Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

«Πρώτες» συγκεντρώσεις χωρίς νέα πρόσωπα

Δημοφιλή

Ανέκαθεν οι «πρώτες» του ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακές και τραβούσαν το μάτι όλων. Είτε με νέους παίκτες, είτε χωρίς μεταγραφές, η πρώτη προπόνηση της νέας χρονιάς ήταν σημείο αναφοράς για τα «ασπρόμαυρα» καλοκαίρια.

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, το καλοκαίρι του 2006, οι «ασπρόμαυροι» άφηναν πίσω τις ημέρες δόξας και μεγαλείου επί Γιώργου Μπατατούδη, με τις «περιπέτειες» της εποχής Γιάννη Γούμενου να στιγματίζουν τον σύλλογο. Να φανταστείτε, ότι εκείνη η σεζόν ξεκίνησε χωρίς ουδείς να γνωρίζει αν η ομάδα θα έχει πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα!

Η πρώτη προπόνηση έγινε στις εγκαταστάσεις του Λόλα στη Σουρωτή, με τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου να βλέπει μόλις 17 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων όλοι τους απλήρωτοι! Ο Ρουμάνος τεχνικός «ανέβασε» έξι μικρούς από την ομάδα των νέων, ανάμεσα τους κι ο Στέφανος Αθανασιάδης, για να βγαίνει το πρόγραμμα της προπόνησης. «Είμαστε υποχρεωμένοι να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Όποιος δεν θέλει, δεν έχει θέση στην ομάδα. Ακόμα κι αν είναι ο Ροναλντίνιο» έλεγε ο  Ντουμιτρέσκου και γνώριζε πολύ καλά ότι οι μεταγραφές παρέμεναν ένα… άπιαστο όνειρο.  «Πώς να μιλάς για μεταγραφές όταν δεν έχει πάρει ακόμα πιστοποιητικό για συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Προτεραιότητα είναι να πληρωθούν τα παιδιά που έχουν κάνει υπομονή», εξηγούσε ο «Ντούμι», που είδε Σαλπιγγίδη και Καρυπίδη λίγες εβδομάδες αργότερα να φεύγουν με μεταγραφή για Παναθηναϊκό και Χαρτς αντίστοιχα.

Η «πρώτη» του 2010 έμεινε στην ιστορία ως η μοναδική επαφή του Μάριο Μπερέτα με τον κόσμο της ομάδας, καθώς ο Ιταλός προπονητής δεν επέστρεψε ποτέ στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στη Γερμανία.

Ενα χρόνο αργότερα ο Λάζλο Μπόλονι θα μείνει άφωνος από την παρουσία 10.000 θεατών στην προπόνηση, αλλά την ίδια στιγμή θα αρχίσει την γκρίνια για τις μεταγραφές, που είχαν καθυστερήσει σημαντικά και μέχρι το ξεκίνημα της προετοιμασίας η διοίκηση Ζαγοράκη ασχολούταν περισσότερο με τους αλήστου μνήμης «επενδυτές», Καμπάνη και Φλωρίδη, παρά με την ενίσχυση της ομάδας.

Ακόμη χειρότερα ήταν τα πράγματα το καλοκαίρι του 2012. Ο κόσμος έδειχνε «παγωμένος» από την κατάσταση της ομάδας, περιμένοντας να ολοκληρωθούν οι διεργασίες για την ανάληψη της ΠΑΕ από τον Ιβάν Σαββίδη το ίδιο ένιωθε κι ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος με εξαίρεση έναν μικροκαμωμένο πιτσιρίκο που είχε «ανεβάσει» από τις ακαδημίες και λεγόταν Δημήτρης Πέλκας, δεν είδε κανένα νέο παίκτη στην «πρώτη» της ομάδας. «Όταν δεν υπάρχουν μεγάλες οικονομικές δυνατότητες δεν μπορείς να πάρεις πολλούς παίκτες», σημείωνε με νόημα ο Έλληνας προπονητής.

Το επόμενο καλοκαίρι το μοναδικό νέο πρόσωπο στην «πρώτη» είναι ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος είχε επιστρέψει στην ομάδα ως ποδοσφαιριστής, ένα χρόνο αργότερα ήταν η σειρά του Αγγελου Αναστασιάδη να επιστρέψει για τελευταία φορά στην Τούμπα ως προπονητής του ΠΑΟΚ. Μοναδικό νέο πρόσωπο ήταν ο… προπονητής Γκαρσία που βρέθηκε (για λίγο) στο πλευρό του!


Τελευταία νέα

Στην αναμονή για Σάστρε

Εβδομάδα αποφόρτισης για τον ΠΑΟΚ κατόπιν του απαιτητικού προγράμματός του με διαδοχικές αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, με...

Στην ίδια κατηγορία