Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στην Άρσεναλ ο πρώτος τίτλος στην Αγγλία

Δημοφιλή

«Στοπ» στην κακοδαιμονία (8 συνεχόμενες ήττες) που είχε κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι έβαλε η Άρσεναλ, η οποία επικράτησε των «πολιτών» με 4-1 στα πέναλτι (1-1 κ.δ) και κατέκτησε το Community Shield.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Μάντσεστερ Σίτι χάνει τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Αυτή τη φορά ένα γκολ του Τροσάρ στα χασομέρια της αναμέτρησης, καθώς και η αστοχία των «πολιτών» στα πέναλτι έδωσαν τον τίτλο στην Άρσεναλ η οποία επικράτησε με 4-1 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κ.δ).

Στο πρώτο επίσημο τους παιχνίδι, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ φάνηκαν ξεκάθαρα επηρεασμένες από τις καλοκαιρινές διακοπές. Παρά το γεγονός ότι αμφότερες, εδώ και εβδομάδες, κάνουν προετοιμασία τα πόδια ήταν βαριά και ο ρυθμός μη αναμενόμενος.

Στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης, αν και οι «πολίτες» είχαν την κατοχή, οι «κανονιέρηδες κατέγραψαν τις καλύτερες φάσεις. Αρχικά στο 25ο λεπτό, με διπλή ευκαιρία, οι παίκτες του Αρτέτα δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Ορτέγκα με τους Χάβετς και Μαρτινέλι, ενώ πέντε λεπτά πριν την συμπλήρωση των 45′ ο πορτιέρε της Σίτι πραγματοποίησε μία μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Χάβερτς μέσα από τη περιοχή. Έτσι, οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα πήραν το δρόμο για τ’ αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Αντίστοιχη ήταν και η εικόνα των δύο ομάδων στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους. Η Άρσεναλ κατάφερε να ισορροπήσει την κατοχή της μπάλας, ωστόσο η Σίτι δημιουργούσε απειλές για την εστία του Ράμσντεϊλ. Στο 52′ η κεφαλιά του Στόουνς βρήκε σε ετοιμότητα τον Άγγλο γκολκίπερ, ενώ στο 70′ το σουτ του Πάλμερ, ο οποίος αντικατέστησε τον Χάαλαντ, κόντραρε πάνω στα σώματα και κατέληξε κόρνερ.

Με την Άρσεναλ να έχει… ξεμυτίσει από τα δικά της καρέ, η Σίτι κατάφερε να βρει χώρους και στο 77ο λεπτό η μπάλα μετά από κακό κόψιμο του Τίρνεϊ έφτασε στον Ντε Μπρόινε, ο οποίος με κεφαλιά την έστειλε στον Πάλμερ. Ο τελευταίος με υπέροχο πλασέ από διαγώνια θέση έστειλε τη μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ του Ράμστεϊλ, δίνοντας το προβάδισμα στους «πολίτες».

Στα εναπομείναντα λεπτά για τη λήξη της αναμέτρησης, η Άρσεναλ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, όμως και πάλι η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ με τους Φόντεν και Ρόντρι να νικιούνται από τον τερματοφύλακα των «κανονιέρηδων». Βέβαια, η τύχη ήταν με τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι δύο λεπτά μετά την συμπλήρωση των καθυστερήσεων, με σουτ του Τροσάρ, το οποίο κόντρα στον Ακάντζι, διαμόρφωσαν το 1-1 στέλνοντας τον τελικό στα πέναλτι.

Όσο τυχερή ήταν στα… χασομέρια της αναμέτρησης, τόσο τυχερή ήταν και στην διαδικασία των πέναλτι η Άρσεναλ. Ο Όντεγκααρντ ευστόχησε στο πρώτο πέναλτι, με τον Ντε Μπρόινε να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Τροσάρ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους κανονιέρηδες, με τους Μπερνάρντο Σίλβα και Σάκα να ευστοχούν επίσης. Ο Ρόντρι νικήθηκε από τον Ράμσντεϊλ, με τον Βιεϊρά να ευστοχεί και να δίνει το Community Shield στην ομάδα του.

Ενδεκάδες:

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Γκάμπριελ (87′ Σμιθ Ρόου), Γουάιτ, Τίμπερ (75′ Τίρνι), Σαλιμπά, Παρτέι, Όντεγκααρντ, Ράις (81′ Ενκέτια), Χάβερτς (87′ Βιεϊρά), Σάκα, Μαρτινέλι (75′ Τροσάρ).

Μάντσεστερ Σίτι: Ορτέγκα, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ακάντζι, Κόβασιτς (Ντε Μπρόινε 64′), Γκρίλις (58′ Φόντεν), Σίλβα, Ρόντρι, Χάαλαντ (64′ Πάλμερ), Άλβαρες.


Τελευταία νέα

Εκπαιδευτική δράση για το Ποδόσφαιρο Σάλας από τον ΠΑΟΚ!

Σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε αντιπροσωπεία της πρωταθλήτριας ομάδας Ποδοσφαίρου Σάλας του ΠΑΟΚ, όπου και μίλησε για το...

Στην ίδια κατηγορία