Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Tάισον, ένας… έφηβος 36άρης

Δημοφιλή

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν έχει συμπληρώσει ούτε ένα χρόνο παρουσίας στην Τούμπα, ωστόσο έχει μπει από καιρό στις καρδιές των ΠΑΟΚτσήδων, όχι μόνο για τα καθαρά αγωνιστικά επιτεύγματά του, αλλά και για τη συνολικότερη συμπεριφορά, που επιδεικνύει.

Ηταν 18 Ιανουαρίου, πέντε ημέρες μετά τα 35α γενέθλια του, όταν ο Τάισον έκανε ντεμπούτο με την ασπρόμαυρη φανέλα στον πρώτο προημιτελικό κυπέλλου εναντίον του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Τούμπας. Και τί ντεμπούτο… Στο 71΄ της αναμέτρησης με τους «πράσινους» ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον έριξε στη μάχη αντί του Νάρεϊ και στο αμέσως επόμενο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με πλασέ, στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα, αξιοποιώντας την ασίστ του Ολιβέιρα.

Ο λατινοαμερικάνος μεσοεπιθετικός, με τις 300 (παρά μία) συμμετοχές στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, χρησιμοποιούνταν πέρσι κατά βάση ως αλλαγή (από τις δεκαεννέα παρουσίες, μόνο οι επτά ήταν στην αρχική ενδεκάδα). Μοιραία τα νούμερά του δεν «έβγαζαν μάτια», καταγράφοντας στο τέλος δύο γκολ και τρεις ασίστ.

Φέτος, όμως, έχει καταφέρει να γίνει πολύ πιο επιδραστικός στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ξεπερνώντας ήδη (σε όλους τους τομείς) τα περσινά στατιστικά του. Ο Τάισον έχει φθάσει τις 22 συμμετοχές (δεκαοχτώ ως βασικός), έχει σκοράρει τρεις φορές και έχει δώσει επτά ασίστ. Από αυτές, οι έξι είναι στο πρωτάθλημα (η άλλη ήταν στην εκτός έδρας νίκη επί της Ελσίνκι με 3-2), αριθμός που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης στατιστικής κατηγορίας στη μέχρι τώρα εξέλιξη της Σούπερ Λιγκ.

Πέρσι ο ΠΑΟΚ είχε τον πρώτο παίκτη σε ασίστ (στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος). Ο λόγος για τον Κάλεντ Νάρεϊ (δέκα ασίστ), ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι προτίμησε άλλες πολιτείες (συνεχίζει στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας και στην Αλ Καλίτζ). Οι τελικές του πάσες, πάντως, δεν λείπουν φέτος από τον ΠΑΟΚ, κι αυτό χάρη κυρίως στον Τάισον, που ήδη έχει φθάσει στις πέντε.

Φτάνει, όμως, με τα νούμερα. Ο Τάισον ασφαλώς και ξεχωρίζει για αυτά, αλλά όχι μόνο για αυτά. Ο Βραζιλιάνος δεν… αντέχει να μην παίζει (ακόμη κι όταν έχει κάποιες μικροενοχλήσεις, που για κάποιους άλλους θα συνιστούσαν λόγο να μείνουν εκτός), μέσα στο γήπεδο δείχνει διάθεση ενός… 16χρονου, κι όχι ενός 36 χρονου, όσο δηλαδή θα είναι τον επόμενο μήνα. Για την ποιότητά του (που ξεχειλίζει) κανείς δεν αμφέβαλλε όταν πριν από έντεκα μήνες ο ΠΑΟΚ τον έφερνε από τη Βραζιλία και την Ιντερνασιονάλ, δίνοντάς του συμβόλαιο για ενάμισι χρόνο. Οι όποιες ενστάσεις είχαν διατυπωθεί, είχαν να κάνουν με την όρεξη και τη διάθεση, που θα είχε (ή δεν θα είχε) ένας παίκτης προχωρημένης ποδοσφαιρικής ηλικίας, «μπουχτισμένος» από χρήματα και επιτυχίες. Σήμερα που μιλάμε, εκείνες οι ενστάσεις απλώς έχουν εξαφανιστεί.

Για τον ΠΑΟΚ είναι ευτύχημα που έχει στις τάξεις του έναν παίκτη σαν τον Τάισον, που, πέρα από όλα τα άλλα, λειτουργεί και ως δάσκαλος για τους -όχι και λίγους-νεαρούς συμπαίκτες του.

Σε σχεδόν ένα μήνα (13 Ιανουαρίου) θα συμπληρώσει τα 36 του χρόνια. Θα είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης κι όταν θα γιορτάζει τα 37α γενέθλια του; Πολύ πιθανό. Ο ίδιος απολαμβάνει το ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ, στον «ασπρόμαυρο» σύλλογο απολαμβάνουν την παρουσία του, συνεπώς μάλλον θα είναι έκπληξη αν οι δύο πλευρές δεν αποφασίσουν να συμπορευτούν και την επόμενη σεζόν.

 


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία