Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρωτάρηδες επαγγελματίες

Δημοφιλή

Η δημιουργία του ΠΑΟΚ Β΄ και η παρθενική συμμετοχή του στη Σούπερ Λιγκ 2 έχει δώσει την ευκαιρία σε δέκα παίκτες, που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου, να καταγράψουν τις πρώτες… επαγγελματικές συμμετοχές τους.

Ενας από τους βασικότερους-αν όχι ο πιο βασικός-λόγους, για τους οποίους οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ επέμεναν σταθερά όλα τα τελευταία χρόνια για τη σύσταση δεύτερων ομάδων και τη συμμετοχή του στη δεύτερη κατηγορία ήταν η ασφαλή διέξοδος, που θα δίνονταν σε παίκτες, οι οποίοι τερμάτιζαν την παρουσία τους στις ακαδημίες. Τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια; Στην πλειοψηφία τους έφευγαν δανεικοί σε διάφορες ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών, προκειμένου ν΄ αποκομίσουν τις πρώτες τους εμπειρίες στο επίπεδο του ανδρικού ποδοσφαίρου, χωρίς, όμως, οι συνθήκες που εκεί συναντούσαν να ήταν κι οι ιδανικές-κάθε άλλο-για την περαιτέρω εξέλιξή τους.

Πλέον, και με αφετηρία το περασμένο καλοκαίρι, οι άνθρωποι του Δικεφάλου μπορούν να «προγραμματίσουν» με μεγαλύτερη ασφάλεια το μέλλον εκείνων των παικτών, που ολοκληρώνουν τη θητεία τους στην «ασπρόμαυρη» ακαδημία και καλούνται στο εξής να περάσουν στο χώρο του ανδρικού-αμιγώς επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Κι εκεί θα δοκιμαστούν και θα κριθούν για το αν έχουν περαιτέρω προοπτικές στην καριέρα τους κι αν αξίζουν μιας θέσης στο ρόστερ της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ.

Ποιοι είναι οι δέκα παίκτες, που προέρχονται από την ακαδημία του ΠΑΟΚ και φέτος κατέγραψαν τις πρώτες συμμετοχές τους σε επαγγελματική κατηγορία μέσω της δεύτερης ομάδας του Δικεφάλου; Κατ΄ αρχήν, είναι οι δύο τερματοφύλακες, ο 21χρονος Χρήστος Ταλιχμανίδης κι ο 20χρονος Κώστας Μπαλωμένος, που έχουν χρησιμοποιηθεί από τον Πάμπλο Γκαρσία σε δεκατρία και πέντε παιχνίδια αντίστοιχα.

Στην ίδια… κατηγορία ανήκουν άλλοι τέσσερις 20χρονοι παίκτες. Ο λόγος για τους Παναγιώτη Παναγιώτου (27 συμμετοχές), Δημήτρη Τσοπούρογλου (είκοσι), Βασίλη Γκορντεζιάνι (δεκαεννέα) και Βασίλη Γρόσδη (φωτ. –δεκαέξι).

Ακόμη, ο 19χρονος Γιάννης Μανωλιούδης μετράει μέχρι τώρα έντεκα παρουσίες στην ενδεκάδα, ενώ ο 18χρονος Κώστας Κουλιεράκης έχει να επιδείξει διπλάσιο αριθμό συμμετοχών (22).

Στη σχετική λίστα, όμως, υπάρχουν και δύο παίκτες, που δεν έχουν ενηλικιωθεί ακόμη (θα κλείσουν τα δεκαοχτώ τους χρόνια το ερχόμενο καλοκαίρι), κι όμως έχουν κάνει την παρουσία τους στη Σούπερ Λιγκ 2. Πρόκειται για τους Γιώργο Κουλούρη και Λάμπρο Σμυρλή, που έχουν από έντεκα και επτά συμμετοχές αντίστοιχα.

ΚΑΙ ΟΙ… ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΙ

Άλλοι παίκτες του ΠΑΟΚ Β΄, που επίσης προέρχονται από τα τμήματα υποδομών του Δικεφάλου, είχαν κάνει από περασμένες σεζόν την παρουσία τους σε επαγγελματικές κατηγορίες, όπου είχαν αγωνιστεί ως δανεικοί. Ο Μάριος Τσαούσης είχε παίξει πριν από δύο χρόνια στη Σούπερ Λιγκ με το Βόλο (ένα χρόνο μετά θήτευσε και στο πρωτάθλημα Σλοβακίας με τη Σπάρτακ Τρνάβα), ο Τάσος Μελετίδης έπαιξε πέρσι στη Β΄ κατηγορία της Κύπρου με τον Ονήσιλο Σωτήρα, ο Πέτρος Καλουτσικίδης αγωνίστηκε πέρσι στη Γ΄ κατηγορία με τη Νίκη Βόλου, οι Στάθης Τάχατος και Δημήτρης Πανίδης είχαν πέρσι την εμπειρία της Σούπερ Λιγκ 2 με τα Τρίκαλα, ο Κυριάκος Γιαξής αγωνίστηκε προ τετραετίας στη Β΄ κατηγορία με τον Πανσερραϊκό, ο Ζήσης Χατζηστραβός έπαιξε πέρσι στη Σούπερ Λιγκ με τη Λαμία (ένα χρόνο νωρίτερα είχε θητεύσει στη Σούπερ Λιγκ 2 με την ΑΕ Καραϊσκάκη), ο Αχιλλέας Σαλαμούρας αγωνίστηκε δύο σεζόν στη Γ΄ κατηγορία (μία με το Βόλο και μία με τη Νίκη Βόλου) κι ο Αντώνης Γαϊτανίδης πήρε… άρωμα από Σούπερ Λιγκ 2, φορώντας τη φανέλα τόσο του Απόλλωνα Σμύρνης, όσο και του Λεβαδειακού.

ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΗ ΣΕΖΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΛ

Δύο αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε (κανονική διάρκεια) στη Σούπερ Λιγκ 2. Πιο συγκεκριμένα, αύριο στις 15.00 η δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου θα υποδεχθεί τη Λάρισα και τέσσερις ημέρες αργότερα θ’ αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Απόλλωνα Λάρισας.

Ο αυριανός αγώνας κόντρα στη Λάρισα θα είναι ο τελευταίος της σεζόν για τον ΠΑΟΚ Β΄ στο γήπεδο του Μακεδονικού. Οι «βυσσινί» έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες για την πρώτη θέση και πλέον έχουν συμβιβαστεί με την αποτυχημένη κατάληξη της φετινής περιόδου. Ο αντίστοιχος αγώνας του πρώτου γύρου στο Αλκαζάρ είχε λήξει ισόπαλος χωρίς γκολ και μετά την ολοκλήρωσή του ο Αλέξης Κούγιας, σε μια από τις γνωστές «εκρήξεις» του, είχε μιλήσει απαξιωτικά, τόσο για τον Πάμπλο Γκαρσία, όσο και για τον Κώστα Ιωσηφίδη.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ράσφορντ: «Δεν πάει άλλο και αυτή η κατάσταση» (pic)

Ξέσπασε ο Μάρκους Ράσφορντ με αφορμή όσα ακούγονται, λέγονται, γράφονται για τον ίδιο. Φουντώνει η κριτική στο Μάντσεστερ για...

Στην ίδια κατηγορία