Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ρέντη: Tο διαβιβαστικό της Ασφάλειας «καίει» συλληφθέντες και Ολυμπιακό!

Δημοφιλή

Αίσθηση προκαλεί το διαβιβαστικό της Ασφάλειας για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, από χούλιγκανς κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη, έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Ειδικότερα, σκιαγραφεί, με αξιολογική κρίση, τις προεκτάσεις εγκληματικής οργάνωσης η οποία «αγγίζει», σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό, στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μεταξύ άλλων, περιγράφει «έμμεση χρηματοδότηση» των χούλιγκανς με προσκλήσεις και εισιτήρια, παράνομες διαπιστεύσεις ώστε να εισβάλουν στους αγωνιστικούς χώρους και άλλα.

Χαρακτηριστικά, για τη δομή της οργάνωσης, υπογραμμίζεται ότι:

«Περιλαμβάνει τα ηγετικά μέλη που αναγνωρίζονται ως επικεφαλής της Θύρας 7, οι λεγόμενοι “μεγάλοι” και οι αποκαλούμενοι “μικροί” οι οποίοι υποτάσσονται πλήρως στα ανώτερα μέλη για την πραγματοποίηση των επιθέσεων».

Συγκεκριμένα, στο διαβιβαστικό επισημαίνεται πως:

«Διευθύνεται συγκεκριμένα και σε ανώτατο επίπεδο από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός… και χωρίς τη συμμετοχή και την υψηλή προστασία (μελών διοίκησης και στελεχών της ΠΑΕ) τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών και κατά συνέπεια η εγκληματική οργάνωση δεν θα υπήρχε ή θα είχε περιορισμένο εύρος και δράση».

Εν συνεχεία, τονίζεται ότι:

«Η λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, έχει εσωτερική διάρθρωση και σαφή ιεραρχική δομή ενώ τα μέλη της έχουν καθορισμένους ρόλους».

Αφού υποστηρίζεται ότι:

«Περιλαμβάνει τα ηγετικά μέλη που αναγνωρίζονται ως επικεφαλής της Θύρας 7, οι λεγόμενοι “μεγάλοι” και οι αποκαλούμενοι “μικροί” οι οποίοι υποτάσσονται πλήρως στα ανώτερα μέλη για την πραγματοποίηση των επιθέσεων».

Μάλιστα, βάζει στο κάδρο τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, γράφοντας πως η εγκληματική οργάνωση συνδέεται ως εξής:

«Ωστόσο από την λεπτομερή εξέταση και εκτίμηση του συγκεντρωθέντος αποδεικτικού υλικού προκύπτει ότι εκτός από την εμφανή ηγεσία, δεν μπορεί να αποκλεισθεί η εγκληματική οργάνωση να διευθύνεται, συγκεκαλυμμένα και σε ανώτατο επίπεδο, από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ποδοσφαιρικής ομάδας) και του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» (Ο.Σ.Φ.Π.)., χωρίς τη συμμετοχή και την «υψηλή προστασία» των οποίων, τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών και κατά συνέπεια η εγκληματική οργάνωση δεν θα υπήρχε άλλως θα είχε πολύ περιορισμένο εύρος και δράση».

Ακόμα, το διαβαστικό αναφέρει:

«Οι Ιωσήφ Αντιζάς , Δημήτρης Μοιρώτσος αλλά και ο μετέπειτα δολοφονηθείς Βασίλης Ρουμπέτης, εισέρχονταν στους αγωνιστικούς χώρους ως SLO της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δυνάμει διαπιστεύσεώς τους από τη διοργανώτρια Αρχή ( Super league), κατόπιν σχετικού αιτήματος της ίδια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που υπογράφονται από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο αυτής, Δημήτριο Αγραφιώτη».

Ωστόσο, τη σύνδεση υπογραμμίζει και το σημείο του διαβιβαστικού που αναφέρεται σε: «έμμεση χρηματοδότηση των χούλιγκαν». Ενδεικτικά, αναφέρει: «Όταν τέτοια εισιτήρια διατίθενται και σε μη μέλη αναγνωρισμένων λεσχών και μέσω της αδικαιολόγητης, παράνομης και ανεξέλεγκτης μαζικής διάθεσής τους και προσκλήσεων σε ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και της εν συνεχεία μεταπώλησής τους με “καπέλο” ή σε τιμή ανώτερη της αναγραφόμενης, τα μέλη αυτά χρηματοδοτούντο εμμέσως από όποιον τους παρείχε τα εισιτήρια και τις προσκλήσεις».

