Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Θανάσης Παπάζογλου: «Διψάμε για έναν τελικό»

Δημοφιλή

Την τρίτη του χρονιά με την ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ διανύει ο Θανάσης Παπάζογλου. Ο Έλληνας περιφερειακός βγαίνει Τετ Α Τετ στη FORZA και μιλά για τη φετινή πορεία του Δικεφάλου, τους στόχους ενόψει της συνέχειας της σεζόν, αλλά και τη μεγάλη στιγμή της παρουσίας του στο Euro της Γερμανίας, εκπροσωπώντας την Εθνική Ελλάδας.

Ποιος είναι ο μίνι απολογισμός σου για τη μέχρι τώρα πορεία της σεζόν;

«Στο πρωτάθλημα δεν ξεκινήσαμε όπως τα περιμέναμε. Είχαμε κάποιες απώλειες βαθμών από ανταγωνιστές μας στη μάχη της τετράδας. Από ένα σημείο κι έπειτα η ομάδα ανέκαμψε, κερδίσαμε κάποιες ομάδες από τις οποίες είχαμε χάσει βαθμούς στον πρώτο γύρο. Όσο για το μέλλον, επικρατεί αισιοδοξία».

Τι περιμένεις από την εξέλιξη της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ;

«Προφανώς για το πρωτάθλημα, ο στόχος μας είναι να μπούμε στα Play Off και να παίξουμε στους ημιτελικούς και στο Κύπελλο να φτάσουμε στο Final 4, και γιατί όχι να παίξουμε και στον τελικό του θεσμού. Η κλήρωση είναι αρκετά ευνοϊκή για εμάς. Αν φτάσουμε στον τελικό, εκεί μπορούν να συμβούν τα πάντα. Γενικότερα υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας, έχουμε μια δίψα τα τελευταία χρόνια, θέλουμε να πάμε σε έναν τελικό και να τον διεκδικήσουμε, γιατί όχι να τον κερδίσουμε Βέβαια, ξέρουμε ότι η εξέλιξη έρχεται βήμα- βήμα».

Θεωρείς ότι είναι εφικτός ο στόχος ενός τελικού;

«Τα προηγούμενα δύο χρόνια δεν έχουμε συμμετάσχει σε κάποιο τελικό, και θεωρώ πως φέτος είναι μια καλή ευκαιρία. Ξέρουμε ότι η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός είναι τα φαβορί, αλλά οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες. Προσωπικά, δεν με φοβίζει κανείς αντίπαλος, κρινόμαστε μέσα στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι. Εκεί πρέπει να το αποδεικνύεις».

Τι σου άφησε το 2023;

«Το 2023 για εμένα ήταν μια πολύ καλή χρονιά, τόσο προσωπικά όσο και αθλητικά. Νιώθω ευλογημένος, γιατί είχα όσα ήθελα, ίσως και περισσότερα από όσα περίμενα. Όμως δεν εφησυχάζομαι, και συνεχίζω να προσπαθώ για ακόμα περισσότερα».

Πως ήταν να εκπροσωπείς την Ελλάδα στην ιστορική της παρουσία στο Euro;

«Η Ελλάδα πήρε για πρώτη φορά πρόκριση στο Euro. To συναίσθημα να βρίσκεσαι εκεί με την Εθνική ήταν μοναδικό. Πήγαμε να παίξουμε σε μια χώρα όπως η Γερμανία, που το χάντμπολ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ομαδικό άθλημα, οπότε τα φώτα ήταν στραμμένα σε αυτό. Αυτό το έκανε ακόμα πιο ιδιαίτερο. Πάντα αποτελεί ύψιστη τιμή για έναν αθλητή να εκπροσωπεί τη χώρα του, πόσο μάλλον να το κάνεις αυτό στη Γερμανία, που το άθλημα είναι τόσο ψηλά».

Τι σου έκανε εντύπωση από αυτή την εμπειρία;

«Οι εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός και ότι είχε να κάνει με το άθλημα ήταν σε υψηλό επίπεδο. Βέβαια, αυτό που το έκανε ξεχωριστό ήταν το ενδιαφέρον και η προσέγγιση του κόσμου στη διοργάνωση. Όλη αυτή η αντιμετώπιση το έκανε ακόμα πιο ιδιαίτερο».

Πως βλέπεις το μέλλον του ελληνικού χάντμπολ;

«Δεν επαναπαύεσαι ποτέ σε αυτό που έχεις και ο στόχος είναι κάτι ακόμα παραπάνω. ΄Τώρα έχουμε μπροστά μας τον Μάιο τα Play Off για το Παγκόσμιο. Θέλουμε να καθιερωθούμε και βήμα- βήμα να ανεβάσουμε επίπεδο. Η Εθνική έχει σημειώσει σημαντικές νίκες στα προκριματικά των μεγάλων διοργανώσεων, και χρόνο με τον χρόνο η δυναμώνει και αναπτύσσεται ως χαντμπολική δύναμη. Γίνεται καλή προσπάθεια, υπάρχει στήριξη, και η άνοδος της Εθνικής βοηθάει και την εξέλιξη του πρωταθλήματος».

Τέλος, πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο;

«Τον ελεύθερο μου χρόνο, όταν δηλαδή δεν υπάρχουν υποχρεώσεις με το χάντμπολ, τον περνάω κυρίως με τους φίλους μου. Θα μαζευτούμε σε ένα σπίτι, θα κάνουμε μια βόλτα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα δω κάποια σειρά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Όλοι μια «γροθιά» ενόψει ΑΕΚ

Κλειστά «χαρτιά» κρατά ο Ράζβαν Λουτσέσκου με φόντο την εντός έδρας Κυριακάτικη (28.04) αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ για την...

Στην ίδια κατηγορία