Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πετούσαν τρανζίστορ στον διαιτητή!

Δημοφιλή

Για επτά συνεχόμενα χρόνια οι εκτός έδρας αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην πρωτεύουσα έληγαν ισόπαλες.

Το σερί άρχισε την 1η Δεκεμβρίου 1974, όταν το παιχνίδι έληξε 1-1 (21΄ Ελευθεράκης, 33΄ Σαράφης). Το σκορ, πάντως, αδικούσε τον ΠΑΟΚ, που ήταν καλύτερος των γηπεδούχων, έχοντας σε σπουδαία μέρα τους Κούδα και Τερζανίδη (στη φωτογραφία οι «ασπρόμαυροι» χαιρετούν τον κόσμο στις εξέδρες).

ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ ΤΟ… ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ

Το ματς της 15ης Φεβρουαρίου 1976 ήταν για την πρεμιέρα του β΄ γύρου. Στο 20΄ η ομάδα του Λόραντ προηγήθηκε με πέναλτι του Αναστασιάδη, το οποίο υπέδειξε ο Μανόλης Μονιάκης. Ο διαιτητής από το Ηράκλειο, αμέσως μετά από εκείνη την υπόδειξη, είδε να πέφτουν βροχή από την εξέδρα πλαστικά μπουκάλια, ακόμη και τρανζίστορ (!), από οπαδούς του Παναθηναϊκού, που δεν τους άρεσε το σφύριγμα του . Δύο λεπτά αργότερα, το… μπούλινγκ στο διαιτητή έπιασε τόπο, όταν το καθαρό κόψιμο του Ιωσηφίδη στον Γραμμό τιμωρήθηκε με πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Αντωνιάδης.

Χωρίς σκορ είχε λήξει το ματς της 16ης Ιανουαρίου 1977, έστω κι αν ο Πειραιώτης διαιτητής Νίκος Λαγογιάννης είχε ανεχθεί το υπερβολικά σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων (με… πρωταγωνιστές τους Καψή, Ελευθεριάδη και Λιβαθηνό).

Αρκετούς μήνες αργότερα, στην πρεμιέρα της σεζόν 1977-78, οι δύο ομάδες είχαν «κολλήσει» ξανά στο 0-0. Ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες για γκολ, η απουσία όμως του σκόρερ Σαράφη του είχε στοιχίσει.

Το παιχνίδι της σεζόν 1978-79 είχε γίνει την παραμονή των Χριστουγέννων. Και τα είχε όλα: τέσσερα γκολ (26΄ Γκόμες, 32΄ Κερμανίδης, 60΄ Κωστίκος, 61΄ Ελευθεράκης) και δύο αποβολές (στο 67΄ ο Μεσσήνιος διαιτητής Δημήτρης Σαρακηνός είχε δείξει κόκκινη κάρτα στους Ελευθεριάδη και Ιωσηφίδη).

Χωρίς σκορ είχε λήξει το ματς της 18ης Νοεμβρίου 1979, στο οποίο οι Αποστολίδης και Αναστασιάδης είχαν στείλει την μπάλα στα δοκάρια της δικής τους εστίας! Μεγάλος άτυχος ήταν ο Ορφανός, ο οποίος υπέστη κάταγμα μύτης (αντικαταστάθηκε στο 67΄ από τον Δαμανάκη).

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ

Το παιχνίδι της 22ας Μαρτίου 1981 είχε διεξαχθεί στη Ριζούπολη. Και παρά τις πολλές του απουσίες (χωρίς Ιωσηφίδη, Αναστασιάδη, Τσουρέλα, Αλαβάντα και Τριανταφυλλίδη) ο ΠΑΟΚ κράτησε το 0-0, παραμένοντας αήττητος για έβδομη συνεχόμενη χρονιά σε εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό.


Τελευταία νέα

Ο Λουτσέσκου δεν ασχολήθηκε, αλλά έμαθε

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου άκουσε για την ένταση μετά τη λήξη του ματς με την ΑΕΚ, είδε τα βίντεο, αλλά...

Στην ίδια κατηγορία