Ακόμα, ενδιαφέρον προκαλεί ένα ακόμα σημείο του διαβιβαστικού που αναφέρει:

«Αξιοπρόσεκτο τυγχάνει και το γεγονός ότι κάποια από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με τον Ολυμπιακό και με εργασιακή σχέση, ενώ άλλα είτε έχουν προσληφθεί σχετικά πρόσφατα και εργάζονται (ενίοτε και χωρίς να παρέχουν πραγματική εργασία), είτε έχουν απασχοληθεί στο παρελθόν στον Δήμο Πειραιά, του οποίου ο δήμαρχος, Ιωάννης Μώραλης είναι και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Πιο συγκεκριμένα όπως προκύπτει από την Εργάνη, ο Ιωσήφ Αντιζάς εργάζεται από το 2018 στο RED STORE ΘΡΥΛΙΚΑ ΔΩΡΑ MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ που είναι το επίσημο κατάστημα boutique της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ παλαιότερα είχε εργασθεί επί δίμηνο και στον δήμο Πειραιά.

Ο Θ.Π. εργάζεται από τον Ιούνιο του 2022 στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενός από τον Φεβρουάριο του 2012 έως τον Μάιο του 2022 εργαζόταν στον Δήμο Πειραιά. Οι Δημήτρης Μοιρώτσος και Πέτρος Κιάτος, προσλήφθηκαν την 1/6/2022 στον Δήμο Πειραιά όπου εξακολουθούν να εργάζονται.

Οι Μάριος Χανδρινός και Ιωάννης Χαλκίδης εργάστηκαν στον Δήμο Πειραιά κατά το χρονικό διάστημα από 20/4/2023 έως 19/6/2023.

Τέλος ο Μπογκτά Χόλπμαν εργαζόταν στο αθλητικό σωματείο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (δηλαδή στον ερασιτέχνη) από 6/4/2020 έως 7/12/2023 (δηλαδή μέχρι και την ημέρα κατά την οποία έλαβαν χώρα τα επεισόδια στα οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο υπαρχιφύλακας Λυγγερίδης Γεώργιος)».

Μάλιστα, στο ίδιο διαβιβαστικό γίνεται αναφορά και στα επεισόδια του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Περιγράφει ότι οπαδοί του Ολυμπιακού πετούσαν μπάλες στον αγωνιστικό χώρο και συνεχίζει:

«Το ίδιο μάλιστα έπρατταν και οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελος Μαρινάκης και Κωνσταντίνος Καραπαπάς που βρισκόντουσαν στο γήπεδο και παρακολουθούσαν τον αγώνα».

Μάλιστα, αναφέρει πως μετά τη διακοπή του παιχνιδιού:

«Ο Ιωσήφ Αντιζάς έκανε σήμα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που βρισκόντουσαν στις κερκίδες των θυρών 6 και 7 να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για να προκαλέσουν επεισόδια σε βάρος της αστυνομικής δύναμης».

Τρεις οπαδοί προστατευόμενοι μάρτυρες

Με την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα κατέθεσαν τρεις οπαδοί του Ολυμπιακού οι οποίοι βρίσκονταν στο στάδιο «Μελίνα Μερκούρη» όταν έγινε η δολοφονική επίθεση κατά του αρχιφύλακα των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, οι συγκεκριμένοι οπαδοί έδωσαν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δομής, λειτουργίας και οργάνωσης των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού.

Προκειμένου λοιπόν να μην πέσουν θύματα εκφοβισμού ή πράξεων αντεκδίκησης, τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων ώστε να μην διαρρεύσει το ονοματεπώνυμό τους.

πηγή: documento

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κουρτουά η… επιστροφή!

Μετά από 9 μήνες απουσίας, ο Τιμπό Κουρτουά αναμένεται να πάρει λεπτά συμμετοχής στην αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με...

Στην ίδια κατηγορία