Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σαν σήμερα: Το έπος της Τεργέστης (videos)

Δημοφιλή

Ήταν 16 Μαρτίου 1994, όταν ο ΠΑΟΚ του Μπάνε Πρέλεβιτς, του Μπέρι και του Κόρφα έγραψε ιστορία για τον «ασπρόμαυρο» σύλλογο. Ο ΠΑΟΚ σαν σήμερα πριν από 28 χρόνια κατέκτησε τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του στην Τεργέστη με αντίπαλο της Στεφανέλ με 91-100.

Ο Δικέφαλος εκείνο το βράδυ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατάφερε να κατακτήσει δύο ευρωπαϊκούς τίτλους, διότι τρία χρόνια νωρίτερα (1991) είχε κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων στη Γενεύη. Ο πρώτος τελικός των δύο ομάδων, είχε κριθεί στις λεπτομέρειες, με τους ασπρόμαυρους σε νεκρό χρόνο να παίρνουν προβάδισμα εννέα πόντων, με τρίποντο του Κόρφα, ο οποίος έκανε το τελικό 75-66.

Στον επαναληπτικό ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός και με απίστευτη ευστοχία στα σουτ του, καταφέρνει να κερδίσει την κούπα του Κόρατς, επικρατώντας των Ιταλών στην Τεργέστη με 91-100.

Πολυτιμότερος του τελικού ήταν ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος σκόραρε 30 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Μπέρι με 26 και ο Κόρφας με 16 πόντους. Η στατιστική των «ασπρόμαυρων» αετών πραγματικά ασύλληπτη: 24/38 δίποντα (63%), 9/11 τρίποντα (82%), 25/26 βολές (96%)! Ο Μπάνε Πρέλεβιτς ήταν ο πολυτιμότερος του μεγάλου τελικού, σκοράροντας 30 πόντους.

Από κοντά σε απόδοση ο… συνήθης ύποπτος Ουόλτερ Μπέρι με 26 πόντους, 13 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και εκπληκτικά ποσοστά (11/16 δίποντα, 4/4 βολές). Τα πανηγύρια από την εντυπωσιακή κατάκτηση του τροπαίου μεταφέρθηκαν από την Τεργέστη στη… Θεσσαλονίκη, όπου φίλοι του ΠΑΟΚ περίμεναν την αποστολή στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τα ξημερώματα. Πανικός επικράτησε όταν εμφανίστηκε ο Πρέλεβιτς με την κούπα, με τον κόσμο να αποθεώνει την ομάδα.


Τελευταία νέα

Στην Τούμπα ο Νίκος Ανδρουλάκης

Όπως είχε γίνει γνωστό από τις παραμονές του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ, ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται...

Στην ίδια κατηγορία