Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Θεοδωρίδης: «Προέχει η εξέλιξη των παικτών, μετά οι τίτλοι»

Δημοφιλή

Ο γενικός αρχηγός της Κ-19 του ΠΑΟΚ, Γιώργος Θεοδωρίδης (στη φωτογραφία δίπλα στον προπονητή της ομάδας, Στέλιο Μαλεζά), μιλώντας στη FORZA κάνει την αποτίμηση της σεζόν, αναλύοντας, παράλληλα, και τη φιλοσοφία, που διέπει τη δουλειά στα τμήματα υποδομών του Δικεφάλου.

«Μόνο θετικά συμπεράσματα έχουμε να βγάλουμε από τη σεζόν, που ολοκληρώθηκε. Βέβαια, θέλαμε να είχαμε πάρει και το πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ν’ αναδειχθούν όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά και θεωρώ ότι πολλά απ’ αυτά βελτιώθηκαν. Αξίζουν, λοιπόν, να βρεθούν στην πρώτη ομάδα ή τουλάχιστον να κάνουν μια καριέρα σε υψηλές κατηγορίες» τονίζει αρχικά, και συνεχίζει: «Στη διάρκεια της σεζόν πολλά παιδιά χρειάστηκε ν’ ανέβουν στον ΠΑΟΚ Β΄ και κάποια άλλα από τη δεύτερη ομάδα κατέβηκαν στην Κ-19 για να πάρουν παιχνίδια, όπως αντίστοιχα γίνεται με την πρώτη ομάδα και τον ΠΑΟΚ Β΄. Σε σχέση με άλλες ομάδες ήμασταν μικρότεροι ηλικιακά, μια και ο κορμός αποτελούνταν από γεννηθέντες το 2005, ενώ στις άλλες ομάδες έπαιζαν παίκτες ένα και δύο χρόνια μεγαλύτεροι. Και σαφώς η διαφορά μεταξύ ενός 19χρονου και ενός 17χρονου είναι πολύ σημαντική. Είναι δύσκολο να πείσεις τους παίκτες με τα λόγια, αλλά με την εκπαίδευση και τις επιτυχίες που έρχονται, κάπου εκεί και τα παιδιά πείθονται, ότι, ναι, μπορούν να φθάσουν ψηλά. Για εμάς είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε παίκτες από την ακαδημία να φθάνουν να παίζουν στην πρώτη ομάδα. Αυτή θα είναι για εμάς η δικαίωση, να βγάζει η ομάδα μας από τα σπλάχνα της τέτοιους αξιόλογους παίκτες, που μπορούν να φθάσουν σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Αναφερόμενος στην απώλεια του τίτλου, τονίζει: «Δεν είναι εύκολο να διατηρείσαι στην κορυφή με διαφορά από το δεύτερο. Μας στοίχησαν ένα-δύο παιχνίδια, παραδείγματος χάρη το εντός έδρας ματς με το Λεβαδειακό με τις 27 τελικές προσπάθειες, στα οποία δεν αποδειχτήκαμε αποτελεσματικοί. Οι αντίπαλοί μας πίστεψαν στην ανατροπή, δίνοντας παράλληλα μεγαλύτερη βάση στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με το να χρησιμοποιούν μεγαλύτερους ηλικιακά παίκτες και όχι να αναδείξουν κάποιους ποδοσφαιριστές, όπως το κάνουμε εμείς. Από την άλλη, μας ικανοποίησε το γεγονός ότι στη διάρκεια της σεζόν τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν και βελτιώθηκαν, ανεβάζοντας το ατομικό τους επίπεδο. Ας μη θεωρήσει, βέβαια, κανείς ότι δεν θέλουμε το πρωτάθλημα. Είναι, όμως, και το τίμημα που πληρώνεις, χωρίς να μετανιώνουμε για αυτό».

Στη διάρκεια της σεζόν η Κ-19 άλλαξε προσωρινά έδρα, μετακομίζοντας από τη Σουρωτή στη Μεσημβρία. Ο Θεοδωρίδης εξηγεί: «Όταν καθημερινά γίνονται εκεί (σ. σ. Σουρωτή) οι προπονήσεις του ΠΑΟΚ Β΄, της Κ-19, κάποιες φορές και της Κ-17, είναι λογικό κάποια στιγμή να επηρεάζονται κι οι αγωνιστικοί χώροι. Ετσι, κατόπιν συνεννόησης και με την πρώτη ομάδα, προς το τέλος της σεζόν δώσαμε κάποια παιχνίδια στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας. Καλό, βέβαια, θα ήταν να έχουμε τις δικές μας εγκαταστάσεις, είναι ένα χρόνιο θέμα, που μας «πονάει». Πήγαμε, λοιπόν, στη Μεσημβρία για να βρούμε καλύτερες γηπεδικές συνθήκες και για να μπορέσουν οι παίκτες να βγάλουν την ποιότητά τους, μια και σε σχέση με τις άλλες ομάδες νέων θεωρώ ότι έχουμε τους καλύτερους παίκτες, οι οποίοι είναι μαζί για πολλά χρόνια».

Οσο για την παρουσία πολλών παικτών του ΠΑΟΚ στην εθνική νέων, αναφέρει: «Αυτό το γεγονός συνιστά μια δικαίωση για όλον τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Εγώ είμαι δύο χρόνια στην ομάδα, υπάρχουν άνθρωποι, που δουλεύουν για μια δεκαπενταετία και, βλέποντας αυτά τα παιδιά από την ηλικία των οχτώ και εννέα χρόνων, ασφαλώς και δεν είναι τυχαία αυτή η εξέλιξή τους. Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές τους, αυτοί οι παίκτες έχουν καταφέρει να φθάσουν σ’ αυτό το επίπεδο, να απαρτίζουν την εθνική νέων, οι διακρίσεις και οι επιτυχίες της οποίας δικαιώνουν τη δουλειά, που γίνεται όλα τα χρόνια στον ΠΑΟΚ, κάνοντάς μας να νιώθουμε περηφάνεια. Και, γιατί όχι, η εθνική να μην κατακτήσει και την πρωτιά στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Της δίνεται αυτή η ευκαιρία, αρκεί οι παίκτες να πιστέψουν στις δυνατότητές τους».

Ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν ήδη τρέχει. «Δεν είναι τυχαίο, που όλα τα τελευταία χρόνια η ομάδα βγάζει και αναδεικνύει παίκτες από τις υποδομές της. Πίσω από όλα αυτά κρύβεται η οργάνωση. Χωρίς αυτήν δεν γίνεται τίποτα και πρέπει να οργανώνεσαι την κατάλληλη στιγμή, στα κατάλληλα μέρη, με τους κατάλληλους ανθρώπους, κι όλα αυτά πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους. Αισθάνομαι μεγάλη ευλογία, που μπορώ να συνεισφέρω σ’ αυτό το σκοπό, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή, που προκύπτουν και θετικά αποτελέσματα από όλη αυτήν την προσπάθεια» καταλήγει ο Θεοδωρίδης.


Τελευταία νέα

Ολη την εβδομάδα με το πόδι στο γκάζι μέχρι τον «τελικό» με Ολυμπιακό

Μετά από μια σειρά μέτριων εμφανίσεων, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επανέλθει στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, έγινε και πάλι...

Στην ίδια κατηγορία