Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Σουαλιό Μεϊτέ: Τα κάνει (σχεδόν) όλα και συμφέρει!

Δημοφιλή

Το περασμένο καλοκαίρι, το όνομά του βρέθηκε από τις αρχές Ιουνίου στη λίστα του Δικεφάλου και χρειάστηκε να φτάσουμε στα τέλη Αυγούστου για να αποκτηθεί. Αξιζε η επιμονή…

Ο Σουαλιό Μεϊτέ είναι ένας από τα μεταγραφικά αποκτήματα του ΠΑΟΚ που μπαίνει στη λίστα των εξαιρέσεων. Και αυτό διότι είναι από τα μεταγραφικά σήριαλ καλοκαιριού που είχαν «χάπι εντ». Ο Γάλλος είχε μπει στα «ασπρόμαυρα» ραντάρ σχεδόν από τις πρώτες συζητήσεις που έγιναν και αφορούσαν την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής, στις αρχές του περασμένου Ιουνίου. Μπορεί να ξοδεύτηκε σχεδόν όλη η μεταγραφική περίοδος, όμως τέσσερις ημέρες πριν την αυλαία των μεταγραφών, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη Μπενφίκα για τον δανεισμό του Γάλλου μέσου. Το πως φτάσαμε από τη συμφωνία δανεισμού στα τέλη Αυγούστου στην απόφαση των ανθρώπων του Δικεφάλου να την προσπάθεια παραμονής του Μεϊτέ και μετά το προσεχές καλοκαίρι όταν και ολοκληρώνεται η συμφωνία δανεισμού του έχει να κάνει με την εικόνα του Γάλλου εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού.

Η περίπτωση του Σουαλιό Μεϊτέ είναι από αυτές που όταν μπαίνεις στις σελίδες καταγραφής στατιστικών δεδομένων, οι αριθμοί έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που αντιλαμβάνεσαι και εισπράττεις ως εικόνα «δια γυμνού οφθαλμού».

Ο Μεϊτέ ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που τα νούμερά του είναι τόσο εντυπωσιακά όσο ο ίδιος φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Πρόσφατα ο Μεϊτέ πέρασε το φράγμα των 1000 λεπτών συμμετοχής στη Super League,, κάτι που κάνει το αγωνιστικό δείγμα γραφής του πειστικό για να προκύψουν συμπεράσματα. Μετράει συνολικά 17 συμμετοχές με ένα μέσο όρο 63 λεπτών συμμετοχής ανά αγώνα. Εχει σημειώσει ένα γκολ, στις συνολικά οκτώ τελικές προσπάθειες που έχει επιχειρήσει. Εχει έναν μέσο όρο με 33,8 εύστοχες πάσες ανά 90λεπτο, με το ποσοστό του να είναι στο 87%. Από τις εύστοχες πάσες οι 17,2 είναι κάτω από τη μεσαία γραμμή και οι 16,1 πάνω από τη μεσαία γραμμή με τα ποσοστά ευστοχίας να είναι στο 91% και 84% αντίστοιχα, ποσοστά εξαιρετικά για μέσο. Εντυπωσιακό αλλά και αναμενόμενο είναι το ποσοστό ευστοχίας του στις μακρινές μεταβιβάσεις που είναι στο 72%, με 2,3 εύστοχες μακρινές πάσες ανά 90λεπτο. Πρόκειται για ένα αγωνιστικό του στοιχείο που βρισκόταν στο «βιογραφικό» του και ξεχώριζε όταν τον «έπιασαν» τα ραντάρ του ΠΑΟΚ και ξεκίνησε η προσπάθεια απόκτησής του από τη Μπενφίκα. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξέφρασαν ενδοιασμούς τόσο για την ταχύτητα του Σουαλιό Μεϊτέ όσο και για το κατά πόσο θα μπορούσε να ελίσσεται, και όλα αυτά με βάση τη σωματοδομή του. Ο ψηλόσωμος Γάλλος (1.87) έχει δώσει τις απαντήσεις όχι μόνο με το 65% επιτυχίας που έχει στις μονομαχίες (είτε αφορούν ανάκτηση κατοχής μπάλας είτε διατήρηση κατοχής) αλλά κυρίως με το εντυπωσιακό 89% ποσοστό επιτυχίας που έχει στις ντρίμπλες. Κατά μέσο όρο επιχειρεί 1.1 ανά 90λεπτο. Ακόμα και αν πει κάποιος πως ο αριθμός είναι μικρό, ο Μεϊτέ δείχνει πως όποτε αποφασίσει να κάνει ντρίμπλα… ξέρει τι κάνει. Αν σε αυτό προσθέσει κανείς και τις 4,4 ανακτήσεις κατοχής μπάλας ανά 90λεπτο, ο φάκελος Μεϊτέ είναι πλήρης αναφορικά με το τι δίνει ο Γάλλος στο γήπεδο και έχει κάνει τον Ραζβάν Λουτσέσκου να εισηγηθεί στη διοίκηση την προσπάθεια παραμονής του στον ΠΑΟΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Άγριος καυγάς ανάμεσα σε Εμπαπέ και Αλ Κελαϊφί

Σύμφωνα με την Parisien, Κίλιαν Εμπαπέ και Νασέρ Αλ Κελαϊφί ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση λίγα λεπτά πριν από το...

Στην ίδια κατηγορία