Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ολα έχουν την εξήγησή τους

Δημοφιλή

Σχεδόν τέσσερα χρόνια αήττητη είχε παραμείνει η Κ-19 του ΠΑΟΚ, η οποία έχασε φέτος εκτός έδρας και από Ολυμπιακό και από Παναθηναϊκό. Όλα, όμως, έχουν την εξήγησή τους.

Ο αριθμός των 90 αγώνων, στους οποίους οι νέοι του Δικεφάλου δεν είχαν γνωρίσει την ήττα, ήταν σχεδόν… εξωπραγματικός. Αλλά τι έχει συμβεί και στη μέχρι τώρα εξέλιξη της σεζόν η Κ-19 έχει φύγει δύο φορές ηττημένη από ματς πρωταθλήματος, έχοντας αποχαιρετήσει πρόωρα και την Ευρώπη, μετά τον αποκλεισμό της από τη Ζίλινα;

Η φετινή ομάδα του Στέλιου Μαλεζά έχει ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Βέβαια, κάθε χρόνο μπαίνει «φρέσκο αίμα» στην Κ-19, ειδικά φέτος, όμως, έγινε ακόμη μεγαλύτερη ανανέωση (και) για τις ανάγκες του ΠΑΟΚ Β΄, στον οποίο προωθήθηκαν πολλοί παίκτες της περσινής ομάδας νέων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος πρώτους ρόλους έχουν αναλάβει παίκτες, που είναι γεννημένοι το 2004, όπως είναι οι Μοναστηρλής, Τσίκος, Σπυράκος, Σμυρλής, Ζίλο και Ρούμιαντσεβ, κι οι οποίοι πέρσι ανήκαν στο ρόστερ της Κ-17 (το ίδιο συμβαίνει και με τον Δαρέλα, ο οποίος είναι γεννημένος το 2003). Βασικό στέλεχος της φετινής Κ-19 είναι κι ο Γκουστάβο Βαρέλα, ο οποίος είναι γεννημένος το 2005 και, βάσει της ηλικίας του, ανήκει στην Κ-17.

Από τους «παλιούς», τους παίκτες δηλαδή που ήταν βασικοί με την Κ-19 και την περσινή σεζόν, συνεχίζουν φέτος ουσιαστικά μόνο τέσσερις, οι Κουτεντάκης, Tσοπούρογλου, Αβεντισιάν και Μανωλιούδης.

Για να γίνει και η σχετική σύγκριση, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός άρχισαν τα εντός έδρας παιχνίδια τους με τον ΠΑΟΚ έχοντας από επτά παίκτες γεννηθέντες το 2003 στις αρχικές συνθέσεις τους.

Μια άλλη παράμετρος της φετινής Κ-19 του Δικεφάλου έχει να κάνει με την τεχνική ηγεσία. Ο Στέλιος Μαλεζάς διαδέχτηκε τον Πάμπλο Γκαρσία πριν σχεδόν ένα χρόνο (στα τέλη του περσινού Οκτωβρίου), στην ουσία, όμως, καθοδήγησε την ομάδα νέων μόνο σε επτά παιχνίδια το Μάιο και τον Ιούνιο, όταν δηλαδή δόθηκε η επανεκκίνηση στο πρωτάθλημα μετά την άρση της πολύμηνης καραντίνας. Συνεπώς, η φετινή είναι και η πρώτη «κανονική» του χρονιά ως προπονητής (καθοδήγησε και την πρώτη προετοιμασία το περασμένο καλοκαίρι), με τις αντικειμενικές δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται.

Αν προσθέσει κανείς στα παραπάνω και τα (αρκετά) προβλήματα τραυματισμών, που έχουν πλήξει την ομάδα νέων, μπορεί ν’ αντιληφθεί τα εμπόδια που έχει βρει στο δρόμο της, σε μια, έτσι κι αλλιώς, μεταβατική χρονιά για αυτήν.

Ακόμη κι έτσι, πάντως, κι αφού έχουν διεξαχθεί οχτώ αγωνιστικές, ο ΠΑΟΚ απέχει μόλις τρεις βαθμούς (16 έναντι 19) από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκός, που έχει κι ένα ματς περισσότερο. Κι αυτό σημαίνει ότι διατηρεί τις ελπίδες του για να στεφθεί για 5η συνεχή χρονιά πρωταθλητής στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, έστω κι αν αυτός δεν είναι ο πρωταρχικός στόχος για ένα τμήμα υποδομής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μπορείς και εσύ να κερδίσεις φανέλα Κουλιεράκη!

To FORZA Group TV προσφέρει σε έναν τυχερό μια φανέλα του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη! Τα βήματα για να κερδίσετε τη φανέλα...

Στην ίδια κατηγορία