Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τακουρίδης: «Να γίνει κι ένα φάιναλ φορ στη βόρεια Ελλάδα»

Δημοφιλή

Πανευτυχής για την κατάκτηση του κυπέλλου, ο αρχηγός της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ Γιάννης Τακουρίδης μίλησε (ΕΡΤ) μετά το τελικό στην Καλαμάτα για τη νίκη επί του Ολυμπιακού, θίγοντας, ωστόσο, και το ζήτημα της έδρας των φάιναλ φορ, μια κι η βόρεια Ελλάδα δεν έχει την… τύχη να φιλοξενεί τέτοιες διοργανώσεις.

Αναλυτικά: «Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τα τελευταία τέσσερα Κύπελλα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι εδώ και 7-8 χρόνια τροπαιούχος σε κάθε σεζόν και είναι σε όλους τους τελικούς, δίνει το παρών και παίρνει τίτλους. Αυτός είναι ο στόχος της ομάδας. Αυτή είναι η δική μας δουλειά, να πετυχαίνουμε τους στόχους και να κάνουμε το καλύτερο για την πορεία που έχει η ομάδα αυτή την στιγμή.

Για την άνοδο της απόδοσης της ομάδας στην διάρκεια της σεζόν: «Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά, χάθηκε ο στόχος της ευρωπαϊκής πορείας, γιατί πιστεύω αν παίζαμε τότε όπως τώρα, ίσως να παίζαμε τελικό εμείς με τον Ολυμπιακό στο Challenge Cup, κάτι που θα ήταν πολύ ωραίο για το ελληνικό βόλεϊ. Από εκεί και πέρα η απόδοσή μας έχει ανέβει, από τον Γενάρη έχουμε να χάσουμε. Το βόλεϊ είναι άθλημα ψυχολογίας και κυρίως γι’ αυτά που ζούμε εκτός των τεσσάρων γραμμών και νομίζω πως σε αυτό τα πάμε καλά. Ξέραμε με την αλλαγή των Play Off πως οι τίτλοι κρίνονται μετά τον Φλεβάρη. Εμείς ανεβάσαμε την απόδοσή μας, κρατηθήκαμε στα δύσκολα, δεν παρουσιάσαμε σημάδια, που οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα παρουσίαζε αν έκανε πέντε σερί ήττες και σαν ένα σύνολο έχουμε φέρει αυτά τα αποτελέσματα, που μέχρι τώρα δεν ήταν τίποτα στην ουσία ο τελικός είναι, γιατί δεν έχει τελειώσει ούτε ο ημιτελικός πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα  και πρέπει να ξεχάσουμε το Κύπελλο».

Τέλος, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έθιξε ένα πολύ σημαντικό θέμα που έχει να κάνει με τις τοποθεσίες του Final-4 που είναι μακριά από την Βόρεια Ελλάδα: «Νομίζω πως μετά από τα τέσσερα συνεχόμενα Κύπελλα που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ και τα εννιά συνεχόμενα Final-4, νομίζω πως κάποια στιγμή, χωρίς να είναι γκρίνια αυτό που θα πω, γιατί όλες οι διοργανώσεις όπως εδώ στην Καλαμάτα όλα ήταν άψογα, απλά νομίζω πως κάποια στιγμή πρέπει να γίνει ένα Final-4 στην Βόρεια Ελλάδα. Απ’ ότι θυμάμαι τα οκτώ χρόνια που είμαι στον ΠΑΟΚ, είχε γίνει ένα στο Αλεξάνδρειο και εκείνο το χάσαμε (σ.σ. γέλια). Νομίζω το δίκαιο είναι να γίνονται περισσότερα Final-4 στην Βόρεια Ελλάδα, στην Επαρχία είναι το καλύτερο απ’ όλα, αλλά Επαρχία έχει και η Βόρεια Ελλάδα, έχει πολλές πόλεις και αυτό ήταν κάτι που ήθελα να πω».


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Stark Arena (video)

Απίθανη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Euroleague, εκφράζοντας...

Στην ίδια κατηγορία