Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Τελικός με πολύ μεγάλο έπαθλο το ματς στη Φρανκφούρτη

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε το «ζην» στην Ευρώπη και τώρα θα ψάξει το «ευ ζην». Διότι η απόσταση της πρωτιάς στον όμιλο (που θα κριθεί σχεδόν σίγουρα στην Φρανκφούρτη) από την δεύτερη θέση είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Αρκετός κόσμος ξενέρωσε από το 2-2 απέναντι στην Αμπερντίν. Όχι, μόνο γιατί χάλασε το απόλυτο νικών στους ομίλους του Conference League, αλλά γιατί είχε καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι οι Σκωτσέζοι είναι μία ομάδα της σειράς, ότι θα παραδοθεί αμαχητί στην Τούμπα. Μόνο που σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν τέτοιες ομάδες!

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την πρόκριση του στα νοκ-άουτ του Conference League και το μόνο που μένει να μάθουμε είναι αν θα τερματίσει πρώτος και θα περάσει απευθείας στα νοκ-άουτ ή αν θα έρθει δεύτερος και θα παίξει στην φάση των νοκ-άουτ απέναντι σε κάποια ομάδα που θα τερματίσει τρίτη σε όμιλο του Europa League.

Ακόμα και να κέρδιζε λοιπόν την Αμπερντίν, ο ΠΑΟΚ θα ήθελε πάλι το ίδιο πράγμα για να τερματίσει στην πρώτη θέση και να «κερδίσει» έναν γύρο: αποτέλεσμα στην Φρανκφούρτη απέναντι στην Αϊντραχτ. Κι αυτό γιατί διότι στην πιθανή ισοβαθμία με νίκη των Γερμανών, εκείνοι θα είχαν το προβάδισμα με εξαίρεση την νίκη τους με νίκη ενός γκολ μεγαλύτερη από το 2-1. Το μόνο που χάθηκε λοιπόν σε βαθμολογικό επίπεδο είναι η πολυτέλεια να παίξει στην Γερμανία, ακόμα και για την ήττα με 3-2, 4-3 και ούτω καθεξής. Ψίχουλα.

Στην πραγματικότητα λοιπόν το μόνο που έχασε ο ΠΑΟΚ από την (άδικη) ισοπαλία με τους Σκωτσέζους είναι μερικά λεφτά παραπάνω (166.000 ευρώ αντί για 500.000), λίγους βαθμούς παραπάνω στο συλλογικό του ranking (1000) και το σερί νικών που είχε χτίσει στον όμιλο.

Η πιο μεγάλη ώρα για τον ΠΑΟΚ είναι τώρα. Το παιχνίδι της Φρανκφούρτης είναι ένας ακόμα ευρωπαϊκός τελικός με πολύ μεγάλο έπαθλο για την ομάδα του Λουτσέσκου. Αν ο Δικέφαλος διατηρήσει το ευρωπαϊκό του αήττητο στο «Deutsche Bank Park» και κερδίσει την Ελσίνκι στην τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα, τότε παίρνει την πρώτη θέση, γλιτώνει έναν γύρο και περνάει απευθείας στην φάση των «16», όπου θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας, ήτοι επαναληπτικό στην Τούμπα.

Αν πάρει την πρωτιά, θα ξαναπαίξει Ευρώπη τον Μάρτιο (7/14) και θα μπορεί να εστιάσει απρόσκοπτος στους εγχώριους στόχους του μέχρι τότε, την ώρα που εγχώριοι ανταγωνιστές του (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός) είναι πια εξαιρετικά πιθανό να επιβαρυνθούν με εξτρά επιβάρυνση με δύο επιπλέον νοκ-άουτ ευρωπαϊκά παιχνίδια τον Φεβρουάριο, σε περίπτωση που πάρουν την τρίτη θέση στους ομίλους τους στο Europa League (το πιο πιθανό σενάριο). Η πιο μεγάλη είναι τώρα. Το «χοντρό» παιχνίδι τώρα ξεκινάει για τους ασπρόμαυρους…

ΤΙ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΠΑΟΚ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ μοιάζει ανίκητος φέτος στην Ευρώπη, μα το πιο ισχυρό τεστ θα είναι το προσεχές παιχνίδι στην Γερμανία απέναντι στην Αϊντραχτ. Ο Δικέφαλος τρέχει ήδη ένα αήττητο ευρωπαϊκό σερί 11 αγώνων και κυνηγά το ρεκόρ που έχει η ΑΕΚ με 14 συνεχόμενα ματς δίχως ήττα, σερί που ξεκίνησε την σεζόν 2017-18 και ολοκληρώθηκε ένα χρόνο αργότερα.

ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ RANKING

Ο ΠΑΟΚ πάει να γίνει από φέτος η κορυφαία ελληνική ομάδα σε ότι αφορά το συλλογικό ranking πενταετίας για πρώτη φορά στην ιστορία του. Με την ισοπαλία με της Αμπερντίν, ο ΠΑΟΚ έχει πια 30.000 βαθμούς και βρίσκεται στην 55η θέση της Ευρώπης, μόλις 4.000 λιγότερους από τον Ολυμπιακό. Στην πραγματικότητα απέχει μόλις δύο νίκες, ενώ αν πάρει την πρωτιά θα πάρει επιπλέον μπόνους 1.000 βαθμών.

ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΕ ΟΜΙΛΟ

Ο Δικέφαλος μπορεί ακόμα να σπάσει (να συντρίβει για την ακρίβεια) το απόλυτο ρεκόρ συγκομιδής πόντων από ελληνική ομάδα σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, που είναι οι 12 βαθμοί που έχουν πετύχει από δύο φορές, τόσο ο ΠΑΟΚ, αλλά όσο και ο Παναθηναϊκός.

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΝΕΙΡΟ…

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει φτάσει ποτέ πιο μακριά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση από την πορεία του ως τα προημιτελικά του Conference League την προπέρσινη σεζόν. Αν περάσει ως πρώτος στον όμιλο του, θα απέχει μόλις μία πρόκριση σε νοκ-άουτ από την ισοφάριση της καλύτερης ευρωπαϊκής πορείας στην ιστορία του και τρεις προκρίσεις από την υπέρτατη υπέρβαση που είναι ο τελικός, ο οποίος θα διεξαχθεί φέτος στην Αθήνα και την «OPAP Arena»!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΠΟΝΟΥΣ

Η διαφορά της πρώτης από την δεύτερη θέση στον όμιλο, εκτός από κέρδος ενός γύρου, μεταφράζεται και υλικά. Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη θα πάρει 650.000 ευρώ έναντι 325.000 που θα πάρει η δεύτερη, ενώ θα πάρει 1000 βαθμούς παραπάνω (2000 αντί για 1000) στο συλλογικό του rakning πενταετίας στην UEFA.


Τελευταία νέα

Οι εκλογές της ΕΠΟ θα κρίνουν και τη νέα ΚΕΔ

Με βάση τα τωρινά δεδομένα κανένας δε μπορεί να προβλέψει τί θα συμβεί όταν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Αν δηλαδή...

Στην ίδια κατηγορία