Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚάρα με ψυχάρα πήρε διπλό μέσα στην Τουρκία!

Δημοφιλή

Απίστευτη εμφάνιση έκανε ο ΠΑΟΚ mateco στην Προύσα, κερδίζοντας την Τόφας Μπούρσα με 87-88 για το Game 2 των Play in του Basketball Champions League.

Σε ένα ματς με χαρακτήρα «Do or Die», κατάφερε να παραμείνει ζωντανός στη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για τους «16» της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Δικέφαλος έκανε ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 και να οδηγήσει τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη!

Για τους «ασπρόμαυρους» ξεχώρισαν οι διψήφιοι ΜακΝίς, Τσιακμάς και Χάρισον.

Τα λάθη του ΠΑΟΚ έδωσαν δικαιώματα

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φρίντρικσον, Χάρισον, Σχίζα, Γκίλμορ και ΜακΝίς ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Με… λάθη ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Δικέφαλο, αφού υπέπεσε σε δύο μέσα σε 2.5 λεπτά. Ο Σταύρος Σχίζας έκανε τρία προσωπικά φάουλ σε λιγότερο από τρία λεπτά, περνώντας εκτός παρκέ. Ο Ντένμον με τρίποντο και εύστοχη βολή, εκμεταλλεύτηκε το φάουλ του Σχίζα, δίνοντας προβάδισμα στην Τόφας με τρεις πόντους (7-4).

Στα μισά της πρώτης περιόδου ο Έλβαρ Φρίντρικσον μείωσε τη διαφορά στον πόντο (10-9), ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο ΜακΝίς με λέι απ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (10-11).

Οι «ασπρόμαυροι» προσπέρασαν με Φρίντρικσον και ΜακΝίς τρία λεπτά πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου (12-14), ωστόσο η Τόφας απάντησε με Ο’ Ομπράιεν, Γουίνστον και Γουάιλι, φτάνοντας στο +7 (21-14) ένα λεπτό πριν το φινάλε. Ο Αμερικανός σέντερ του ΠΑΟΚ είχε «φορτωθεί» και αυτός με τρία προσωπικά φάουλ, κάνοντας δύσκολο το έργο της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Η διαιτησία για ένα ακόμη παιχνίδι του BCL ήταν ανεκδιήγητη, με τον ΠΑΟΚ να σουτάρει τις πρώτες του βολές 4” πριν τη λήξη του δεκαλέπτου, ενώ νωρίτερα είχε καταλογιστεί ανύπαρκτο φάουλ στον Γκίλμορ. Ο ΠΑΟΚ στο τέλος της πρώτης περιόδου βρισκόταν πίσω στο σκορ με επτά πόντους (23-16), έχοντας υποπέσει, μάλιστα, σε επτά λάθη.

Με έμφαση στην άμυνα μείωσε τη διαφορά στον πόντο

Με καλάθι του Τσαϊρέλη ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος στον αγώνα και τους φιλοξενούμενους να θέλουν να ροκανίσουν τη διαφορά. Το καλάθι του Έλληνα φόργουορντ ήταν το μοναδικό που σημειώθηκε και για τις δύο ομάδες στα πρώτα τρία λεπτά της αναμέτρησης, με τον ρυθμό να «παγώνει» και τον Δικέφαλο να αμύνεται όσο καλύτερα μπορεί.

Βελτιωμένη αμυντικά εμφανίστηκε στο παρκέ η ομάδα του Φώτη Τακιανού, ωστόσο επιθετικά δυσκολευόταν να σκοράρει. Οι «ασπρόμαυροι» μάζεψαν τη διαφορά στους τρεις (27-24), αναγκάζοντας τον Ερχούν Ενέ να ζητήσει τάιμ άουτ, μετά το τρίποντο του Τσιακμά.

Για περισσότερα από δύο λεπτά η Τόφας δεν σκόραρε, με τον ΠΑΟΚ να μειώνει στον πόντο (27-26) με τον Χάρισον. Δύο λεπτά πριν το ημίχρονο το ματς απέκτησε ρυθμό, με τον Γουίνστον να πετυχαίνει γκολ-φάουλ και να παίρνει προβάδισμα τεσσάρων πόντων (32-28).

Αρκετές φάσεις προς συζήτηση από πλευράς διαιτησίας υπήρχαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς έγιναν δύο φάουλ πάνω στον Χάρισον, τα οποία όμως δεν καταλογίστηκαν ποτέ. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 32-31, χάρη σε τρίποντο του Μπελιάουσκας στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Απίστευτο τρίτο δεκάλεπτο σε άμυνα και επίθεση

Ο Έλβαρ Φρίντρικσον πέτυχε το πρώτο καλάθι του δευτέρου μέρους, δίνοντας το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (32-33). Διαδοχικά καλάθια από αμφότερες τις ομάδες και συναπτές ισοπαλίες είχε η αναμέτρηση στα πρώτα πέντε λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου.

