Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πρόστιμα και κεκλεισμένων: Οι ποινές στο νέο σχέδιο νόμου

Δημοφιλή

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε από χθες βράδυ και μέχρι τη μεθεπόμενη Παρασκευή το σχέδιο νόμου με τίτλο «Λήψη μέτρων για την αποτροπή, αντιμετώπιση και την καταπολέμηση της βίας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων και λοιπές ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού».

Σ΄ αυτό προβλέπεται η επιβολή προστίμου μέχρι και ενός εκ. ευρώ στις ομάδες, ακόμη κι η ανάκληση της υφιστάμενης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης τους.

Προβλέπεται επίσης, για προληπτικούς λόγους:

– η απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων ή η χρήση συγκεκριμένων ζωνών ή τμημάτων των κερκίδων αθλητικών εγκαταστάσεων,

– να επιτρέπεται η χρήση συγκεκριμένων ζωνών ή τμημάτων των κερκίδων αθλητικών εγκαταστάσεων μόνο από κατόχους «διαρκείας»,

– να αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των λεσχών,

– να απαγορεύεται προσωρινά, για μία ή περισσότερες αγωνιστικές, η διεξαγωγή συγκεκριμένων αγώνων ή

– να διακόπτονται οριστικά πρωταθλήματα ή άλλες διοργανώσεις.

Τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών 1 ή 3 αγωνιστικές

Για ρίψη αντικειμένου πρόσφορου να προκαλέσει σωματική βλάβη προσώπου και ιδίως πυρσού, φωτοβολίδας, κροτίδας, βεγγαλικού, πυροτεχνήματος, καπνογόνου και οποιασδήποτε γενικώς εύφλεκτης ύλης, προβλέπεται ποινή κεκλεισμένων των θυρών για μία αγωνιστική.

Η ίδια τιμωρία προβλέπεται για παράνομη είσοδο σε αγωνιστικό χώρο ή αποδυτήρια εφόσον προκληθεί προσωρινή διακοπή του αγώνα και τριών αγωνιστικών εφόσον η διακοπή είναι μόνιμη.

Οι προαναφερόμενες ποινές διπλασιάζονται για ρίψη αντικειμένων ή παράνομη είσοδο και ταυτόχρονη μη σύννομη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος εισιτηρίων καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ώρα ημιτελικού για τον ΠΑΟΚ

Για τον πρώτο ημιτελικό της Α1 Χάντμπολ ανδρών, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το Σάββατο 27...

Στην ίδια κατηγορία