Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Στο γήπεδο δεν υπάρχουν φαβορί!»

Δημοφιλή

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Προτοτσάνη, πριν ακολουθήσει η Δράμα, με την οποία κατέγραψε σε μικρή ηλικία, «γεμάτες» σεζόν στην Handball Premier. Από το περασμένο καλοκαίρι ο Θανάσης Παπάζογλου φορά τα «ασπρόμαυρα» του ΠΑΟΚ, με τον ταλαντούχο ίντερ να μιλά στη FORZA για τους στόχους, τα όνειρα και την καθημερινότητα του.

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το χάντμπολ;

«Η ενασχόληση μου με το χάντμπολ ξεκίνησε από μικρή ηλικία. Το μικρόβιο υπήρχε εξ αρχής λόγω της ενασχόλησης του αδερφού μου με το άθλημα. Κάποια στιγμή παρακολουθούσα ένα παιχνίδι της Προσοτσάνης από τις κερκίδες και ο πρώτος μου προπονητής, Ηλίας Καλαϊτζίδης, με… κατέβασε για να παίξω. Εκεί έγινε και η πρώτη επαφή, ξαναπήγα και μπήκε στην καθημερινή μου ρουτίνα».

Πότε αντιλήφθηκες ότι θέλεις να το ακολουθήσεις σοβαρά;

«Αυτό έγινε πιο αισθητό στα 14 μου χρόνια. Τότε ήρθε μια κλήση από την Εθνική Παίδων για ένα τουρνουά στη Βοσνία. Εκεί ήταν που συνειδητοποίησα ότι μπορώ να ασχοληθώ με το χάντμπολ πιο σοβαρά, ότι πλέον δεν είναι ένα χόμπι».

Ποιες οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα;

«Θέλουμε να κάνουμε τον ΠΑΟΚ όσο το δυνατόν μεγαλύτερο, να τον γυρίσουμε ξανά στις παλιές του δόξες. Στόχος είναι και η Ευρώπη. Παίζουμε με την πρωταθλήτρια Λετονίας και η πρόκληση μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Από την πρώτη ημέρα το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, είμαστε αρκετά δεμένοι από νωρίς, και οι συνθήκες είναι ιδανικές για να εξελιχθείς».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Μετά από δύο γεμάτες χρονιές με την Δράμα, ήρθα φέτος στον ΠΑΟΚ. Προσωπικά κοιτάω βήμα- βήμα την εξέλιξη μου, δεν θέλω να βάζω ποτέ ταβάνι. Θέλω κάθε φορά που μπαίνω στην προπόνηση ή στον αγώνα να βελτιώνομαι και να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου»

Θεωρείς ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να επιστρέψει στους τίτλους την τρέχουσα σεζόν;

«Προφανώς και είμαι αισιόδοξος, μπορούμε να φέρουμε διακρίσεις για την ομάδα. Μπορεί να υπάρχει η ΑΕΚ που έχει υψηλότερο μπάτζετ, αλλά όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο δεν έχουν σημασία τα φαβορί και τα αουτσάιντερ. Είναι ένα ή ακόμα και τρία παιχνίδια, αν μιλάμε για τον τελικό του πρωταθλήματος, όπου μπορείς να είσαι καλύτερος και να κερδίσεις».

Ο κόσμος μετά από περίπου δύο χρόνια έχει επιστρέψει στο γήπεδο. Πως περιμένεις το πρώτο σου ντέρμπι, όπου θα είναι και πιο δυναμική η παρουσία τους;

«Γενικά είναι περίεργο το αίσθημα να παίζεις χωρίς κόσμο. Όταν βρίσκεσαι σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, οι φίλαθλοι αποτελούν πραγματικά τον όγδοο παίκτη. Θα ήθελα πολύ να ζήσω ένα ντέρμπι σε γεμάτο γήπεδο».

Που θα ήθελες να δεις τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια από τώρα;

«Δεν μπορώ να σκέφτομαι τόσο μακριά, αν και ιδανικά κάποια στιγμή στο μέλλον θα ήθελα να βρεθώ σε μια ομάδα του εξωτερικού, η οποία και θα πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της, και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινή σου ρουτίνα;

«Πέραν της ενασχόλησης μου με το χάντμπολ, είμαι και φοιτητής του Οικονομικού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο δεύτερο έτος. Οπότε στην καθημερινότητα μου προσπαθώ να συνδυάσω αυτές τις δύο απαιτητικές ασχολίες».

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

«Όταν έχω ελεύθερο χρόνο, είτε το πρωί, είτε το απόγευμα, συνηθίζω να βγαίνω με τους φίλους μου, στην πόλη. Είναι η πρώτη μου χρονιά στη Θεσσαλονίκη και οι εντυπώσεις μου μέχρι στιγμής από την πόλη είναι οι καλύτερες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Στο Άργος για ακόμα μία νίκη!

Για την 21η αγωνιστική της Handball Premier, ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στο Άργος, προκειμένου να αντιμετωπίσει το Σάββατο 30 Μαρτίου...

Στην ίδια κατηγορία