Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

«Πρότυπο ηγέτη και για την κοινωνία ο Έκονγκ»

Δημοφιλή

Αναμφίβολα ο Ουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ συνιστά έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του AFCON με το τελευταίο δείγμα «γραφής» του στην απαιτητική αναμέτρηση της Νιγηρίας κόντρα στη Νότια Αφρική να εξασφαλίζει επί της ουσίας μία θέση στην τελική φάση της μεγάλης αφρικανικής διοργάνωσης για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του. Βασικός και αναντικατάστατος στα πλάνα του Ζοσέ Πεσέιρο σε ένα μομέντουμ που η αμυντική γραμμή κέρδισε το στοίχημα των εντυπώσεων, διατηρώντας απαραβίαστη εστία, με τον κεντρικό αμυντικό του ΠΑΟΚ να φέρει τεράστια ευθύνη.

Κάτι που έφερε την αποθέωση από το πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Νιγηρίας, Σίνα Πέλερ, ορμώμενος αφενός από την πορεία της Νιγηρίας στο Copa Africa και αφετέρου από την παρουσία του Ουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως συνιστά «υποδειγματικό πρότυπο ηγέτη όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία».

Αναλυτικότερα σε σχετικές του τοποθετήσεις φρόντισε να επισημάνει πως: «Ιδιαιτέρως, πρέπει να αναγνωρίσω και να επαινέσω τα εντυπωσιακά ηγετικά χαρακτηριστικά που επέδειξε ο αρχηγός της ομάδας, Ουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ. Από την αρχή του τουρνουά μέχρι τον τελευταίο μας αγώνα, έδειξε ένα αξιέπαινο ηγετικό χαρακτηριστικό. Δεν σταματούσε να επικοινωνεί με τους συμπαίκτες του μέσα στον αγωνιστικό, να τους διορθώνει και να τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν.

Κάτι άλλο ενδιαφέρον που παρατήρησα είναι η ικανότητά του να παρατηρεί κάθε έναν από τους συμπαίκτες του κάνοντας σχετικές προτάσεις στον προπονητή όπου και όταν έκρινε πως ήταν απαραίτητο. Ο προπονητής μας, Ζοσέ Πεσέιρο, το επιβεβαίωσε όταν παραδέχτηκε δημόσια ότι ήταν ο Έκονγκ που τον συμβούλεψε να αντικαταστήσει τον Φρανκ Ονιέκα στο 87ο λεπτό κατά τη διάρκεια της αναμέτρησής μας με την Ανγκόλα, έχοντας παρατηρήσει ότι ο μέσος είχε έναν τραυματισμό και συνεπώς δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα.

Έτσι, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δεν έχασε χρόνο για να ενημερώσει τον προπονητή για αυτό. Εκείνος εμπιστεύτηκε την κρίση του και προχώρησε στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις. Αυτή είναι η κατεξοχήν ηγεσία. Αξίζει επαίνους για να χρησιμεύσει ως μορφή ενθάρρυνσης σε άλλους να αναλάβουν ευθύνες ως ηγέτες, όχι μόνο στον κόσμο του ποδοσφαίρου, αλλά σε μια ευρύτερη κοινωνία».

Σε συνέχεια της εφ΄όλης συνέντευξής του πρόσθεσε πως κάθε μέρος της χώρας, ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις, εμφανίζεται τόσο χαρούμενο που ταυτίζεται με τη Νιγηρία επιθυμώντας να γιορτάσει μαζί με τους Νιγηριανούς μία ενδεχόμενη κατάκτηση του Copa Africa.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

ΑΣ ΠΑΟΚ: «Πάμε όλοι Παλατάκι!»

Ο ΠΑΟΚ δίνει το δεύτερο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τα προημιτελικά του πρωταθλήματος και ο «ασπρόμαυρος» ΑΣ έστειλε...

Στην ίδια κατηγορία