Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Πάλεψε, αλλά δεν μπόρεσε ο ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Πρεμιέρα από το Κλειστό Γήπεδο της Καλλιθέας στη Ρόδο έκανε ο ΠΑΟΚ mateco σήμερα (29/9), ο οποίος αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν 2023-2024 στο πλαίσιο του ημιτελικού για το Super Cup.

Δεν κέρδισε, αλλά γοήτευσε ο Δικέφαλος στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Φώτη Τακιανού εμφανίστηκε ανταγωνιστική στο πρώτο μέρος του ματς, βάζοντας δύσκολα στην «ακριβή» ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

Παρόλα αυτά, η αστοχία του ΠΑΟΚ στο περιφερειακό σουτ κόστισε, αναγκάζοντας τους «ασπρόμαυρους» στην πρώτη τους ήττα με σκορ 64-77.

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φρίντρικσον, Χάρισον, Φλάτεν, Μαργαρίτη και ΜακΝίς ως την αρχική πεντάδα της αναμέτρησης.

Αρκετά ανταγωνιστικός εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ mateco στο πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας τον Τζαμάνι ΜακΝίς σε καλή ημέρα. Ο Αμερικανός σέντερ του Δικεφάλου προσέφερε θέαμα καρφώνοντας ξανά και ξανά τους «πράσινους».

Εννιά πόντους κατάφερε να βάλει ο ΜακΝίς στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα, όντας ο κορυφαίος στο παρκέ. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το 18-22, με τους «ασπρόμαυρους» να δείχνουν ανταγωνιστικοί και σε άμυνα και σε επίθεση.

Ο Δικέφαλος δεν μπήκε καλά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου, όντας άστοχος σε αρκετές επιθέσεις. Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης έβαλε «στοπ» στο σερί του Παναθηναϊκού πετυχαίνοντας καλάθι φάουλ και μειώνοντας 21-23.

Με τέσσερις διαδοχικούς πόντους του Χάρισον ο ΠΑΟΚ έφερε το ματς στα ίσα για το 25-25, αναγκάζοντας τον Αταμάν να ζητήσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν έστω και παρωδικά να περάσουν μπροστά στο σκορ με βολές του Τσαϊρέλη, ωστόσο ο Γκραντ έδωσε ξανά προβάδισμα στον Παναθηναϊκό για το 26-28.

Μεγάλο πρόβλημα για τον Φώτη Τακιανό υπήρξε το τρίτο προσωπικό φάουλ του ΜακΝίς δύο λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο Λεσόρ με διαδοχικούς πόντους έβαλε ξανά μπροστά τους «πράσινους» με τέσσερις πόντους (29-33) ένα λεπτό πριν ολοκληρωθεί το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Με Γκίλμορ και Χάρισον μείωσε ξανά ο Δικέφαλος, ωστόσο ο Γκάι με buzzer beater έκανε το 33-38 του ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός διάβασε καλά τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος και περιορίζοντάς τον στο περιφερειακό σουτ. Μάλιστα, ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε τα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης με 0/6 τρίποντα, που είναι το δυνατό του σημείο, ωστόσο κυριάρχησε στα ριμπάουντ έχοντας 21 έναντι 18.

Πέντε διαδοχικούς πόντους (33-43) δέχθηκε ο Δικέφαλος σε 1.5 λεπτό, με τον κόουτς Τακιανό να ζητά τάιμ άουτ. Ο ΠΑΟΚ γύρισε φορτσάτος μετά το τάιμ άουτ, πετυχαίνοντας οκτώ πόντους σε δύο λεπτά, μειώνοντας σε 41-45 με Μαργαρίτη, Χάρισον και ΜακΝίς.

Το τρίτο μέρος της αναμέτρησης δεν εξελίχθηκε ιδανικά για τον Δικέφαλο, ο οποίος ήταν αρκετά άστοχος, δίνοντας την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να περάσει μπροστά με 17 (45-62) στο τελευταίο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε ξανά buzzer beater καλάθι, αυτή τη φορά με τον Βιλντόζα που έκανε το 45-65 της τρίτης περιόδου.

Αρκετά βελτιωμένος εμφανίστηκε ο Δικέφαλος στο τέταρτο δεκάλεπτο, ειδικά στο κομμάτι της επίθεσης. Ο Αρσενόπουλος πέρασε στο παρκέ και κατάφερε να δώσει κάποιους πόντους στους «ασπρόμαυρους», ενώ ο ΜακΝίς συνέχισε τις… υψηλές πτήσεις.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν αναπόφευκτο, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει την πρώτη επίσημη ήττα της σεζόν με σκορ 64-77.

Ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί στον μικρό τελικό του Super Cup, όπου θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: 64-77

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 33-38, 45-65, 64-77


Τελευταία νέα

Μητσοτάκης: «Η εικόνα στα γήπεδά μας μοιάζει πλέον με την αντίστοιχη των ευρωπαϊκών»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη, που έδωσε στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην οπαδική βία, σημειώνοντας πως υπάρχει...

Στην ίδια κατηγορία