Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ Β΄: Δίνουν τόπο στα νιάτα

Δημοφιλή

Η συμμετοχή του ΠΑΟΚ Β΄ στη Σούπερ Λιγκ 2 εξαρχής είχε ως στόχο να λειτουργήσει ως «σκαλοπάτι» για τους παίκτες, που ολοκληρώνουν την παρουσία τους στην ακαδημία προς την πρώτη ομάδα, καλύπτοντας έτσι το κενό, που είχε παρατηρηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτή η τακτική εξυπηρετήθηκε, τόσο την προηγούμενη διετία, όσο-κυρίως-στην έναρξη της φετινής σεζόν.

Ο Κώστας Γκούμας (φωτ.) θα θυμάται για καιρό το παιχνίδι της προπερασμένης αγωνιστικής εναντίον του Μακεδονικού. Για τον 18χρονο μεσοεπιθετικό, διεθνή με τη εθνική μας ομάδα των νέων, αυτή ήταν η πρώτη φορά, που συμπεριλήφθηκε στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ Β΄ (τέσσερις ημέρες νωρίτερα είχε κάνει ντεμπούτο στη Σούπερ Λιγκ 2, όταν είχε περάσει ως αλλαγή στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή), συνδυάζοντάς την και με το πρώτο του γκολ σε επαγγελματική κατηγορία. Στην αρχή της σεζόν κατέγραψε τέσσερις συμμετοχές με την Κ-19, στην οποία, φυσικά, διατηρεί το δικαίωμα συμμετοχής καθ΄ όλη τη διάρκεια της φετινής περιόδου.

Δύο ποδοσφαιριστές, που έχουν αναδειχτεί από την ακαδημία, έκαναν το επαγγελματικό τους ντεμπούτο στον αγώνα με το Μακεδονικό. O λόγος για τους Γιάννη Γκιτέρσο και Ζήση Τσίκο, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγές. Ο Γκιτέρσος είναι 18 ετών, παίζει στη θέση του φορ και πέρσι είχε εννέα γκολ σε 23 συμμετοχές με την ομάδα νέων (φέτος έχει δύο γκολ σε τρεις παρουσίες με την Κ-19, μπαίνοντας πιο αργά σε δράση, μια και προέρχονταν από επέμβαση στους κοιλιακούς). O Tσίκος είναι 19 ετών, αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ, όντας βασικό στέλεχος της περσινής ομάδας νέων (δεκαεννέα συμμετοχές και δύο γκολ).

Aλλοι δύο παίκτες είναι πρωτοεμφανιζόμενοι φέτος με τον ΠΑΟΚ Β΄. Ο 19χρονος επιθετικός χαφ Βίκτορ Ρούμιαντσεβ (έκανε πέρσι ντεμπούτο στη Σούπερ Λιγκ 2, όταν αγωνίστηκε ως αλλαγή στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στο Μακεδονικό) μετράει ήδη έξι παρουσίες (ως αλλαγή) στην ενδεκάδα, ενώ άλλες τρεις συμμετοχές έχει καταγράψει ο Μαξιμίλιαν Σνάουτσνερ, που είναι ο μικρότερος όλων, όντας γεννημένος το 2006.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι θέση βασικού τερματοφύλακα έχει ο Δημήτρης Μοναστηρλής (είχε αρχίσει από πέρσι ν’ αποκτά εμπειρίες από τη Σούπερ Λιγκ 2), ο οποίος είναι μόλις δεκαεννέα ετών.


Τελευταία νέα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 85χρονος που πυροβόλησε αδέσποτο

Αδέσποτο σκύλο τραυμάτισε με πυροβόλο όπλο 85χρονος, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή του Δήμου Δέλτα για παραβίαση της νομοθεσίας...

Στην ίδια κατηγορία