Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Στον ΠΑΟΚ είμαστε μια μεγάλη παρέα!»

Δημοφιλή

Αποτελεί έναν από τους εκπροσώπους της «νέας γενιάς» του ΠΑΟΚ, έχοντας μάλιστα και σημαντικό χρόνο συμμετοχής με τους «ασπρόμαυρους». Ο φουνταριστός της ομάδας πόλο του Δικεφάλου,  Δημήτρης Σγουρίδης, μιλά στη FORZA για την προσπάθεια της ομάδας την τρέχουσα σεζόν, αλλά και για τους προσωπικούς στόχους και τα μεγάλα όνειρα του.

Πως ήρθε η πρώτη σου επαφή με το πόλο;

«Είχα ξεκινήσει από την ηλικία των τεσσάρων ετών κολύμβηση, την οποία και τη συνέχισα μέχρι τα οκτώ μου χρόνια. Τότε ένας φίλος μου, αλλά και ο μεγαλύτερος αδερφός μου ξεκίνησαν με το πόλο, και έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω και εγώ. Είχα βαρεθεί να μετράω… πλακάκια στην κολύμβηση και αποφάσισα να βάλω και το κάτι παραπάνω. Ήθελα να είμαι μέλος μιας ομάδας, ενώ και η ύπαρξη της μπάλας έπαιξε τον δικό της ρόλο».

Τι ήταν αυτό που σε «κέρδισε» στο άθλημα;

«Το ότι ήμασταν μια παρέα, αυτό είναι το σημαντικότερο στα ομαδικά αθλήματα. Επίσης έβλεπα ότι ήμουν καλός, ήμουν μέλος των Εθνικών ομάδων της ηλικίας μου αλλά και ότι από νωρίς βρέθηκα στην πρώτη ομάδα».

Πως κυλάει η σεζόν για τον ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής; Πιστεύεις ότι μπορούσατε να τα πάτε καλύτερα;

«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα, δουλεύουμε στα κόκκινα για να αποδώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Έχουμε φέρει κάποια αποτελέσματα που θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, αλλά δεν είχαμε ίσως την εμπειρία για να «τελειώσουμε» κάποια παιχνίδια. Σαν ομάδα είμαστε πάρα πολύ δεμένοι, μια μεγάλη παρέα και θα τα δώσουμε όλα στη συνέχεια».

Ποιος είναι ο στόχος από εδώ και πέρα, τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο;

«Ο στόχος μας από δω και πέρα είναι να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε και να βρεθούμε και φέτος στα Play Off του πρωταθλήματος. Προσωπικός μου στόχος είναι να αναδειχθώ και να δείξω ότι αξίζω να πάρω μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην Α1. Φυσικά και να βοηθήσω την ομάδα με όποιο τρόπο μπορώ, για να πετύχει τους στόχους της».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου, μέσα και έξω από τη πισίνα;

«Παράλληλα με την ενασχόληση μου με το πόλο, είμαι και φοιτητής στη σχολή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑ.ΜΑΚ, οπότε προσπαθώ να τα ισορροπήσω όλα μέσα στη καθημερινότητα μου. Το πρωί, τις τρεις ημέρες της εβδομάδας, ξεκινάει με γυμναστήριο, ενώ το μεσημέρι είναι αφιερωμένο στο διάβασμα για τη σχολή, πριν την απογευματινή προπόνηση με την ομάδα. Είναι πολύ δύσκολος ο συνδυασμός, αλλά έχω ξεκάθαρους στόχους και στη σχολή και στο πόλο και προσπαθώ να τους πετύχω όλους».

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

«Αρχικά είμαι κοινωνικό άτομο και προσπαθώ σε κάθε ευκαιρία να βρίσκομαι με τους φίλους μου. Βέβαια βραδινή έξοδος θα προκύψει το πολύ μια φορά το μήνα, καθώς δεν συνάδει με το πρόγραμμα μου. Αν κάτσω στο σπίτι,  θα παρακολουθήσω πολύ ποδόσφαιρο ή ακόμα και NBΑ».

Ποια είναι τα μεγάλα σου όνειρα, και τι θα ήθελες να έχεις πετύχει σε δέκα χρόνια από τώρα;

«Σε μια δεκαετία από τώρα θα θέλω σίγουρα να έχω πάρει το πτυχίο μου, να μην βιοπορίζομαι μόνο από το πόλο. Στο καθαρά αθλητικό κομμάτι, θα ήθελα κάποια στιγμή να βρεθώ στην Εθνική Ανδρών. Το μεγάλο όνειρο μου, όπως και των περισσότερων αθλητών, είναι να βρεθώ σε μια Ολυμπιάδα. Όπως τα παιδιά που φέτος κατάφεραν να κατακτήσουν το μετάλλιο και να μας κάνουν περήφανους, φέρνοντας στην Ελλάδα ίσως την μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της, στον ομαδικό αθλητισμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κούγιας: «Η δικογραφία στήθηκε για να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός»

O εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και τοποθετήθηκε για...

Στην ίδια κατηγορία