Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οταν πήρε διπλό μέσα στο Λονδίνο

Δημοφιλή

Ξεχωριστή θέση στην ευρωπαϊκή ιστορία του ΠΑΟΚ κατέχει η εκτός έδρας νίκη επί της Τότεναμ στις 30 Νοεμβρίου 2011 για τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Μπόλονι είχε υποδεχθεί την Τότεναμ στην πρεμιέρα του πρώτου ομίλου. Ο Δικέφαλος αδικούνταν από το τελικό 0-0, έχοντας χαμένο πέναλτι στο 31΄ με τον Λίνο (είχε ευστοχήσει στην πρώτη εκτέλεση αλλά ο Σέρβος διαιτητής Μάζιτς διέταξε επανάληψη, επειδή ο Κοντρέρας είχε μπει στην περιοχή), αλλά και δοκάρι στις καθυστερήσεις με τον Ίβιτς. Μέχρι τη ρεβάνς του Λονδίνου, ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να βρεθεί σε θέση ισχύος, χάρη στο 2-2 με τη Ρουμπίν στο Καζάν και τις δύο νίκες επί της Σάμροκ Ρόβερς (2-1 στην Τούμπα, 3-1 στο Δουβλίνο). Στο πρωτάθλημα, πάντως, έχανε συνεχώς έδαφος. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν το παιχνίδι στο Λονδίνο, στους επτά τελευταίους αγώνες της Σούπερ Λίγκας μετρούσε μία νίκη και από τρεις ισοπαλίες και ήττες (τέσσερις ημέρες πριν το ματς με την Τότεναμ είχε φέρει 0-0 εντός έδρας με την Κέρκυρα). Το αποτέλεσμα ήταν με την ολοκλήρωση της 11ης αγωνιστικής να βρίσκεται στην 5η θέση με 15 βαθμούς, οχτώ λιγότερους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, που είχε και δύο ματς λιγότερα.

Κι όμως, στο Λονδίνο παρουσιάστηκε ο… ευρωπαίος ΠΑΟΚ, έστω κι αν του έλειπαν δύο βασικά στελέχη του, ο Βιεϊρίνια κι ο Λίνο. Κι η ιστορική νίκη που σημείωσε με 2-1, του εξασφάλισε και τυπικά την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, κι ενώ απέμεινε άλλη μια αγωνιστική για την ολοκλήρωση των ομίλων. Ονειρεμένο υπήρξε το πρώτο τέταρτο του αγώνα για τον Δικέφαλο, που προηγήθηκε με 2-0, χάρη στα τέρματα των Σαλπιγγίδη (6΄) και Αθανασιάδη (14΄). Στο 38΄οι Άγγλοι μείωσαν με πέναλτι του Μόντριτς, ενώ οι φιλοξενούμενοι υποχρεώθηκαν να συνεχίσουν το παιχνίδι με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Σταφυλίδη (διαιτητής ήταν ο Ολλανδός Μπας Νιχάους, που σφύριξε φέτος την εντός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Έστερσουντ).

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΚΟΝΤΡΕΡΑΣ

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, οι παίκτες του Ρέντναπ πίεσαν σε μεγάλο βαθμό την άμυνα του ΠΑΟΚ, η οποία, όμως, άντεξε μέχρι το τέλος. Εστω κι αν στο τελευταίο τέταρτο της έλειψε ο ηγέτης της, ο Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός στόπερ, στην τελευταία του εμφάνιση με τον Δικέφαλο, αποχώρησε τραυματίας από το χτύπημα του Ντεφόε (έμεινε εκτός δράσης για ένα μήνα) κι αφού ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν είχε διώξει πάνω στη γραμμή το σουτ του Φαλκέ.

Στην αναμέτρηση του Γουάιτ Χαρτ Λέιν είχαν διατεθεί 26.229 εισιτήρια. Στις εξέδρες είχαν βρεθεί δύο χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες, ενώ πολλοί μάταια αναζητούσαν ένα εισιτήριο μέχρι και λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Τότεναμ: Γκόμες, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Λένον, Μόντριτς, Λίβερμορ, Πίεναρ (68΄ Γουόκερ), Ντεφόε, Ρόουζ (63΄ Μπέιλ), Κέιν (71΄ Φαλκέ).

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Κοντρέρας (81΄ Τσιρίλο), Ετο, Γκαρσία, Φωτάκης, Λάζαρ (84΄ Αρίας), Γεωργιάδης (62΄ Σνάουτσνερ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

 


Τελευταία νέα

Τάσος Αναστασιάδης: «Μας ώθησε η δυναμική του ΠΑΟΚ»

Ο εξτρέμ της ποδοσφαιρικής ομάδας Σάλας του ΠΑΟΚ, Τάσος Αναστασιάδης μιλά στη FORZA για τις εμπειρίες από την πρώτη...

Στην ίδια κατηγορία