Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πίρινεν: «Φαβορί ο ΠΑΟΚ με Ελσίνκι, αλλά…»

Δημοφιλή

Πρώην παίκτης της Ελσίνκι και του Βόλου και νυν του Λεβαδειακού, ο 32χρονος Φινλανδός κεντρικός αμυντικός Γιούχα Πίρινεν μιλά στη FORZA για το παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης μεταξύ της Ελσίνκι και του ΠΑΟΚ για την 1η αγωνιστική στον 7ο όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ.

Νταμπλούχος το 2017 και πρωταθλητής το 2018, ο Πίρινεν έζησε τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια στην ομάδα της Ελσίνκι, στην οποία θήτευσε τη διετία 2017-2018. Μάλιστα, το 2017 είχε αναδειχτεί ως ο καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος.

«Εχω πολλές καλές αναμνήσεις από την παρουσία μου στην Ελσίνκι. Ηταν δύο απόλυτα πετυχημένες σεζόν, τόσο για την ομάδα, όσο και για μένα. Στη συνέχεια, θέλησα να δοκιμάσω την εμπειρία του εξωτερικού. Ετσι κι αλλιώς, η Ελσίνκι συνέχισε να έχει πολλές επιτυχίες και να κατακτά τίτλους» τονίζει αρχικά, και συνεχίζει: «Ολοκληρώνοντας πέρσι την παρουσία μου στο Βόλο, είχε προτάσεις από ομάδες άλλων χωρών. Μου αρέσει, όμως, η Ελλάδα, ήθελα να παραμείνω εδώ, κι ο Λεβαδειακός μου έδωσε τη σχετική ευκαιρία».

Ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα της Ελσίνκι;

«Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ομάδα της Φινλανδίας. Δεν της λείπει, όμως, κι η ευρωπαϊκή εμπειρία, μια και βρίσκεται σε φάση ομίλων για τρίτη σερί σεζόν. Είναι μια δυνατή ομάδα, έχοντας κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια εντός συνόρων. Στο παιχνίδι της Πέμπτης ο ΠΑΟΚ θα είναι το φαβορί, όμως κι η Ελσίνκι δεν θα παραδώσει τα όπλα της, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή, που τα πιο πρόσφατα αποτελέσματά της δείχνουν ότι διανύει περίοδο φόρμας. Σε κάθε περίπτωση, ανυπομονώ να παρακολουθήσω τη μεταξύ τους αναμέτρηση».

Ποιοι είναι οι πιο επικίνδυνοι-για τους αντιπάλους της-ποδοσφαιριστές;

«Η Ελσίνκι διαθέτει καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές της, όμως διακρίνεται περισσότερο για το ομαδικό της παιχνίδι. Εχει, βέβαια, και τον Ραντούλοβιτς, το βασικό της φορ, που σκοράρει συχνά και μπορεί ν’ αποτελέσει πηγή κινδύνων για την άμυνα του ΠΑΟΚ».

Από την άλλη, ξεχωρίζεις κάποια μονάδα του ΠΑΟΚ;

«Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς καλούς παίκτες. Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον. Συνολικά το ρόστερ της ομάδας του είναι πολύ ποιοτικό».

Είναι πιο σημαντικό για την Ελσίνκι να κατακτήσει το πρωτάθλημα ή να κάνει πορεία στην Ευρώπη;

«Οπωσδήποτε το πιο σημαντικό για αυτήν είναι να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της στη Φινλανδία και να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα. Φυσικά, αυτό δεν της… σβήνει την επιθυμία να προχωρήσει, όσο γίνεται περισσότερο, και στη διοργάνωση του Κόνφερενς Λιγκ. Αλλωστε, μην ξεχνάμε ότι μια καλή ευρωπαϊκή πορεία παρέχει στις ομάδες σημαντικά οικονομικά οφέλη κι αυτό το γεγονός από μόνο του συνιστά ένα σημαντικό κίνητρο».

Ποια ατμόσφαιρα θα συναντήσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Ελσίνκι;

«Eίναι ένα μοντέρνο γήπεδο, αν και όχι με μεγάλη χωρητικότητα, αφού μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι έντεκα χιλιάδες φιλάθλους. Στο ματς της Πέμπτης θα είναι γεμάτο. Βέβαια, η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική από αυτή που συνήθως επικρατεί στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Επιπλέον, ο χορτοτάπητας του γηπέδου είναι τεχνητός, συνεπώς θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το πώς θ’ αντιδράσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ σ’ αυτές τις συνθήκες αγώνα, που δεν τους είναι οικείες».

Ποια είναι, κατά τη γνώμη σου, η κύρια διαφορά μεταξύ του ελληνικού και του φινλανδικού ποδοσφαίρου;

«Στο ελληνικό πρωτάθλημα συναντά κανείς περισσότερους παίκτες με καλή τεχνική κατάρτιση. Από την άλλη, στη Φινλανδία το ποδόσφαιρο είναι πιο οργανωμένο και οι ομάδες ακολουθούν πιστά την τακτική τους. Και από αυτήν την άποψη, πάντως, ο ΠΑΟΚ προβάλει ως το φαβορί για να πάρει τη νίκη απέναντι στην Ελσίνκι».

 

 

 


Τελευταία νέα

Ακόμη ένα βραβείο στην συλλογή του Κωνσταντέλια

Kορυφαίος στη μεγάλη νίκη- ανατροπή του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ ήταν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, με τον κόσμο του Δικεφάλου...

Στην ίδια κατηγορία