηθούν εντός του χώρου του λιμανιού Θεσσαλονίκης, ώστε να αποσυμφορηθεί ένα μεγάλο μέρος του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης.

Την ανακοίνωση έκανε ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε., Αθανάσιος Λιάγκος στο περιθώριο της συνάντησης του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία του Οργανισμού.

“Ο ΟΛΘ με ισχυρό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίθηκε άμεσα, ώστε να λυθεί ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκληθεί από το flyover. Κατανοούμε ότι υπάρχει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη και για την ανακούφιση κατοίκων και επισκεπτών σας ανακοινώνω ότι η ΟΛΘ δημιουργεί 234 επιπλέον θέσεις στάθμευσης, οι οποίες παραδίδονται σταδιακά σε συνεργασία με τις αδειοδοτήσεις και την κατασκευή, ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι θέσεις, οι οποίες πιστεύω ότι θα αποσυμφορήσουν κατά ένα μέρος το πρόβλημα που υπάρχει” ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε Αθανάσιος Λιάγκος.

Ο κ. Λιάγκος συμπλήρωσε ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΛΘ με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, μέχρι τέλη Απριλίου θα έχουν δημιουργηθεί και παραχωρηθεί οι πρώτες 80 θέσεις και οι υπόλοιπες στα τέλη Μαΐου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε τον εκτελεστικό πρόεδρο της ΟΛΘ ΑΕ για την προσπάθεια που κατέβαλε και για την ανεύρεση θέσεων στάθμευσης, λαμβάνοντας υπόψη την κατασκευή του Fly Over, όπου χρειάζονται πλέον στο κέντρο αρκετές θέσεις στάθμευσης, αλλά και από την έναρξη στους επόμενους μήνες των εργασιών στην πλατεία Ελευθερίας.

«Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον πετυχημένο πρόεδρο και αγαπημένο φίλο κ. Λιάγκο γιατί σήμερα μας δέχθηκε στο γραφείο και στο λιμάνι και ο λόγος δεν είναι άλλος από την προσπάθεια που κατέβαλε και το αποτέλεσμα που είχε αυτή η προσπάθεια για την ανεύρεση θέσεων στάθμευσης, λαμβάνοντας υπόψη το πρόβλημα που προκύπτει και από την κατασκευή του FlyOver, όπου χρειαζόμαστε πλέον στο κέντρο αρκετές θέσεις στάθμευσης, αλλά και από την έναρξη στους επόμενους μήνες των εργασιών στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα πρέπει να στερηθούμε τις θέσεις στάθμευσης στην πλατεία Ελευθερίας. Στην κατεύθυνση αυτή αισθάνομαι την ανάγκη να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα διότι μερίμνησε αμέσως για το αίτημα που υπέβαλα για να μπορέσει ο ΟΛΘ να μας βοηθήσει το δήμο για να βρεθούν αυτές οι θέσεις», τόνισε ο Στέλιος Αγγελούδης.

Στην καρδιά της πόλης οι νέες θέσεις πάρκινγκ
Ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ ανέφερε πως οι επιπλέον θέσεις πάρκινγκ θα δημιουργηθούν στο πάρκινγκ P2 το οποίο είναι στην καρδιά της πόλης, μόλις περίπου 50 μέτρα από την πλατεία Ελευθερίας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συμπλήρωσε πως είναι μια οργανωμένη προσπάθεια και πως ζητήθηκε και έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας για τις θέσεις πάρκινγκ που θα δημιουργηθούν και πως μέσα σε ένα μήνα έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες.

Τέλος, ο Στέλιος Αγγελούδης αναφέρθηκε και στους οκτώ χώρους στάθμευσης περιμετρικά της πόλης οι οποίοι θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο για να εκτονωθεί το πρόβλημα της στάθμευσης λόγω Fly Over λέγοντας πως βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων.

Ο Αθανάσιος Λιάγκος απέμεινε τιμητική πλακέτα στον Στέλιο Αγγελούδη για την συνεργασία που έχει ο Δήμος με τον ΟΛΘ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Τέσσερα νέα πρωτότυπα από τη Nissan

Η Nissan παρουσιάζει τέσσερα πρωτότυπα αυτοκίνητα «νέας ενέργειας» (New Energy Vehicles – NEV) στο σαλόνι αυτοκινήτου Auto China 2024. Τα...

Στην ίδια κατηγορία