Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στοιχεία και αριθμοί για το ΠΑΟΚ-Ελσίνκι

Δημοφιλή

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στην Ελσίνκι στο γήπεδο της Τούμπας για την 6η αγωνιστική των ομίλων του UEFA Europa Conference League. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στατιστικά σχετικά με το background της αναμέτρησης.

O ΠΑΟΚ κλείνει τις υποχρεώσεις του ομίλου με αντίπαλο την Ελσίνκι, την οποία κέρδισε στη Φινλανδία με 2-3 στην πρεμιέρα του ομίλου του Conference League. Ο απολογισμός του στα πέντε ματς του ομίλου είναι τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία, ενώ μαζί με τα προκριματικά έχει έντεκα αναμετρήσεις που παραμένει αήττητος. Συνολικά έχει οκτώ νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Η Ελσίνκι είναι η πρώτη ομάδα από τη Φινλανδία που βρήκε απέναντί του ο ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η νίκη με 2-3 ήρθε με τα γκολ των Κουλιεράκη, Ντεσπόντοφ και Μπράντον.

Αυτή η αναμέτρηση θα είναι η 30η για το Conference League για τον ΠΑΟΚ και στις προηγούμενες 29 μετρά 16 νίκες, επτά ισοπαλίες κι έξι ήττες με συνολικό συντελεστή στα γκολ 46-26.

Παράλληλα αυτός είναι ο 230ο αγώνας του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με 88 νίκες, 65 ισοπαλίες και 76 ήττες και απολογισμό στα γκολ 315-286.

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια έγινε ο κορυφαίος ξένος ποδοσφαιριστής σε συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού πλέον έχει 51 ματς και ξεπέρασε τον Χοσέ Κρέσπο, ο οποίος είχε κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ με 50 παρουσίες σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Κορυφαίος όλων των εποχών είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με 60 ματς, ενώ στη δεύτερη θέση, με 53 συμμετοχές, είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη προκριθεί ως πρώτος στη φάση των “16” του Conference League μετά την επικράτηση του επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στη Γερμανία και δεν θα αγωνιστεί στον ενδιάμεσο γύρο των Play Οffs.


Τελευταία νέα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ολοένα σφίγγει ο κλοιός-νέοι διάλογοι στη δημοσιότητα

Σε ακόμη μια σύλληψη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο Ρέντη και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Όπως...

Στην ίδια κατηγορία