Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Από εξτρέμ έγιναν μπακ

Δημοφιλή

Και οι δύο αγωνίζονται σε νεαρή ηλικία ως εξτρέμ, αλλά με την ένταξή τους στην ακαδημία του ΠΑΟΚ εξελίχθηκαν και καθιερώθηκαν ως μπακ. Οι Λευτέρης Τασιούρας και Βασίλης Κιτσάκης ήταν τη φετινή σεζόν οι πλάγιοι αμυντικοί (δεξιός κι αριστερός αντίστοιχα) της ομάδας νέων Κ-19 του Δικεφάλου. Οι δύο ποδοσφαιριστές καταθέτουν στη FORZA την άποψή τους για την αγωνιστική περίοδο, που ολοκληρώθηκε, μιλούν για τις φιλοδοξίες και τα όνειρά τους, για τους παίκτες, που έχουν ως πρότυπα και θυμούνται τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές, που έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια ως μέλη της ακαδημίας του ΠΑΟΚ.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ «ΦΟΥΡΝΙΑ»

Ο Λευθέρης Τασιούρας κατέγραψε φέτος με την Κ-19 συνολικά δεκαέξι συμμετοχές (όλες ως βασικός), παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια της σεζόν ταλαιπωρήθηκε από ορισμένους (όχι σοβαρούς) τραυματισμούς, με συνέπεια να λείψει από κάποια παιχνίδια. Με την Κ-19, πάντως, είχε αρχίσει να αγωνίζεται από την περσινή σεζόν, όταν κατέγραψε επτά συμμετοχές (έξι ως βασικός), πανηγυρίζοντας στο φινάλε και την κατάκτηση του πρωταθλήματος (πρωταθλητής παλαιότερα τόσο με την Κ-15, όσο και με την Κ-17).

Στην ακαδημία του ΠΑΟΚ ανήκει από το 2013. «Νιώθω τυχερός, γιατί ανήκω σε μια φουρνιά παικτών γεννηθέντων το 2004, που ξεχώριζε με τις συμμετοχές της στα διάφορα τουρνουά του εξωτερικού. Εχουμε κάνει πολλά ταξίδια, τα οποία θα παραμείνουν αξέχαστα. Ο ΠΑΟΚ μας έδωσε την ευκαιρία να παίζουμε σε τουρνουά ανά την Ευρώπη από τα έντεκα μας χρόνια, όταν ουσιαστικά αρχίσαμε να μαθαίνουμε ποδόσφαιρο, κι αυτό σημαίνει ότι έχουμε κερδίσει πολλά και σε εμπειρίες για τη μετέπειτα καριέρα μας» υπογραμμίζει.

Γεννημένος την 1η Μαρτίου 2004, μεγάλωσε στους Νέους Επιβάτες, για αυτό και σε ηλικία πέντε χρόνων εντάχθηκε στην ακαδημία του ΠΑΟΝΕ. Μετά από τρία χρόνια ενσωματώθηκε στις υποδομές του Αρη, μέχρι που το καλοκαίρι του 2013, σε ηλικία εννέα χρόνων, έγινε μέλος της ακαδημίας του ΠΑΟΚ.

Στα πρώτα χρόνια ως παίκτης του Δικεφάλου αγωνίζονταν ως δεξί εξτρέμ, αλλά εξελίχτηκε ως δεξί μπακ. Εχει ως πρότυπο, για τη θέση που αγωνίζεται, τον διεθνή Αγγλο της Λίβερπουλ, Αλεξάντερ-Αρνολντ.

Οσο για το νέο συμβόλαιο (έχει ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024) που υπέγραψε στη διάρκεια της σεζόν, υπογραμμίζει: «Νιώθω την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του ΠΑΟΚ στο πρόσωπό μου. Ηταν και ενός είδους ανταμοιβής των κόπων μου. Φυσικά, δεν μένω εδώ, προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Ο μεγάλος στόχος είναι να καταφέρω να παίξω στην πρώτη ομάδα. Προηγείται χρονικά, βέβαια, ο ΠΑΟΚ Β΄, όπου θέλω ν’ αγωνιστώ για να πάρω και τον… αέρα του ανδρικού ποδοσφαίρου και μετά από ένα-δύο χρόνια να επιχειρήσω το επόμενο βήμα. Όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν πολλοί καλοί παίκτες στην ακαδημία και κάποιοι από αυτούς έφθασαν μέχρι την πρώτη ομάδα, όπου και τώρα αγωνίζονται».

Φέτος τελειώνει το Λύκειο, ενώ με τον αθλητισμό ασχολείται κι ο μεγαλύτερος αδελφός του, Βασίλης, ο οποίος είναι αθλητής του βόλεϊ και αγωνίζεται στον Περσέα Περαίας, ομάδα Α2 κατηγορίας.

«ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ»

Γεννημένος στα Γιάννινα στις 24 Ιανουαρίου 2003, ο Βασίλης Κιτσάκης άρχισε σε ηλικία οχτώ χρόνων να μαθαίνει ποδόσφαιρο στην τοπική ακαδημία του Αστέρα, συνεχίζοντας αργότερα στον ΑΟ Γιάννινα, αγωνιζόμενος ως εξτρέμ (και στις δύο πλευρές).Το 2015 αγωνίστηκε σε φιλικό στη Θεσσαλονίκη εναντίον της Κ-13 του ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων. Αρκούσε ένα τριήμερο δοκιμαστικών προπονήσεων, προκειμένου να ενταχθεί στην ακαδημία του Δικεφάλου και ν΄ αρχίσει καριέρα φορώντας την ασπρόμαυρη φανέλα (για κάποιο διάστημα πηγαινοέρχονταν στα Γιάννενα μέχρι να εγκατασταθεί στο Σπίτι των ακαδημιών).

Στα πρώτα βήματά του στα τμήματα υποδομών του ΠΑΟΚ συνέχισε ως εξτρέμ, αλλά, αφού ανέβηκε στην Κ-15 και μετά, αγωνίζεται ως μπακ (και στις δύο πλευρές, αν και φέτος στην Κ-19 έπαιξε στο αριστερό άκρο). Στη διάρκεια της περσινής σεζόν κατέγραψε τις πρώτες του συμμετοχές στην Κ-19 (έξι παρουσίες, οι πέντε ως αλλαγή), ενώ φέτος πήρε μέρος σε δεκατρία παιχνίδια (στα επτά ως βασικός).

«Φέτος ήμουν λίγο άτυχος. Στην αρχή της σεζόν είχα υποστεί θλάση, βιάστηκα να επιστρέψω στις προπονήσεις, μια και δεν ήθελα να χάσω τα παιχνίδια της εθνικής για τα προκριματικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει υποτροπή μετά από δέκα ημέρες και τελικά να μπω ξανά στο γήπεδο στα τέλη Δεκεμβρίου, χάνοντας αρκετά παιχνίδια» σχολιάζει σχετικά ο ύψους 1,75 μ. αμυντικός.

Από τα χρόνια, που έχει ζήσει στην ακαδημία, ξεχωρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Κ-17 το καλοκαίρι του 2020 εναντίον του Ολυμπιακού: «Ηταν ένας τελικός, που κρίθηκε στα πέναλτι. Ηταν μια δύσκολη περίοδος για όλους, τους πρώτους μήνες του κορονοϊού, που για διάστημα δύο-τριών μηνών δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε ομαδικές προπονήσεις, παρά μόνο ατομικές. Ηταν το πρώτο πρωτάθλημα που κέρδιζα στην καριέρα μου και, όπως καταλαβαίνετε, τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα και ωραία».

Από τους παίκτες, που αγωνίζονται στη θέση του, θαυμάζει τον Ζοάο Κανσέλο της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ παλαιότερα του άρεζε ο Ντάνι Αλβες, όταν ο Βραζιλιάνος μεγαλουργούσε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Εχοντας συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2024, αυτό που επιθυμεί είναι «να εξελίσσομαι καθημερινά, μένοντας μακριά από προβλήματα τραυματισμών».

Ας σημειωθεί ότι πέρσι τελείωσε το Λύκειο, επιτυγχάνοντας την εισαγωγή του στο τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (στην Κομοτηνή).

ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΗΛΙΚΙΑΣ

Για τη φετινή σεζόν, που βρήκε την ομάδα νέων του Δικεφάλου να τερματίζει στην 3η θέση, πίσω από τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης, χάνοντας τον τίτλο μετά από τέσσερα σερί χρόνια κατακτήσεων, ο Λευθέρης Τασιούρας σημειώνει: «Ανέβηκαν αρκετοί παίκτες στον ΠΑΟΚ Β΄, με αποτέλεσμα να μειωθεί κι ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών της Κ-19. Συνεπώς, ήταν και πιο δύσκολο ν’ ανταποκριθούμε στις δυσκολίες του πρωταθλήματος».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κιτσάκης αναφέρει: «Στην αρχή της σεζόν ανεβοκατέβαιναν αρκετοί παίκτες από τον ΠΑΟΚ Β΄ στην Κ-19 και αντίστροφα. Φέτος ήμασταν και πιο μικροί ηλικιακά. Εντάξει, το γεγονός ότι φέτος δεν πήραμε το πρωτάθλημα έχει κι αυτό τη σημασία του, αλλά μετά από δύο-τρεις ημέρες έχει ξεχαστεί το ποια ομάδα βγήκε πρώτη και, μετά, πάμε για την επόμενη σεζόν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Τo PAOK Inside σε στέλνει Τούμπα!

To FORZA Group TV προσφέρει σε δύο τυχερούς  δύο προσκλήσεις για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην...

Στην ίδια κατηγορία