Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

“Ομάδα συνόλου η Γρανάδα”

Δημοφιλή

Είναι εδώ και χρόνια μόνιμος κάτοικος της χώρας μας, αλλά φυσικά δεν έχει σταματήσει να παρακολουθεί το πρωτάθλημα της πατρίδας του. Ο Τόνι Γκονζάλες, πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, μιλά στη FORZA για τη μάχη του Δικεφάλου απέναντι στη Γρανάδα.

«Μέχρι πριν πέντε χρόνια η Γρανάδα ήταν μια τυπική ομάδα…ασανσέρ. Με άλλα λόγια, ανεβοκατέβαινε από την πρώτη στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και αντίστροφα» υπογραμμίζει αρχικά, και συνεχίζει: «Ωστόσο, τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια έχει βρει τους κατάλληλους ανθρώπους στη διοίκηση, που έχουν κάνει πραγματικά καλή δουλειά. Και, καθόλου τυχαία, κατάφερε πέρσι να εξασφαλίσει για πρώτη φορά την έξοδο της σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και φέτος έχει αρχίσει πολύ καλά στο πρωτάθλημα, δεν παύει, όμως, ομάδες αυτού του βεληνεκούς, να κοιτάζουν πρώτα τη διασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία και, αφού το καταφέρουν, να διεκδικήσουν στη συνέχεια το κάτι παραπάνω. Το σημαντικό είναι ότι στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο έκανε πολύ καλές κινήσεις, όπως ήταν η αγορά του Κολομβιανού επιθετικού Σουάρες από τη Γουότφορντ αντί επτά εκ. ευρώ ή ακόμη και ο δανεισμός του στόπερ Βαγιέχο από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Συνολικά, η Γρανάδα διαθέτει ένα ισχυρό ρόστερ και, προσωπικά, της δίνω πολλές πιθανότητες να προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League».

Φέτος έχει νικήσει και στα τρία παιχνίδια στο γήπεδο της, κατά σειρά με Μπιλμπάο, Αλαβές και Σεβίλλη. Είναι τόσο ισχυρή στην έδρα της;

«Εντάξει, η Μπιλμπάο δεν είναι η τόσο δυνατή ομάδα, που είχε εμφανιστεί τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, η Γρανάδα βασίζεται στην έδρα της, με απώτερο σκοπό να μαζέψει από νωρίς πολλούς βαθμούς, έτσι ώστε να νιώσει σχετική ασφάλεια για τη μετέπειτα εξέλιξη της σεζόν. Αυτή είναι η βασική επιδίωξη όλων των ομάδων, που έχουν ως πρώτο στόχο την παραμονή στην κατηγορία, να έχουν μια όσο το δυνατό πιο ισχυρή έδρα, ελαχιστοποιώντας τις βαθμολογικές απώλειες. Για αυτό λέω ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει δύσκολο έργο στην έδρα της ισπανικής ομάδας. Άλλωστε, ο εκάστοτε φιλοξενούμενος έχει… ζόρια εκεί».

Κατά πόσο έχει βάλει τη σφραγίδα του στο παιχνίδι της ομάδας του ο προπονητής, Ντιέγκο Μαρτίνες;

«Σε σημαντικό βαθμό, μια και είναι ο προπονητής, που την ανέβασε στην πρώτη κατηγορία. Βρίσκεται ήδη στην τρίτη σεζόν στον πάγκο της Γρανάδα. Αλλά είναι επίσης σημαντικό ότι και οι παράγοντες της ομάδας τον άφησαν να δουλέψει απερίσπαστο, τον υποστήριξαν στη δουλειά του. Και έστω και αν πρόκειται για έναν σχετικά νεαρό προπονητή, είχαν την υπομονή να περιμένουν για να δουν τα αποτελέσματα της δουλειάς του. Όταν, λοιπόν, υπάρχει αρμονική συνεργασία μεταξύ της διοίκησης, του τεχνικού διευθυντή, του προπονητή και των παικτών είναι φυσιολογικό να έρθουν, αργά ή γρήγορα, και τα θετικά αποτελέσματα».

Θα μπορέσει η Γρανάδα να συνδυάσει καλή πορεία και στο πρωτάθλημα και στο Europa League;

«Νομίζω ναι. Αλλά, μην ξεχνάτε ότι φέτος, λόγω κορονοϊού, μιλάμε για μια πολύ ιδιαίτερη σεζόν. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να προκύψει, ποια προβλήματα μπορεί ν’ αναδειχθούν στην εξέλιξη της περιόδου και πώς θ’ αντιδράσουν οι παίκτες. Η περασμένη σεζόν έφθασε να παίζεται μέχρι τα τέλη Αυγούστου, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την τρέχουσα περίοδο. Και, κυρίως, μιλάω για το γεγονός ότι, εκ των πραγμάτων, οι ομάδες δεν είχαν τα χρονικά περιθώρια για να κάνουν κανονική προετοιμασία στη διάρκεια του καλοκαιριού. Συνεπώς, θα πρέπει να περιμένουμε για όλες τις ομάδες να κάνουν, κάποια στιγμή, την αγωνιστική τους ‘κοιλιά». Προς το παρόν, η Γρανάδα συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα την περσινή της καλή πορεία, κι αυτό δεν είναι καλό… νέο για τον ΠΑΟΚ. Ακόμη κι έτσι, ένας καλός ΠΑΟΚ μπορεί να την κοντράρει στο ματς της Πέμπτης και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα».

Ποια είναι η δυνατή γραμμή της Γρανάδα, άμυνα, κέντρο ή επίθεση;

«Δεν θα έλεγα ότι κάποια γραμμή της ξεχωρίζει από τις άλλες. Αυτές οι ομάδες, που χαρακτηρίζονται ως μικρομεσαίες, είναι υποχρεωμένες να έχουν ένα γεροδεμένο σύνολο για να καταφέρνουν να… επιβιώνουν. Δεν μπορούν να εξαρτώνται από ένα-δύο παίκτες ή από μια και μόνο γραμμή τους. Και μπορεί να μην διαθέτουν παίκτες του «10», αλλά όλοι είναι του «6» και του «7». Και αυτό που διακρίνει και τη Γρανάδα είναι η σταθερότητα στην απόδοσή της από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αν, πάντως, θα έπρεπε να ξεχωρίσω έναν παίκτη της, αυτός θα ήταν ο Σολντάδο, λόγω εμπειρίας και παραστάσεων, που απέκτησε παίζοντας σε ομάδες, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Τότεναμ, η Βαλένθια και η Φενερμπαχτσέ».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ράσφορντ: «Δεν πάει άλλο και αυτή η κατάσταση» (pic)

Ξέσπασε ο Μάρκους Ράσφορντ με αφορμή όσα ακούγονται, λέγονται, γράφονται για τον ίδιο. Φουντώνει η κριτική στο Μάντσεστερ για...

Στην ίδια κατηγορία