Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Όταν ο Ελ Καντουρί έγραψε ιστορία με ΟΦΗ

Δημοφιλή

Η ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βάζει τον κόσμο από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 16ης αγωνιστικής της Super League 2023-24 κόντρα στον ΟΦΗ στο γήπεδο της Τούμπας.

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Κρητικούς.

Τις δύο τελευταίες φορές που υποδέχθηκε ο ΠΑΟΚ τον ΟΦΗ ήταν πάλι τον πρώτο μήνα του χρόνου, στις 15 Ιανουαρίου του 2022 όπου επικράτησε με 3-0 και στις 14 Ιανουαρίου του 2023, με την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται με λευκή ισοπαλία.

Αυτό το 0-0 ανάμεσα στις δύο ομάδες έβαλε τέλος στην κυριαρχία του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε οκτώ διαδοχικές νίκες επί του ΟΦΗ στην Τούμπα, ενώ μαζί με την αναμέτρηση τους για το Κύπελλο Ελλάδας το 2019-20 αυτές ήταν εννέα.

Παράλληλα μέχρι και την αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, όπου ο ΟΦΗ επικράτησε με 1-0, υπήρχαν 14 διαδοχικά εντός και εκτός έδρας ματς χωρίς ήττα του ΠΑΟΚ, δηλαδή από τις 4 Φεβρουαρίου 2015, όπου η ομάδα της Κρήτης είχε επικρατήσει με 3-1 στο Ηράκλειο.

Αυτή είναι η 47η αναμέτρηση των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον Δικέφαλο και ο ΠΑΟΚ μετρά 37 νίκες, υπάρχουν οκτώ ισοπαλίες και μία νίκη του ΟΦΗ.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 1968 ο νεοφώτιστος τότε ΟΦΗ έδωσε τον πρώτο του αγώνα σε επίπεδο Α’ Εθνικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 3-0 στο ημίχρονο με δύο γκολ του Γιώργου Κούδα (33′, 37′) και ένα του Ασλανίδη (45′) και στο δεύτερο μέρος έπεσε η απόδοση του. Ο Καρακυριάκος (59′) μείωσε σε 3-1 και ο Λάζος (88′) έγραψε το τελικό 4-1.

Ο Ελ Καντουρί, στην αναμέτρηση του 2020-21 των δύο ομάδων την Τούμπα σημειώσει το 100ο γκολ του ΠΑΟΚ απέναντι στον ΟΦΗ. Από τα συνολικά 105 γκολ μόνο ένα έχει προέλθει από αυτογκολ και ήταν από τον Κώστα Παυλόπουλο.

Κούδας, Κωστίκος, Σαλπιγγίδης, Άκπομ είναι οι τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ που έχουν βρει δίχτυα πέντε φορές σε εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, ενώ οι Ορφανός και Αθανασιάδης έχουν από τρία.


Τελευταία νέα

Εξι παίκτες του ΠΑΟΚ κλήθηκαν στην εθνική προπαίδων

Είκοσι δύο παίκτες κλήθηκαν στην Εθνική Προπαίδων (κάτω των 16 ετών) από τον κ. Άγγελο Χατζόπουλο για τη συμμετοχή...

Στην ίδια κατηγορία