Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σε σταθερή πορεία ανόδου

Δημοφιλή

Από τα βασικά στελέχη της φετινής Κ-19 του ΠΑΟΚ είναι κι ο Κωνσταντίνος Γκούμας, ο οποίος συμπληρώνει μια δεκαετία παρουσίας με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Γεννημένος στις 12 Μαρτίου 2005 στην Κατερίνη, άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο από την ηλικία των τεσσάρων χρόνων στο Μορφωτικό Αθλητικό Σύλλογο 25ης Μαρτίου (ομάδα της Πιερίας). Μετά από τρία χρόνια συνέχισε στην ακαδημία «Κατερίνη 2006», όπου τον ανακάλυψαν οι σκάουτ του ΠΑΟΚ μετά από ένα φιλικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Εντάχθηκε στην ακαδημία του Δικεφάλου σε ηλικία οχτώ χρόνων, τα πρώτα χρόνια έκανε το δρομολόγιο Κατερίνη-Θεσσαλονίκη μετ’ επιστροφής για να συμμετέχει σε προπονήσεις και παιχνίδια των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ, μέχρι που εγκαταστάθηκε οριστικά στο Σπίτι των Ακαδημιών από την ηλικία των δεκαπέντε χρόνων και μετά.

Ο πατέρας του υπήρξε επίσης ποδοσφαιριστής, φθάνοντας μέχρι τη Δ΄ εθνική κατηγορία στα τέλη της δεκαετίας του 1980, αγωνιζόμενος στον ΑΟ Κατερίνης. Το πρώτο δώρο, που πήρε ο Μάκης Γκούμας στο γιο του (έχει και δύο κόρες) ήταν-τι άλλο;-μια μπάλα. Αυτό που τον είχε συμβουλέψει από μικρό ήταν να παίζει-όντας δεξιοπόδαρος- κυρίως με το αριστερό πόδι, μιας και ανέκαθεν πίστευε ότι ένας παίκτης θεωρείται ολοκληρωμένος μόνο αν μπορεί να χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια.

Οσοι γνωρίζουν καλά τον Κωνσταντίνο Γκούμα, κάνουν λόγο για έναν «εγκεφαλικό» και ταχύ επιτελικό κεντρικό χαφ, με γρήγορη σκέψη στο παιχνίδι του, καλό αριστερό πόδι και με έφεση και στο γκολ. Πρωταθλητής πέρσι με την Κ-17, μετράει φέτος δεκαεπτά συμμετοχές (από αυτές οι δεκατρείς είναι στο βασικό σχήμα) με την Κ-19 με τέσσερα γκολ κι άλλες τόσες ασίστ.

Ο ύψους 1,75 μ. κεντρικός μοεσοεπιθετικός είναι διεθνής με την εθνική νέων, με την οποία θα διεκδικήσει τον ερχόμενο μήνα την πρόκριση στην τελική φάση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στη Μάλτα.

Φέτος τελειώνει το Λύκειο, ενώ το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2024.


Τελευταία νέα

Νατάσα Κωνσταντίνου για Νάσο: «2.548 μέρες χωρίς εσένα…» (pic)

Το σπαρακτικό μήνυμα της αδερφής του αδικοχαμένου Νάσου Κωνσταντίνου, Νατάσας, επτά χρόνια μετά την οπαδική επίθεση στο φίλαθλο του...

Στην ίδια κατηγορία