Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Τα αστέρια του PAOK Academy και η εξέλιξή τους (video)

Δημοφιλή

Αδιαπραγμάτευτη σταθερά του PAOK Academy είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη του κάθε αθλητή, σε συνεργασία με την οικογένειά του. Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης παιδιών και κυρίως γονέων ο ΠΑΟΚ διοργάνωσε την διεπιστημονική ημερίδα «Ο Αθλητής στο Αναπτυξιακό Ποδόσφαιρο», με σκοπό να «ψυχοεκπαιδεύσει» τους γονείς των αθλητών βάσει των Grassroots της UEFA και των αρχών που διέπουν τον κανονισμό της Πολιτικής Προστασίας του Παιδιού της ΕΠΟ.

Θέματα όπως η καθημερινότητα ενός παιδιού που κάνει πρωταθλητισμό, το άγχος που βιώνει, ο τρόπος που αυτό το άγχος μπορεί να διαχειριστεί από τους γονείς, πως επηρεάζεται η ψυχική υγεία σε περιπτώσεις τραυματισμών ή πόσο καθοριστικός μπορεί να είναι ο φόβος του επανατραυματισμού, κυριάρχησαν στην συζήτηση.

Η δράση είχε ως στόχο την ενδυνάμωση της ψυχολογίας των γονέων, η οποία έχει άμεσο αντίκτυπο στους αθλητές, την ενδυνάμωση κλίματος εμπιστοσύνης προς την ομάδα, αλλά και δημιουργία της αίσθησης ουσιαστικής στήριξης προς τον αθλητή και την οικογένειά του. Τις γνώσεις τους μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους ο γιατρός του ΠΑΟΚ Β Αργύρης Καραβέλης, ο γιατρός του PAOK Academy Ηρακλής Γιάνναρος, η ψυχολόγος της ακαδημίας Ειρήνη Ρέρα, ο ψυχίατρος Ευάγγελος Ντούρος (Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση, «ΠΝΟΕΣ SKG» ΕΠΑΨΥ), η υπεύθυνη του Σπιτιού της Ακαδημίας Δώρα Καραολάνη. Επίτιμος καλεσμένος ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας Βασίλης Παντελεήμων Μποζίκας.

Η ημερίδα, που διεξήχθη στο Πολυλειτουργικό Κτίριο «Μίκης Θεοδωράκης» του δήμου Κορδελιού Ευόσμου ήταν μια πρώτης τάξεως αφορμή να βρεθούν στον ίδιο χώρο προπονητές, γονείς, αθλητές μας, αλλά και οι ποδοσφαιριστές μας της Α ομάδας που προέρχονται από τις ακαδημίες, από τα …σπλάχνα του συλλόγου. Οι Λευτέρης Λύρατζης , Χάρης Τσιγγάρας , Γιάννης Μιχαηλίδης , Γιάννης Κωνσταντέλιας , Κωνσταντίνος Κουλιεράκης , Χρήστος Ταλιχμανίδης , Κωνσταντίνος Μπαλωμένος , Γιώργος Βρακάς , Δημήτρης Μοναστηρλής , Στέφανος Τζίμας , αλλά και οι Κυριάκος Γιαξής , Ερμής Σελιμάι, συνοδευόμενοι από τον team manager Χρήστο Καρυπίδη παρακολούθησαν την ημερίδα.

Παρόντες φυσικά και ο γενικός διευθυντής του PAOK Academy Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Γεωργιάδης, ο προπονητής του ΠΑΟΚ Β Αλέξανδρος Αλεξιάδης και ο λειτουργικός υπεύθυνος της Β ομάδας Δημήτρης Σαραϊδάρης.

Η συνάντηση των μικρών και των …μεγάλων παιδιών του ΠΑΟΚ ήταν άλλωστε και μια αφορμή για να …ξεσκονίσουμε τα αρχεία μας και να δημιουργήσουμε ένα video-κολάζ στιγμών της ζωής τους στον ΠΑΟΚ. Αν σκεφτεί κανείς ότι το PAOK Academy έχει εξελιχθεί σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή παραγωγής ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, ήμασταν αναγκασμένοι να εστιάσουμε στα …τρέχοντα, στα παιδιά μας που είναι μέλη της Α ομάδας, που έχουν κάνει έστω και μία συμμετοχή στην Α ομάδα, που μας ανήκουν -παρότι δανεικοί, όπως ο Μάριος Τσαούσης-, αλλά και σε δύο παιδιά που μεγάλωσαν εδώ και άνοιξαν τα φτερά τους για το εξωτερικό, όπως ο Χρήστος Τζόλης και ο Γιώργος Κούτσιας. Είμαστε σίγουροι άλλωστε, ότι θα «αναγκαστούμε» να κάνουμε πολλά ανάλογα video στο μέλλον.

πηγή: paokfc.gr


Τελευταία νέα

Εκπαιδευτική δράση για το Ποδόσφαιρο Σάλας από τον ΠΑΟΚ!

Σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε αντιπροσωπεία της πρωταθλήτριας ομάδας Ποδοσφαίρου Σάλας του ΠΑΟΚ, όπου και μίλησε για το...

Στην ίδια κατηγορία