Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πάλεψε μέχρι τέλους ο ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Δύσκολο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είχε σήμερα (10/12) ο ΠΑΟΚ mateco απέναντι στον Παναθηναϊκό για την 10η αγωνιστική της Basket League.

Ο Δικέφαλος πραγματοποίησε καλή εμφάνιση απέναντι στους «πράσινους», ωστόσο δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό. Οι «ασπρόμαυροι» έδειξαν πως έχουν σφυγμό στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά ο Παναθηναϊκός τελικά κέρδισε με…

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον στο 5-5 στο πρωτάθλημα και «κοιτάζει» το επόμενο κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στην Χάποελ Ιερουσαλήμ (13/12).

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φρίντρικσον, Αρσενόπουλο, Μπελιάουσκας, Γκίλμορ, Άλστον ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Εξαιρετικά μπήκε στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ mateco, με τους παίκτες του Τακιανού να αμύνονται καλά. Ο Μάικλ Γκίλμορ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με διαδοχικά τρίποντα, ενώ στα μισά της πρώτης περιόδου είχε σημειώσει εννιά πόντους (6-9).

Ο επιθετικός «μονόλογος» του Γκίλμορ συνεχίστηκε, με τους Φρίντρικσον και Τσαϊρέλη να βοηθούν στην επίθεση, οδηγώντας τον Δικέφαλο στο +3 (15-18).

Ο Κένταλ Σμιθ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Παναθηναϊκού και σκόραρε στον αιφνιδιασμό διαμορφώνοντας το 17-22 του πρώτου δεκαλέπτου.

Σκόραρε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, αυξάνοντας τη διαφορά στους επτά (17-24), τη μεγαλύτερη μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο της αναμέτρησης.

Διαδοχικά τρίποντα πέτυχαν οι Ναν και Μαργαρίτης, ενώ στη συνέχεια ο Τσαϊρέλης ευστόχησε σε δύο βολές, ανεβάζοντας τη διαφορά στους οκτώ (23-31).

Οι «πράσινοι» μείωσαν με τον Ναν και Γκάι στους έξι (27-33), ωστόσο ο Άλστον ευστόχησε πίσω από τα 6.75 για το 27-36. Ο Ναν και ο Μαντζούκας κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά (35-36) τρία λεπτά πριν το ημίχρονο, οδηγώντας τον Φώτη Τακιανό σε τάιμ άουτ.

Παράλληλα, σκόραραν Άλστον και Μπαλτσερόφσκι, οδηγώντας το ματς σε ισοπαλία (40-40) ένα λεπτό πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου.

Ο Λαουρίνας Μπελιάουσκας πέτυχε ένα εντυπωσιακό buzzer beater στην εκπνοή του ημιχρόνου, διαμορφώνοντας το 45-45.

Οι «πράσινοι» έκαναν ανατροπή και βρέθηκαν στο +12

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με έξι πόντους (52-46) στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, χάρη στους Καλαϊτζάκη, Μπαλτσερόφσκι και Σλούκα.

Η διαφορά ξέφυγε από τον έλεγχο του ΠΑΟΚ mateco στο δεύτερο ημίχρονο, με την ομάδα του Φώτη Τακιανού να συμπληρώνει και πέντε ομαδικά φάουλ σε 3.5 λεπτά.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 13 πόντους (66-53), με τον Δικέφαλο να «μπλοκάρει» επιθετικά στην τρίτη περίοδο. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +14, ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» έτρεξαν σερί έξι πόντων με Τσαϊρέλη και Σχίζα, οι οποίοι μείωσαν στους οκτώ (70-62).

Ο Μήτογλου κάρφωσε θεαματικά στα τελευταία δευτερόλεπτα του τρίτου δεκαλέπτου, οδηγώντας το «τριφύλλι» στο +12 (74-62).

Η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη για να μπορέσει να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ. Ο Κώστας Σλούκας ευστόχησε σε δύο βολές στην έναρξη της τέταρτης και τελευταίας περιόδου (76-62), ωστόσο ο ΠΑΟΚ έφτασε τη διαφορά στους δύο (80-82) στα μισά του τέταρτου δεκαλέπτου. Ο Έλβαρ Φρίντρικσον έκανε υπερπροσπάθεια στο τελευταίο μέρος του αγώνα, έχοντας καθοριστικό ρόλο στο ροκάνισμα της διαφοράς στο καλάθι.

Δύο στιγμές αδράνειας ήταν αρκετές για να πάρει ξανά προβάδισμα επτά πόντων (87-80) με Βιλντόζα και Ναν. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +11 (91-80) στα τελευταία δύο λεπτά της αναμέτρησης, με τον Βιλντόζα να πετυχαίνει γκολ-φάουλ.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου απέναντι στην Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League.


Τελευταία νέα

«Χωρίζουν» Γκαρσία-Πανσερραϊκός;

Αυξάνονται οι πιθανότητες έτσι ώστε ο Πάμπλο Γκαρσία να αποχωρήσει από τον Πανσερραϊκό, καθώς αναζητά μία νέα πρόκληση για...

Στην ίδια κατηγορία