Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Στα χαρτιά και με μεζούρες

Δημοφιλή

Tην προπερασμένη Κυριακή ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι στην Τούμπα, όπως κάνει με τα περισσότερα ντέρμπι φέτος, νικώντας την ΑΕΚ σχετικά άνετα με 2-0…

Μια νίκη, που ήταν αποτέλεσμα της ανωτερότητας του ΠΑΟΚ (και) σ΄ αυτό το παιχνίδι κι αυτό το αναγνώρισε όλη η φίλαθλη Ελλάδα.  Όλη, εκτός από την ΑΕΚ, που δυσκολεύεται να αποδεχτεί μια ήττα…

Όπως συνηθίζουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ τα έβαλαν με όλους και με όλα, και φυσικά με τον διαιτητή, που στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένας κανονικός Ευρωπαίος διαιτητής (πριν το γυρίσει στο ημίχρονο κι αφήσει τους φιλοξενούμενους να παίζουν… κατς).

Πριν την Τούμπα, το “κιτρινόμαυρο” αφήγημα μιλούσε για αδικίες χωρίς μέτρο, ή μάλλον για αδικίες με μεζούρα, καθώς η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει στα χαρτιά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και θα αναγκαστεί να παίξει για να κερδίσει.

Aκόμα και στην εκδίκαση της έφεσής της στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, η πλευρά της ΑΕΚ προσπάθησε με σθένος να κερδίσει το παιχνίδι στα χαρτιά (η απόφαση θα βγει αρχές της εβδομάδας)!

Μετά το παιχνίδι της Τούμπας οι της ΑΕΚ είδαν… σφαγή, ανακάλυψαν νέους κανονισμούς, παραποίησαν τους υπάρχοντες και πανηγύρισαν σαν επιτυχία, ακόμη και το γεγονός ότι η ΚΕΔ δεν πήρε θέση για τις επίμαχες(;) φάσεις του ντέρμπι! Κάτι που η ΚΕΔ κάνει μόνο όταν υπάρχει εξόφθαλμο λάθος που αλλοιώνει αποτέλεσμα ή συνθήκες αγώνα, όπως συνέβη στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να μειώσει τη νίκη του ΠΑΟΚ, δεν μπόρεσε να αποδεχτεί την ήττα της στην Τούμπα και ξεκίνησε να δημιουργεί κλίμα ενόψει της συνέχειας και φυσικά των πλέι οφ, όπου θα κριθούν τα πάντα.

Η ΑΕΚ, που δείχνει μια ιδιαίτερη ψύχωση για το πρωτάθλημα και φαίνεται πως θέλει να το πάρει με κάθε τρόπο (όπως είδε όλη η Ελλάδα και με την υπόθεση της μεζούρας), κάτι που άλλωστε δεν είναι πρωτοφανές.

Είναι γνωστό ότι τα δύο από τα τρία τελευταία πρωταθλήματα της ΑΕΚ προκάλεσαν πολλή συζήτηση.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το κλεμμένο πρωτάθλημα του 2018 με τον Κομίνη, που μέτρησε το γκολ, το ακύρωσε χωρίς VAR και μετά το ξαναμέτρησε, αλλά επειδή οι παίκτες της ΑΕΚ φοβήθηκαν με το 1-0 ενώ δεν είχαν φοβηθεί με το 0-0, ο ΠΑΟΚ έχασε το παιχνίδι και το πρωτάθλημα στα χαρτιά, αφού είχε χάσει στα χαρτιά και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό;

Ή μήπως έχει ξεχάσει κανείς το πρωτάθλημα του 1993 που κατέκτησε η ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική, νικώντας τον Ολυμπιακό με 3-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια;

Ακόμη και σήμερα μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο το ερυθρόλευκο “ΦΩΣ” της επόμενης μέρας, που κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο “Το πήρε η ΑΕΚ, το φχαριστήθηκε ο Ολυμπιακός”!

Οι παλιότεροι θυμούνται αν ο Ολυμπιακός δεν έχανε σ΄ εκείνο το παιχνίδι, το πρωτάθλημα θα το έπαιρνε ο Παναθηναϊκός και τελικά… έχασε. Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ μόλις στο 20ο δευτερόλεπτο και στο 4’ προηγούνταν ήδη με 2-0.

Σύμφωνα πάντα με το “ΦΩΣ” ο τότε προπονητής της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, ρωτήθηκε στη συνέντευξη τύπου “αν παιχνίδια σαν κι αυτό τιμούν το ελληνικό ποδόσφαιρο” κι απάντησε “γιατί όχι; έγιναν κι άλλα τέτοια παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα”.

Πριν το παιχνίδι, οι παίκτες της ΑΕΚ έλεγαν στη φισούνα στους παίκτες του Ολυμπιακού “παιδιά, εμείς είμαστε αδέρφια, κοιτάξτε μην κάνετε καμιά βλακεία και πάρουν οι άλλοι τον τίτλο”, ενώ ο αρχηγός της ΑΕΚ, Στέλιος Μανωλάς, πήγε μετά τη λήξη του αγώνα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και φέρεται να είπε στους παίκτες των ερυθρολεύκων “σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε του χρόνου πρωταθλητές”!

Πριν το παιχνίδι, μάλιστα, όπως έγραψε ο Κώστας Νικολακόπουλος στο “ΦΩΣ” την ώρα που πήγαιναν με το λεωφορείο στο γήπεδο “οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειχναν να το έχουν πάρει απόφαση, πως το πρωτάθλημα δεν πρέπει να βαφτεί πράσινο”.

Ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα 3 πρωταθλήματα, αλλά τέτοια πρωταθλήματα ούτε κατέκτησε, ούτε επιδίωξε να κατακτήσει!


Τελευταία νέα

Κούγιας: “Ας το πάρει ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ παίζει… φιλικά”

Για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Κούγιας εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΑΕΚ, μετά το τέλος του ντέρμπι ανάμεσα στον...

Στην ίδια κατηγορία