Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Πώς η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ γλίτωσε τη χρεοκοπία από… θαύμα

Δημοφιλή

Πέρσι -τέτοια εποχή περίπου- η Μπεϊτάρ βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Για την ακρίβεια, έχει κατασχεθεί, βρίσκεται στην κατοχή πια της ισραηλινής αστυνομίας, που δεν ξέρει τι να την κάνει.

Η φούσκα του Μόσε Χόγκεγκ σκάει με κρότο και τα απόνερα της, πλημμυρίζουν όλη την ισραηλινή κοινωνία. Ο πρωτοπόρος επιχειρηματίας στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, ο οποίος πριν κλείσει τα 40 πάει να αγοράσει την μισή χώρα (μεταξύ της οποίας και την Μπεϊτάρ το καλοκαίρι του 2018) συλλαμβάνεται και το κατηγορητήριο γεμίζει ολόκληρες σελίδες: υπεξαίρεση, απάτη, φοροδιαφυγή, αλλά ακόμα χειρότερα: σοδομισμό, εμπόριο λευκής σαρκός, παράνομη έκδοση ακόμα και ανηλίκων, χορήγηση ναρκωτικών σε ανήλικους. Βγαίνει έξω με περιοριστικούς όρους και εγγύηση μαμούθ ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ και αποφασίζει να πουλήσει άρον-άρον όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, ανάμεσα στα οποία και η Μπεϊτάρ στην οποία λέει ότι έχει βάλει 30 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν προλαβαίνει όμως. Το ισραηλινό κράτος δεσμεύει όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του και οι μετοχές της ομάδας βρίσκονται στα αζήτητα. Τα χρέη ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ, παίκτες, προπονητικό σταφ και εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι σχεδόν μία ολόκληρη χρονιά και όλα δείχνουν χρεοκοπία, υποβιβασμό και restart από το μηδέν.

Ο παλιός ιδιοκτήτης της Μπνέι Γέχουντα και επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης Μπαράκ Αμπράμοφ ενδιαφέρεται, όμως την τελευταία στιγμή ένας συνεργάτης του αποφασίζει να αποσυρθεί, κάτι που αφήνει την Μπεϊτάρ ένα βήμα πριν από την διάλυση.

Οι διασυνδέσεις όμως με το πολιτικό κόμμα Likud την σώζουν την ύστατη ώρα. Ο παλιός Δήμαρχος της Πόλης Νιρ Μπαρκάτ βρίσκει μία δωρεά από ανώνυμο οπαδό της Μπεϊτάρ στην Νότιο Αφρική ύψους 500.000 ευρώ που απαιτείται ως εγγύηση, ο Αμπράμοφ δίνει άλλο 1,2 στην αστυνομία του Ισραήλ και παίρνει τις μετοχές στα χέρια του, σε μία κίνηση που ολοκληρώθηκε στα μέσα Αύγουστο λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Με σφιχτή οικονομική πολιτική και λιτότητα, η ομάδα της Ιερουσαλήμ έβγαλε και την περσινή χρονιά χωρίς να κινδυνεύσει με υποβιβασμό παρότι έπαιξε στα πλέι-άουτ, πήρε το κύπελλο και μέσω της ευρωπαϊκής συμμετοχής ελπίζει σε καλύτερες μέρες.


Τελευταία νέα

Το FORZA ONLINE απεργεί!

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΕΣΗΕΜΘ. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ...

Στην ίδια κατηγορία