Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Στο +6 από πέρσι ο ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Έχοντας «καρπωθεί» μία εξαιρετικής σημασίας νίκη κόντρα στη Λαμία με φόντο την 26η αγωνιστική της Stoiximan Super League που επί της ουσίας του εξασφάλισε την πρώτη θέση στη βαθμολογική κατάταξη της regular season και τα οφέλη που εκείνη συνοδεύει, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του ελληνικού πρωταθλήματος συγκεντρώνοντας 60 συνολικά βαθμούς. Εκμεταλλευόμενοι το στραβοπάτημα της ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης» κόντρα στον Άρη, οι «ασπρόμαυροι» διαγράφουν μία αξιοσημείωτη πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη με το ποδόσφαιρο να τους δικαιώνει.

Στα αξιοσημείωτα πως το γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου κατάφερε να συγκεντρώσει έξι παραπάνω βαθμούς εν συγκρίσει με την περσινή αγωνιστική περίοδο (54), με τον Δικέφαλο του Βορρά να τερματίζει 4ος τo 2022/2023. Τα Play off επέστρεψαν στην ελληνική Λίγκα τη σεζόν 2019-2020 κι έκτοτε ο Δικέφαλος δεν έχει μαζέψει περισσότερους από 60 βαθμούς -όσους απέσπασε φέτος- στην κανονική διάρκεια. Συγκεκριμένα, η φετινή συγκομιδή του σε βαθμούς είναι η καλύτερη που έχει κάνει από τότε, που επέστρεψαν τα Play Offs στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η επόμενη καλύτερη συγκομιδή είναι το 2019-2020, όταν το σύνολο του Αμπέλ Φερέιρα είχε μαζέψει 59 βαθμούς.

Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο συγκριτικά με τις προηγούμενες σεζόν είναι πως οι «ασπρόμαυροι» έχουν με διαφορά την καλύτερη επίθεση φέτος με 66 γκολ ενεργητικό. Το 2020 στην κανονική διάρκεια ο ΠΑΟΚ είχε σκοράρει 50 γκολ, ενώ το 2021 έμεινε στα 49 τέρματα. Τη σεζόν 2021-2022 στην κανονική διάρκεια βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα 50 φορές, ενώ πέρσι μόλις 43 φορές.

Τα 15 γκολ παθητικό, τα οποία κατέγραψαν την περασμένη αγωνιστική περίοδο οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου στην κανονική διάρκεια είναι η καλύτερη αμυντική συγκομιδή του ΠΑΟΚ στα χρόνια, που θεσπίστηκαν τα Play Offs. Την φετινή σεζόν, μετά από 26 αγωνιστικές, έχει αποδεδειγμένα την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα, βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του τίτλου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Το σκορ που… αρέσει στον ΠΑΟΚ με ΟΣΦΠ

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο στάδιο της Τούμπας την Κυριακή 12 Μαΐου, με τον Δικέφαλο να θέλει τη...

Στην ίδια κατηγορία