Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πάθος, δουλειά, χαρίσματα

Δημοφιλή

Από τους πρωταγωνιστές της φετινής Κ-19 του ΠΑΟΚ είναι κι ο Νίκος Δεληγιάννης, παρά το ότι δεν έχει κλείσει ούτε τα δεκαοχτώ του χρόνια, όντας γεννημένος στις 22 Μαρτίου 2005. Πρωταθλητής πέρσι με την Κ-17, αγωνίζονταν παράλληλα και με την Κ-19, με την οποία πρόλαβε να καταγράψει δέκα συμμετοχές. Και φέτος έχει λείψει μόνο από ένα ματς, όντας βασικός σε εννέα παιχνίδια, συμμετέχοντας ως αλλαγή σε άλλα τρία.

Εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2018, προερχόμενος από την Αθλητική Ακαδημία Κατερίνης 2006. Το Μάιο, που προηγήθηκε, είχε ακολουθήσει την αποστολή της Κ-13 του Δικεφάλου σε τουρνουά στη Σουηδία.

Ο Κώστας Τελμετίδης, απόφοιτος της Γερμανικής Ανώτατης Σχολής των Σπορ Κολωνίας (με εξειδίκευση στο ποδόσφαιρο), είχε για τρία χρόνια τον Δεληγιάννη υπό την καθοδήγησή του στο σύλλογο της Πιερίας. «Εντάχθηκε στην ομάδα μας όταν ήταν έντεκα χρονών, προερχόμενος από το Σβορώνο. Ηταν ένα παιδί που ξεχώριζε, με πολύ καλό αριστερό πόδι και γενικότερα καλή τεχνική κατάρτιση, είχε αυτοπεποίθηση μέσα στο παιχνίδι» σημειώνει, και συνεχίζει: «Αγωνίζονταν ως αριστερός μπακ-χαφ, αλλά και ως κεντρικός μέσος. Είχε την ευχέρεια να βλέπει χώρους, δηλαδή τις μεγάλες μεταβιβάσεις της μπάλας. Κι όταν βρίσκονταν κοντά στην αντίπαλη εστία, δεν δίσταζε να επιχειρεί σουτ, ακόμη κι αν ήταν εκτός της μεγάλης περιοχής. Ηταν ένα ευγενικό, ταπεινό παιδί, χωρίς υπερβολές στη συμπεριφορά του, πανηγύριζε τα γκολ με μια σεμνότητα. Συγκεντρωμένος και επιμελής στις προπονήσεις, σπάνια έλειπε από αυτές και μόνο αν υπήρχε κάποιος πολύ σοβαρός λόγος. Και πάντα είχε τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των γονιών του. Στα δύσκολα παιχνίδια βοηθούσε ψυχολογικά τους συμπαίκτες του ν΄ ανεβάσουν την απόδοσή τους, δεν ήταν ηττοπαθής, καθόλου δε φοβόνταν τα παιχνίδια και τον εκάστοτε αντίπαλο. Δούλεψα μαζί του για σχεδόν τρία χρόνια, μέχρι που τον επέλεξαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ για να τον εντάξουν στα τμήματα υποδομής τους.

Για μένα μετράει κι ο χαρακτήρας του, όπως τον περιέγραψα πιο πάνω, και τα χαρίσματά του, δηλαδή το πάθος, η αυτοπεποίθηση μέσα στο γήπεδο. Εχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και ειδικά στο αριστερό πόδι του, ένας αμυντικός που μπορεί να τελειώσει μια σεζόν με έξι-επτά γκολ στο ενεργητικό του. Την υγεία του να έχει και προσωπικά πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα φθάσει και στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ».

*Ο Γιώργος Δεληγιάννης, ο κατά πέντε χρόνια μεγαλύτερος αδελφός του παίκτη του ΠΑΟΚ, ακολουθεί επίσης καριέρα ποδοσφαιριστή, όντας κεντρικός αμυντικός του Πιερικού.

*Αλλοι δύο παίκτες των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ προέρχονται από την Αθλητική Ακαδημία Κατερίνης 2006. Ο λόγος για τον κεντρικό χαφ της Κ-19, Kώστα Γκούμα και τον Βασίλη Τσιντσόλη, τερματοφύλακα της Κ-17.

*Ο πατέρας του Νίκου Δεληγιάννη, Δημήτρης, ακολούθησε για αρκετά χρόνια καριέρα επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Mάλιστα, για συνολικά επτά σεζόν αγωνίστηκε σε επίπεδο Α΄ εθνικής, πρώτα με τον Πιερικό (1991-93) και αργότερα με τον Ιωνικό (1996-2001). Mε την ομάδα της Νίκαιας είχε παίξει και στον τελικό κυπέλλου της σεζόν 1999-2000 κόντρα στην ΑΕΚ (3-0), ενώ στην αρχή εκείνης της περιόδου είχε αγωνιστεί στον α΄ γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ εναντίον της Ναντ (1-3). Στη Β΄ εθνική φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Προηγούμενο άρθροΚλείνει η οχτάδα
Επόμενο άρθροΘέλει Κουαλιάτα ο Βόλος


Τελευταία νέα

Οι αριθμοί των φορ του ΠΑΟΚ λένε την αλήθεια

Μπορεί να λένε πως οι αριθμοί είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέματα, ωστόσο κάποιοι δεν μπορούν να...

Στην ίδια κατηγορία