Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Όταν πέτυχε το πρώτο «διπλό» σ’ έδαφος γερμανικό

Δημοφιλή

Οχτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το παιχνίδι στο Βεστφάλεν απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, όπου ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει σημαντική νίκη γοήτρου με 1-0, που ήταν και η πρώτη επί γερμανικού εδάφους.

Για να πάρει τη μεγάλη νίκη ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε και την βοήθεια της τύχης, καθώς οι Γερμανοί είδαν τρεις φορές την μπάλα να σταματάει στα δοκάρια του Γλύκου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και μόλις στο 10′ είχαν το πρώτο τους δοκάρι, όταν μετά από σουτ του Καγκάβα η μπάλα κόντραρε σε πόδια παικτών του ΠΑΟΚ και βρήκε το δοκάρι του Γλύκου. Στο 34′ όμως ο Μυστακίδης βρήκε ωραία τον Μακ, αυτός έφυγε σαν σίφουνας, πέρασε τον Βάιντενφελερ και από πλάγια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το γκολ η Ντόρτμουντ πίεσε, αλλά στο 42′ αρχικά ο Γλύκος έδιωξε την προσπάθεια του Γιανουζάι και στην συνέχεια ο Ρόις σημάδεψε το δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος οι Γερμανοί βρέθηκαν πολλές φορές κοντά στο γκολ, όπως στο 76′, όταν ο Γλύκος γλίτωσε από το δοκάρι στην κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους «ασπρόμαυρους» νικητές, να πανηγυρίζουν με τους πάνω από 4.000 φίλους τους που βρέθηκαν στον Βεστφάλεν.

Ντόρτμουντ (Τ. Τούχελ): Βάιντενφελερ, Παρκ, Σούμποτιτς, Γκίντερ, Χούμελς, Στένζελ, Μπέντερ (Βάιγκλ 46΄), Γιανουζάι, Ρόις (Μχιταριάν 46΄), Καγκάβα (Ομπαμεγιάνγκ 66΄), Ράμος.

ΠΑΟΚ (Ι. Τούντορ): Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Μυστακίδης (Ροντρίγκες 77΄), Τζιόλης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Μακ (Λέοβατς 66΄), Μπερμπάτοφ (Σάμπο 71΄).

 

 

 


Τελευταία νέα

Το FORZA ONLINE απεργεί!

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΕΣΗΕΜΘ. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ...

Στην ίδια κατηγορία