Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Οικονομικά και βαθμολογικά οφέλη για τον ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στους ομίλους του Europa Conference League. Έκανε το 2/2 με Ελσίνκι και Άιντραχτ Φρανκφούρτης και πλέον μπορεί να κοιτάει με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον του στη διοργάνωση, κάνοντας μια καλή αρχή, με φόντο το στόχο να βρίσκεται, τουλάχιστον, στη δυάδα που οδηγεί στα νοκ άουτ.

Τα οφέλη ωστόσο δεν περιορίζονται στη βαθμολογία του ομίλου, αφού ο Δικέφαλος συνεχίζει να βάζει χρήματα στα ταμεία του από την παρουσία του στους ομίλους και τις νίκες που πετυχαίνει εκεί, χωρίς φυσικά να υπολογίζονται τα έσοδα από τα εισιτήρια.

Με την είσοδο στους ομίλους ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε συνολικό μπόνους ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ, και σε αυτό έχει προσθέσει ήδη ακόμα ένα εκατομμύριο, από τις νίκες κόντρα σε Ελσίνκι και Άιντραχτ (το μπόνους νίκης είναι στις 500.000 ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν των χρημάτων που θα του εξασφαλίσουν ενδεχόμενες νέες νίκες ή ισοπαλίες (το Χ φέρνει στα ταμεία 166.000) στη συνέχεια των ομίλων, η πρώτη θέση, την οποία διεκδικεί ο Δικέφαλος με τους Γερμανούς, έρχεται με ένα μπόνους της τάξης 650.000 ευρώ, ενώ για τη δεύτερη αυτό φτάνει στις 325.000.

Όσον αφορά τη βαθμολογία της UEFA, με αυτές τις δύο νίκες ο ΠΑΟΚ έχει ήδη εξασφαλίσει ότι του χρόνου θα βρίσκεται σε λίγο καλύτερη θέση, σε σχέση με τη φετινή εκκίνηση του ευρωπαϊκού του ταξιδιού, ακόμα κι αν δεν πετύχει άλλη νίκη ή την πρόκριση από τους ομίλους, στο απευκταίο σενάριο.

Η μέχρι τώρα πορεία του έχει προσθέσει στη συνολική του συγκομιδή 4.000 βαθμούς, ανεβάζοντας το ranking του ήδη στους 26.000, ενώ φέτος είχε ξεκινήσει με 25.000, και αφαιρέθηκε η σεζόν 2018-19, που του είχε αποφέρει 3.000 πόντους.

Μάλιστα ο Δικέφαλος είναι η ομάδα που μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους από τις υπόλοιπες ελληνικές, αφού ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν εξασφαλίσει μέχρι στιγμής 3.000 βαθμούς, που είναι και το μίνιμουμ για συμμετέχουσα ομάδα στους ομίλους του Europa League.


Τελευταία νέα

Χριστός Ανέστη!

Καλή Ανάσταση! Το άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας. Η συντακτική ομάδα της FORZA.

Στην ίδια κατηγορία