Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ, ο αληθινός πρέσβης της Ευρώπης με αποδείξεις!

Δημοφιλή

Η Ελλάδα εξακολουθεί να μένει ζωντανή στην μάχη για την 15η θέση που θα μας δώσει την μεθεπόμενη σεζόν δεύτερη ομάδα στο Champions League και γενικά πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Προς το παρόν, παραμένουμε στην 17η θέση με 29.525 βαθμούς στην πενταετή βαθμολογία χωρών της ΟΥΕΦΑ, όμως τόσο η 15η Δανία (31.450), όσο και το 16ο Ισραήλ (31.125), έχουν μείνει δίχως εκπροσώπους (η Ελλάδα έχει δύο), επομένως δεν μπορούν να βελτιώσουν την συγκομιδή τους.

Πως μεταφράζεται αυτή η διαφορά των 1925 βαθμών από το όνειρο; Χοντρικά, με πέντε νίκες, μπορεί να χρειαστούν και λιγότερες, αφού κάθε πρόκριση στα ημιτελικά δίνει μπόνους 200 επιπλέον βαθμούς, κάτι που ισχύει και για τον τελικό.

Με 9.400 βαθμούς αυτή τη σεζόν, η Ελλάδα είναι φέτος 11η σε συγκομιδή σε όλη την Ευρώπη, ενώ από αυτούς οι 4.000 (το 42,5% δηλαδή) είναι ευγενική προσφορά από τον ΠΑΟΚ.

Με αυτούς τους 4.000 βαθμούς που έχει προσφέρει στην χώρα του, ο Δικέφαλος έχει την 13η μεγαλύτερη συγκομιδή από όλες τις ομάδες φέτος και στα τρία Κύπελλα Ευρώπης, κάτι που μπορεί να αυξηθεί φυσικά στο εγγύς μέλλον.

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Δικέφαλος προκρίνεται στα προημιτελικά του Conference League για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία, αντιλαμβάνεται κανείς ότι αν η Ελλάδα καταφέρει να επανακτήσει την 15η θέση, τότε καταλαβαίνει ποιος είναι ο αληθινός πρέσβης της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Διότι από αυτούς τους 29.525 βαθμούς που έχει η Ελλάδα στην πενταετή βαθμολογία χωρών της ΟΥΕΦΑ, οι 9.500 (το 32,1% δηλαδή) έχουν προέλθει μόνο από τον ΠΑΟΚ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία