Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τα σενάρια πρόκρισης

Δημοφιλή

Με τη χθεσινή ήττα από τη Λετονία, η εθνική μπάσκετ δυσκόλεψε τη ζωή της, σε ό,τι αφορά την υπόθεση πρόκρισης στο παγκόσμιο κύπελλο του 2023.

Πλέον, χρειάζεται τη νίκη κόντρα στο Βέλγιο για να ανέβει στο 5-3 σε συνδυασμό με ήττα της Τουρκίας από την Σερβία, προκειμένου οι Τούρκοι να πέσουν στο 3-5 αφού η Εθνική έχει κερδίσει την ομάδα του Αταμάν τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο η Ελλάδα θα προκριθεί και μαθηματικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, δύο αγωνιστικές πριν τον τέλος των ομίλων.

Σε περίπτωση που η Εθνική νικήσει το Βέλγιο, αλλά και η Τουρκία την Σερβία, τότε η Ελλάδα θα χρειαστεί μία νίκη απέναντι σε Σερβία (εντός) και Λετονία (εκτός) για να μην την ενδιαφέρουν άλλα αποτελέσματα. Αν κάνει 0/2, τότε θα θέλει μάξιμουμ μία νίκη της Τουρκίας, ώστε οι Τούρκοι να μειονεκτούν στη διπλή ισοβαθμία.

Εφόσον η Ελλάδα ηττηθεί στο Βέλγιο, τότε θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες, καθώς θα πέσει στο 4-4, ρεκόρ που θα έχει και το Βέλγιο, ενώ αν η Τουρκία νικήσει στο Βελιγράδι, τότε θα προκύψει τετραπλή ισοβαθμία στο 4-4, με δύο αγωνιστικές να απομένουν.

Εφόσον η Σερβία νικήσει την ομάδα του Αταμάν, τότε θα ανέβει στη δεύτερη θέση με 5-3 κι από πίσω τρεις ομάδες θα παλεύουν αρχικά για την τρίτη θέση.

Στο χειρότερο σενάριο που προβλέπει ήττα της Εθνικής με 18+ πόντους, τότε η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο περίπλοκη, καθώς το Βέλγιο θα υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία με την Ελλάδα που θα πρέπει να κάνει μία νίκη περισσότερο από τους προσεχείς αντιπάλους της και ταυτόχρονα να κυνηγήσει είτε τη Σερβία (την υποδέχεται στην 5η αγωνιστική), είτε την Τουρκία.

 


Τελευταία νέα

Κερδίζει τον Αιολικό, εξασφαλίζεται και τυπικά

Σήμερα στις 16.00 ο ΠΑΟΚ Β΄ αντιμετωπίζει τον Αιολικό, την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί...

Στην ίδια κατηγορία