Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πάμπλο Γκαρσία, το… «φαινόμενο»

Δημοφιλή

Ο Πάμπλο Γκαρσία επιστρέφει στην Τούμπα κι η FORZA θυμάται κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές στην πολύχρονη διαδρομή του στη χώρα μας.

Αν ρωτήσει κανείς δέκα φίλους του ΠΑΟΚ για το ποια εικόνα του Γκαρσία τους έρχεται πρώτη στο μυαλό, οι εννέα από αυτούς (ή μήπως και οι δέκα;) θα κάνουν λόγο για τον δακρυσμένο παίκτη, που άνοιξε το σκορ στο εντός έδρας ντέρμπι της 21ης Φεβρουαρίου 2010 με τον Παναθηναϊκό. Πέντε ημέρες νωρίτερα, είχε επιστρέψει από την Ουρουγουάη, όπου μετέβη για την κηδεία της μητέρας του. Κι όταν στο 60΄ της αναμέτρησης σκόραρε με απίθανη εκτέλεση φάουλ, έβγαλε από μέσα του όλη τη συναισθηματική φόρτιση των ημερών, κλωτσώντας τις διαφημιστικές πινακίδες. Δευτερόλεπτα μετά, ξεσπούσε σε λυγμούς, δείχνοντας με τα χέρια του προς τον ουρανό. Και τον Μουσλίμοβιτς από δίπλα, να του σκουπίζει τα δάκρυα.

Μια τόσο ισχυρή προσωπικότητα, όπως ο Γκαρσία, δεν θα μπορούσε παρά να έχει προστριβές και με εκάστοτε προπονητές. Μ’ άλλους τα έβρισε στην πορεία, μ’ άλλους η… βλάβη ήταν ανεπανόρθωτη.

Η αρχή της σχέσης του με τον Μάκη Χάβο ήταν προβληματική. Δύο ημέρες πριν η αποστολή «πετάξει» για την Ισπανία για το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ, αποχώρησε από την προπόνηση στη Σουρωτή, επικαλούμενος… αδυναμία να παίξει ως αριστερός χαφ, όπως του ζητήσει ο Χάβος (μόλις είχε διαδεχτεί τον Παύλο Δερμιτζάκη).

Ο Γκαρσία τράβηξε κι άλλο το σχοινί, αφού την επομένη αρνήθηκε να συναντήσει τον Παντελή Κωνσταντινίδη, μήπως και βρίσκονταν κάποια λύση. Εμεινε, φυσικά, εκτός αποστολής, αν και ταξίδευσε στην Ισπανία μαζί με οπαδούς. Μια εβδομάδα μετά το επεισόδιο με τον Χάβο επέστρεψε στις προπονήσεις, έχοντας τιμωρηθεί με πρόστιμο από τη διοίκηση.

ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΩΝΗ

Η αντίστροφη μέτρηση της παρουσίας του στην Τούμπα άρχισε με την έλευση του Γιώργου Δώνη. Ο τελευταίος τον χρησιμοποίησε ως βασικό μόνο σε δύο ματς πρωταθλήματος, μέχρι που στις 4 Φεβρουαρίου 2013 ο Ουρουγουανός ζήτησε να λυθεί το συμβόλαιο του (μεταπείστηκε προσωρινά με παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη).

“Ο ΠΑΟΚ δεν δύναται να εγγυηθεί σε κανέναν ποδοσφαιριστή μόνιμη θέση στην αρχική εντεκάδα, ακόμη κι αν πρόκειται για τον πλέον διακεκριμένο” ανέφερε η ΠΑΕ στις 20 Μαρτίου 2013, όταν και λύθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών.

«ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΟΚ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ»

Ο Γκαρσία έχει γράψει ιστορία στον ΠΑΟΚ, όχι μόνο με τα αγωνιστικά του επιτεύγματα, αλλά και με τις κατά καιρούς του δηλώσεις και ξεχωριστές ατάκες.

Την ημέρα που έλυσε (την πρώτη φορά) το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ, παραχώρησε αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου. «Θα είμαι ΠΑΟΚ στη ζωή και στο θάνατο» είχε δηλώσει με έμφαση. Μια μέρα μετά, υπήρχαν αληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις Σαββίδη και Γκαρσία. “Του πρότεινα να συναντηθούμε” είπε ο μεγαλομέτοχος, ενώ ο Ουρουγουανός ανταπάντησε ότι ποτέ δεν του ζητήθηκε ραντεβού.

ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ Η… ΦΟΥΣΤΑ

Το μότο «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς» έχει ταυτιστεί με τον Ουρουγουανό (το έχει κάνει και τατουάζ στο στήθος). «Αυτό είναι το σύνθημα της ζωής μου. Το έμαθα από έναν γυμναστή που είχα σε μία ομάδα. Τον άκουγα να το λέει συνέχεια, μου έμεινε και το ακολουθώ ως στάση ζωής. Έτσι είμαι εγώ» έχει δηλώσει σχετικά. Όσο για τον τρόπο που αγωνίζονταν, έχει πει: «Υπάρχουν πολλοί που δεν τους αρέσει ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζομαι και, ίσως, να θέλουν να φορέσω και φούστα για να παίξω».

Παραμονές ενός ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είχε πει: «Θα πολεμήσουμε με το μαχαίρι στα δόντια». Οσο για το παρ ΄ολίγον γκολ του σε ματς πάλι με τον Ολυμπιακό, είχε αστειευτεί: «Καλύτερα που δεν σκόραρα με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα θα έμενε με δέκα παίκτες, γιατί σίγουρα θα έκανα και κάποια μαλ… για να πανηγυρίσω το γκολ».

 


Τελευταία νέα

Η νέα εποχή για τη FORZA είναι εδώ!

Εκτάκτως αυτή την εβδομάδα από τη Μ. Παρασκευή και στη συνέχεια κάθε Σάββατο (και όλη την εβδομάδα) οι αναγνώστες...

Στην ίδια κατηγορία