Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σαν σήμερα: Ο ΠΑΟΚ «λυγίζει» την Άρσεναλ στην Τούμπα!

Δημοφιλή

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 26 χρόνια από ακόμη μια μαγική ευρωπαϊκή βραδιά του ΠΑΟΚ, όταν ο Δικέφαλος υποδέχθηκε την Άρσεναλ και έβαλε τις βάσεις για το έπος του Χάιμπουρι.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν ένα… βουνό απέναντι τους, αφού η κληρωτίδα του τότε Κυπέλλου UEFA, έφερε στον δρόμο του ΠΑΟΚ ένα βαρύ όνομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ.

Οι «ασπρόμαυροι», ωστόσο δεν μάσησαν από τους Λονδρέζους και στην κατάμεστη Τούμπα, έβαλαν γερές βάσεις πρόκρισης με τον Κώστα Φραντζέσκο στο 67′ να χαρίζει τη νίκη μετά από εκπληκτική ασίστ του Ζαφειρίου.

Δύο εβδομάδες αργότερα ο ΠΑΟΚ έφερνε εις πέρας την δύσκολη αποστολή του, αφού με το «χρυσό γκολ» του Ζήση Βρύζα στο Χάιμπουρι, πέταξε εκτός συνέχειας την Άρσεναλ και έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλάει.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Ζαγοράκης, Ολιβάρες, Τασιόπουλος, Κολομπούρδας, Ζαφειρίου, Νάγκμπε (74′ Βελλής), Φραντζέσκος, Βρύζας (59′ Καπετανόπουλος), Τουρσουνίδης (71΄Σιδηρόπουλος), Ζουμπούλης.

Αρσεναλ (Βενγκέρ): Σίμαν, Ντίξον, Γουίντερμπερν, Άνταμς, Μπουλντ, Πετί, Βιεϊρά, Όφερμαρς (70′ Μπόα Μόρτε), Πάρλορ (70′ Πλατ), Ανελκά (80′ Ρεχ), Ράιτ.

Θυμηθείτε παρακάτω ολόκληρο το παιχνίδι:


Τελευταία νέα

Εκπαιδευτική δράση για το Ποδόσφαιρο Σάλας από τον ΠΑΟΚ!

Σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε αντιπροσωπεία της πρωταθλήτριας ομάδας Ποδοσφαίρου Σάλας του ΠΑΟΚ, όπου και μίλησε για το...

Στην ίδια κατηγορία