Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Σε «κλειστό» κλαμπ παικτών ο Φρίντριξον

Δημοφιλή

Ακόμη μία ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ηττήθηκε 95-79 από τον Κολοσσό Ρόδου για την 20ή αγωνιστική της Basket League, με τον ΕΣΑΚΕ να φιλοξενεί στην επίσημη ιστοσελίδα του τα ατομικά ρεκόρ των «ασπρόμαυρων».

Στα αξιοσημείωτα πως ο Έλβαρ Φρίντρικσον είχε ένα παραγωγικό παιχνίδι, παρότι ήταν αρκετά άστοχος, ενώ μέσα από αυτήν την εμφάνιση έφτασε σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα αφού μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ παικτών και πιο συγκεκριμένα στη 10άδα των ξένων πασέρ του ΠΑΟΚ mateco στη Stoiximan Basket League.

Ο Ισλανδός είχε πέντε ασίστ και έφτασε τις 119, ξεπερνώντας μάλιστα τον Λόντον Περάντες για να ανέβει στη θέση της σχετικής λίστας του φετινού Πρωταθλήματος. Ο Φρίντρικσον με τις 119 ασίστ που έχει, «έπιασε» τον Ζόραν Σάβιτς (1993-95) και τον Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς (2002-03 και 2009-10) στη 10η θέση της λίστας των ξένων πασέρ του ΠΑΟΚ mateco και στην 25η θέση της συνολικής λίστας των παικτών του Δικεφάλου.

Αφορμή δοθείσης από την εκτός έδρας δοκιμασία του ΠΑΟΚ στη Ρόδο, ο ΕΣΑΚΕ σημείωσε συν τοις άλλοις στην επίσημη ιστοσελίδα του πως:

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης

*Ο Σταύρος Σχίζας ισοφάρισε ένα ρεκόρ καριέρας στο χθεσινό παιχνίδι. Είχε οχτώ ριμπάουντ επίδοση στην οποία έφτασε μία ακόμη φορά στις προηγούμενες 205 εμφανίσεις του στην κατηγορία και το έκανε ως παίκτης του Κολοσσού H Hotels Collection. Ήταν στο εκτός έδρας παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2017-18 κόντρα στον Πανιώνιο. Με αυτά τα οχτώ ριμπάουντ μάλιστα, έγινε ο 101ος στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco που έφτασε τα 100+ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Μιχάλης Τσαϊρέλης έφτασε τα 390 παιχνίδια Πρωταθλήματος και έφτασε τον Γιώργο Πρίντεζη στην 23η θέση της Α’ Εθνικής (από το 1963-64) και στη 15η θέση της Stoiximan Basket League (από το 1992-93).

80 από αυτά τα παιχνίδια τα έκανε με τον ΠΑΟΚ mateco και έγινε ο 22ος στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε σε αυτόν τον αριθμό. Ο διεθνής φόργουορντ-σέντερ με τα δύο ριμπάουντ που είχε χθες, «σκαρφάλωσε» μία θέση στην «ασπρόμαυρη» λίστα. Έφτασε τα 356 και ανέβηκε στη 13η αφού ξεπέρασε τον Τοντόρ Γκετσέφσκι που είχε 354 στη διετία 2009-11.

Βαγγέλης Μαργαρίτης με το 332ο παιχνίδι του στη Stoiximan Basket League ξεπέρασε τον Γιώργο Καράγκουτη και είναι πλέον στην 39η θέση της ιστορικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Νίκος Τσιακμάς έγινε ο 51ος παίκτης που έφτασε τα 50 παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ mateco στη Stoiximan Basket League.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μητσοτάκης: «Η εικόνα στα γήπεδά μας μοιάζει πλέον με την αντίστοιχη των ευρωπαϊκών»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη, που έδωσε στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην οπαδική βία, σημειώνοντας πως υπάρχει...

Στην ίδια κατηγορία