Με τρίποντο του Τσιακμά ο Δικέφαλος πήρε προβάδισμα τριών πόντων, ωστόσο ο Ντένμον απάντησε άμεσα, φέρνοντας και πάλι το ματς στα ίσα (40-40) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Ακόμη δύο τρίποντο βρήκαν οι «ασπρόμαυροι» με Μπελιάουσκας και Χάρισον, φτάνοντας στο +6 για πρώτη φορά (40-46) σε εκείνο το χρονικό σημείο!

Ο Γκίλμορ κάρφωσε, φτάνοντας τη διαφορά στους οκτώ (40-48), με τον κόουτς Ενέ να ζητά εσπευσμένα τάιμ άουτ για να ανακόψει την ορμή του ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στους +10 (41-51) χάρη σε τρίποντο του Τσιακμά ένα λεπτό, πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου. Μάλιστα, ο νεαρός γκαρντ έβαλε ένα εκπληκτικό τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου στο τελευταίο δευτερόλεπτο, διαμορφώνοντας το 44-54 του τρίτου δεκαλέπτου.

«Θρίλερ» με νικητή στην παράταση τον ΠΑΟΚ!

Αποφασισμένη να ροκανίσει τη διαφορά μπήκε στο παρκέ η Τόφας, η οποία όμως είχε την εύνοια των διαιτητών σε δύο φάσεις έξι λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να ξοδέψει challenge, καθώς η αστεία διαιτητική τριάδα έδωσε κατοχή στους γηπεδούχους, ενώ η μπάλα είχε βγει καθαρά από τους Τούρκους εκτός αγωνιστικού χώρου.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του ματς, ο Χάρισον πέτυχε καλάθι-φάουλ, ωστόσο ο διαιτητής καταλόγισε βήματα στη φάση και στη συνέχεια ο Χόουμσλι μείωσε στον πόντο (59-60), αλλοιώνοντας το σκορ του αγώνα.

Η Τόφας προσπέρασε με τους Χόουμσλι και τον Ντένμον (62-61), ωστόσο ο Μαργαρίτης έβαλε ξανά τον Δικέφαλο σε ρόλο οδηγού στο ματς, αυξάνοντας τη διαφορά στους πέντε (62-67), τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Το ματς έγινε «ροντέο» στα τελευταία δύο λεπτά, με τον Φρίντρικσον να σκοράρει από μακριά και τον ο Ο’ Μπράιεν να απαντάει άμεσα για το 68-70.

Ο Γουάιλι ισοφάρισε (70-70) 57 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και τον κόουτς Τακιανό να ζητά τάιμ άουτ.

Το ματς έμεινε στο 70-70 μετά από 40 αγωνιστικά λεπτά και ακολούθησε παράταση. Ο Φρίντρικσον έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ, μετά από διαδοχικά καλάθια (72-74), ενώ αρκετά άστοχες ήταν και οι δύο ομάδες στην παράταση.

Ο ΜακΝίς αστόχησε σε δύο βολές, ενώ στη συνέχεια ο Μπελιάουσκας με 2/3 έφερε τον Δικέφαλο στο +4 (72-76) δύο λεπτά, πριν το τέλος της παράτασης. Με τρίποντο του Γουίνστον η διαφορά πήγε στον πόντο (75-76).

Οι δύο ομάδες πήγαν σε δεύτερη παράταση, μετά το 78-78 της πρώτης παράτασης.

Ο Τσιακμάς ευστόχησε από μακριά (81-83), ωστόσο ο Μέι έδωσε ξανά προβάδισμα για το 84-83. Ωστόσο, ο Δικέφαλος άντεξε μέχρι το τέλος στην δεύτερης παράτασης και επικράτησε με 87-88 σε ένα απίστευτο ματς. Οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν και οδηγούν τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη!

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση το Σάββατο 13 Ιανουαρίου κόντρα στο Περιστέρι για την Basket League.

Τόφας Μπούρσα – ΠΑΟΚ: Φρίντρικσον, Χάρισον, Σχίζας, Γκίλμορ, ΜακΝίς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κυριάκος: «Ευχαριστούμε την πιο υπέροχη Τούμπα των τελευταίων ετών»

Mε ανάρτησή του ο Κυριάκος Κυριάκος στάθηκε στην τρομερή δύναμη που έδωσε στην ομάδα η Τούμπα, ζητώντας απ' όλους...

Στην ίδια κατηγορία